Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

313 Kontenjan İçin 6 Bin 100 Kişi Başvurdu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’na 313 kontenjan için 6 bin 100 aday başvurdu.OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ne girebilmek için geçen yıl 2 bin adayın başvuru yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
313 Kontenjan İçin 6 Bin 100 Kişi Başvurdu
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sınavı’na 313 kontenjan için 6 bin 100 aday başvurdu.
OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi’ne girebilmek için geçen yıl 2 bin adayın başvuru yaptığı Özel Yetenek Sınavı’na bu yıl 6 bin 100 aday başvuruda bulundu. Adaylardan 4 bin 750’si erkek, bin 350’si bayan ve bu yıl ayrılan 2 engelli kontenjanına 1 engeli aday başvurdu. Fazla sayıda başvuru olmasının nedeni olarak koordinasyon parkurundan düşük ücret alınması ve üniversiteye gelmeden başvuruların online olarak yapılabilmesinin olduğu düşünülüyor.
"313 ÖĞRENCİ ALACAĞIZ"
OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Atan, “Öğrencilerimizin Beden Eğitimi Bölümü’ne girmesi için Özel Yetenek Sınavı’na girmeleri gerekiyor. Bu yıl da öğrencilerimiz Özel Yetenek Sınavı’na girmek için çeşitli illerden gelerek çalışmalara başladılar. Bun yıl 209 erkek, 104 kız toplam 313 öğrenci alacağız. Özel Yetenek Sınavı koordinasyon parkurundan oluşuyor. Adaylar koordinasyon testine girecek. Koordinasyon testi sonucuna göre kontenjanın iki katı kadar olan adaylar sıralamaya alınacak. Daha sonra bu sıralamaya adayların YGS puanları eklenerek formüle sokulacak. Kazananlar bu şekilde belli olacak” dedi.
“BELKİ DE BU TÜRKİYE’DE BİR REKOR”
Sınav için yaklaşık 40 ilden öğrenci geldiğini söyleyen Doç. Dr. Tülin Atan, “6 bin 100 kişi başvurdu. Belki de bu Türkiye’de bir rekor. Geçen yıl başvuru sayımız 2 bin idi. Bu derece bir başvurunun olması nedenlerinin biri de koordinasyon parkurunu kullanma ücreti olarak 30 TL gibi çok düşük bir ücret alıyoruz. Bu ücret başka üniversitelerde çok yüksek oluyor. Başvuruları da online alıyoruz. Bu da öğrenciler için büyük kolaylık oluyor. Öğrenci bulunduğu ilden buraya gelmeden rahatlıkla internetten başvurusunu yapabiliyor. Öğrencilere sağlamış olduğumuz bu kolaylıklardan dolayı da aday sayısında artış oluyor” şeklinde konuştu.
“SALI GÜNÜ SINAVLAR BAŞLIYOR”
Sınava girecek aday öğrencilere spor salonunu tahsis ettiklerini söyleyen Atan, “Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) ile konuştuk, sınav için buraya gelen öğrencilere konaklama bakımından yardımcı oluyorlar. Salı günü öğrencilerin sınavlar başlıyor. Sınav süresini önce 3 günlük bir zaman dilimi olarak düşündük. Fakat bu süre, yoğun başvuru olmasından dolayı 1 haftaya kadar uzayabilir. Ayrıca öğrencileri burada fazla bekletmemek için gece saat 00.00’a kadar sınav zamanını uzatabiliriz" diye konuştu.
“2 ENGELLİ KONTENJANIMIZ VAR”
Bu yıl 2 engelli öğrenci alacaklarını söyleyen Atan, "2 engelli kontenjanımız var. Fakat 1 engelli aday başvuruda bulundu. Bu adaylarımızın yüzde 25 ile yüzde 50 arasında engelli raporları olması gerekiyor. Bu doğrultuda alımlarımızı gerçekleştireceğiz. Şimdiden bütün aday öğrencilere başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.