Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

300 Bisikletçi Gökova’yı 5 Günde Turlayacak

Muğla Bisiklet Derneği’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği ‘Gökova Bisiklet Turu’ Menteşe ilçesinden start aldı. Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu Gökova Bisiklet Turu’nun 10. yılında Türkiye’nin birçok ilinden ve 10 ülkeden...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla Bisiklet Derneği’nin bu yıl 10.’sunu düzenlediği ‘Gökova Bisiklet Turu’ Menteşe ilçesinden start aldı. Türkiye’nin ilk kamplı uzun bisiklet turu Gökova Bisiklet Turu’nun 10. yılında Türkiye’nin birçok ilinden ve 10 ülkeden yaklaşık 300 bisikletçi 5 gün pedal çevirecek. Menteşe, Ula, Akyaka, Marmaris, Datça, Datça’dan feribot ile Bodrum, Ören ve son gün Ula’nın turistik ilçesi Akyaka’da tur sona erecek. Bisikletçiler 5 günde toplam 270 kilometre pedal çevirecek.
Gökova Bisiklet turu öncesi Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi bahçesinde start için tören düzenlendi. Törene Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve bisikletçiler katıldı. Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Levent Sevil, bu yıl 12 il ve 10 ülkeden bisikletçinin Gökova Bisiklet Turu’na katıldığın belirtti. Sevil, “Bu yıl turumuzun 10. Yılı olması nedeniyle katılım sayısı çok yüksek. Türkiye’den 12 ilden ve 10 ülkeden bisikletçi katıldı. Bunun yanında bir görme engelli ve bir duyma engelli bisikletçimiz var. 5 gün sürecek turumuzun bir kısmı feribot ile olacak. Bugün Ula, Akyaka ve ardından Marmaris’e geçeceğiz. Buradan Datça, Datça’dan bodrum, Ören ve son gün Akyaka’da tamamlanacak. Bizim amacımız bisiklet farkındalığı oluşturmak” dedi.
GÜRÜN: "MUĞLA’NIN DOĞASI BİSİKLETE ÇOK UYGUN"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın coğrafi yapısının bisiklet sporuna çok uygun olduğunu belirtti. Başkan Gürün, “10 yıl önce bisiklet ile ilgili bir takım faaliyetlere başladığımızda çok az katılım vardı. Şu anda katılım müthiş. Muğla’nın doğası bisiklet sporuna çok uygun. Benim dileğim, orman kısımlarına da girilmesi. Muğla’nın yüzde 68’i orman ile kaplı. Bu bölgelerde geleneksel kültürlerini yaşatan insanlarımız var. Keşfetmek için ormana ve orman köylülerini geçiş güzergahına dahil etmekte yarar var. Şehirdeki yaşamın içine bisikleti ulaşım aracı koyabildiğimiz anda çok şeyi aşmış olacağız” dedi.
VALİ ÇİÇEK: "MUĞLA BİR BİSİKLET KENTİ"
Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla’nın bir bisiklet kenti olduğunu belirterek, “270 kilometrelik bir parkurumuz var. Bu yeterli değil. Bizim Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçelerimiz de var. Önümüzdeki yıllarda yapılacak etaplar inşallah bu ilçeleri de kapsar. Önümüzdeki yıllarda bisiklet sevdalılarımızın geçemeyeceği ormanlık olsun, kent merkezi olsun bir alan bırakmadan tüm alanları bisiklet sporuna açmak istiyoruz” açıklamasını yaptı.
10 yıldır Gökova Bisiklet Turu’na katılan ve turun en yaşlısı 61 yaşındaki Muhlis Dilmaç, kendisinin aynı zamanda gece bisiklet binme geleneğini başlatan kişi olduğunu söyledi. Dilmaç, “Gökova enteresan bir güzellikte. Ben birincisi yapılan turda da buradaydım, 10. Turda da buradayım. Bizim bu turda en büyük kazancımız her yıl yeni dostluklar elde ediyoruz. Tur boyunca doğa ve tabiat ile iç içe bir 5 gün yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Menteşe Konaklatı Kültür Merkezi önünde Vali Amir Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından verilen startın ardından bisikletçiler önce küçük Çin olarak adlandırılan ve 7’den 70’e herkesin bisiklet bindiği Ula ilçesinde mola verdi. Bisikletçiler burada kısa bir molanın ardından Sakartepe rampasından Gökova Körfezi manzarası altında Akyaka mahallesine ulaştılar. Bisikletçiler Gökova rampasındaki seyir noktasında mola vererek burada hatıra fotoğrafı çektirdiler. Akyaka’da kısa bir süre kalacak olan bisikletçiler Marmaris ve ardından Datça Aktur’a geçecekler. Bisikletçiler 5 gün boyunca hem kamp yapacak, hem de pedal çevirecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.