Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4. Geleneksel Umurbey yağlı pehlivan güreşleri

Çanakkale’nin Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi’nce düzenlenen Geleneksel Umurbey Yağlı Güreşleri’nin 4’ncüsü yapıldı. Gün boyu devam eden güreşlerde başpehlivan Orhan Okulu oldu.Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4. Geleneksel Umurbey yağlı pehlivan güreşleri

Çanakkale’nin Lapseki İlçesine bağlı Umurbey Belde Belediyesi’nce düzenlenen Geleneksel Umurbey Yağlı Güreşleri’nin 4’ncüsü yapıldı. Gün boyu devam eden güreşlerde başpehlivan Orhan Okulu oldu.

Umurbey Belediyesi tarafından bu yıl 4’ncü kez düzenlenen Geleneksel Umurbey Yağlı Güreşleri, oldukça çekişmeli güreşlere sahne oldu. Birçok başpehlivanın er meydanında çıktığı güreşleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen çok sayıda güreş sever ilgiyle takip etti. Yağan yağmura rağmen kıran kırana süren güreşlerin sonunda Orhan Okulu ve Ekrem Yavuz finalde karşılaştı. Puanlamaya giden güreşlerde rakibini mağlup etmeyi başaran Orhan Okulu Başpehlivan oldu. Birincilik kürsüsüne çıkan Okulu’ya madalya ve kupasını Lapseki kaymakamı Tahir Şahin, İkinci Ekrem Yavuz’a madalya ve kupasını Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş verdi. Üçüncü olanlara ise Umurbey Güreş Ağası Cengizhan Örs tarafından madalya takıldı.

Güreşlerin yağmura rağmen oldukça zorlu müsabakalara sahne olduğunu söyleyen Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, “Güreşlerimiz her sene ivme kazanarak yükseliyor. Böyle ivme kazanmamızın sebebi, hem ağalarımızın hem ticaret erbaplarımızın maddi manevi katkılarından kaynaklanıyor. Umurbey halkımızın ilgisinin de yüksek olması çevre yörelerden gelen ağaların katkı sunması, güreşlerimizi daha değerli hale getiriyor. Bu da çok hoşumuza gidiyor. Yağmur biraz daha az yağsaydı daha güzel olacaktı ama hiç sıkıntısız bitirmiş durumdayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.