Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Eker I Run koşuldu

Eker’in bireyleri harekete geçirmek, sağlıklı bir yaşama adım atmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği “3. Eker I Run Yol Koşusu” Bursa’da yapıldı. Yıldan yıla katılım sayısı artan Eker I Run Yol Koşusu’na bu yıl 400’ün...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eker’in bireyleri harekete geçirmek, sağlıklı bir yaşama adım atmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği “3. Eker I Run Yol Koşusu” Bursa’da yapıldı. Yıldan yıla katılım sayısı artan Eker I Run Yol Koşusu’na bu yıl 400’ün üzerinde çocuk olmak üzere yaklaşık bin 600 sporsever katıldı.
Eker’in önderliğinde, BURULAŞ, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karacabey Belediyesi, Bursa Gençlik Spor Müdürlüğü, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi ve HETADER’in katkıları ile hayata geçen “Eker I Run Yol Koşusu”, 15 kilometre, 5 kilometre ve 500 metre Minik Adımlar şeklinde 3 ana kategoride bir yol koşusu olarak düzenlendi.
10.20’de Minik Adımlar ile başlayan koşu saat 14.00’deki ödül töreni ile son buldu. Koşunun Uludağ yamacında gerçekleşen 15 kilometrelik ve 5 kilometrelik parkurlarına profesyonel ve spor yapmaktan hoşlanan amatör sporcular ilgi gösterdi. 15K Koşusu’nu 00.45.56 derece ile bitiren Üzeyir Söylemez erkeklerde, 00.21.10 derece ile bitiren Yeliz Kurt kadınlarda birinci oldu. 5K Koşusu’nu 00.18.17 derece ile bitiren Okan Yılmaz erkeklerde, 00.21.10 derece ile bitiren Alvina Tasdemir de kadınlarda yarışın birincileri oldular.
Paris Maratonu kazandı
Eker I Run Koşusu’nda 15K birincileri Paris Maratonu’na, ikincileri ve üçüncüleri ise İznik Ultra Maratonu’na katılma hakkı kazanırken, 5K birincileri ise Marmaris’te 2 gece 3 gün her şey dahil tatil, ikinci ve üçüncüleri ise Geyik Koşuları’na katılma hakkına sahip oldular. Ayrıca 5K ve 15K’da genel klasmanda dereceye giren koşuculara On Runing hediye çeki ve spor ayakkabı hediye edildi.
Sosyal sorumluluk partneri HETADER
Eker I Run katılımcıları hem koştu, hem de koşarken yardım yaptı. Eker I Run Yol Koşusu’nda Minik Adımlar kayıt ücretlerinin tamamı, yetişkin kayıt ücretlerinin ise her 5 TL’si HETADER’e yani Hemofili ve Talasemi hastası çocuklara umut için ayrıldı.
Fatih Çintimar: “Bursa’da atletizme ciddi destek var”
Eker I Run Koşusunun ardından açıklamalarda bulunan Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Bursa’nın atletizm de oldukça ileri adımlar attığını belirtti.
Çintimar organizasyon hakkında şöyle konuştu:
"Eker grubuna böylesine güzel bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Bir duyarlılık söz konusu. İnsanların sağlığını düşünerek faaliyet yapabilmek kamu duyarlılığı açısından çok önemli. Ciddi bir gelişim sağladılar. Ben inanıyorum Eker grubu sadece Bursa’da değil Türkiye’nin çeşitli illerinde belki çok daha büyük organizasyonlarla amatör sporlara destek olacaklardır. İnsanlar koşamadıklarını ancak böyle organizasyonlarda görüyorlar. Ben bu sosyal sorumluluk ve duyarlılıktan dolayı Eker grubuna teşekkür ediyorum. Bursaspor atletizmde Süper Lige yükseldi. Fenerbahçe, Enka, Galatasaray ile birlikte Bursaspor’u göreceğiz. Bursa’nın atletizmde ayrı bir yeri var. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin atletizme büyük desteği var. Bu destek bizi mutlu ediyor. Bu tabanın bir temsilcisi olarak Bursaspor üst ligde olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise kros takımı olarak Avrupa’ya çıktılar. Onlar da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.