Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

29 Mayıs Fetih Kupası sona erdi

Bu yıl ikincisi düzenlenen 29 Mayıs Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları, tamamlandı. Okçuluk Vakfı Spor Tesisleri'nde 360 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu yıl ikincisi düzenlenen 29 Mayıs Fetih Kupası Okçuluk Yarışmaları, tamamlandı.

Okçuluk Vakfı Spor Tesisleri'nde 360 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız tarafından verildi. Ödül törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı.

ÇAĞATAY KILIÇ: CUMHURİYETİMİZİN 100. YIL HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Ödül töreni öncesi sporcular gösteri atışları yaptı. Atışların ardından ödül töreni için kurulan platforma gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, çok farklı bir birliktelik içinde olduklarını söyledi. Kılıç, "Çünkü tarih boyunca, farklı kıtalardaki birbirinden önemli zaferlere imza atmış ecdadımızın bu fetihlerini gerçekleştirmek için kullandığı en büyük enstrüman olan okun, bu günlerde bir uluslararası spor faaliyeti olarak kullanıldığı mekandayız. Biz bugün 2023 hedeflerine, Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Okçuluk Vakfı Spor Tesisleri'nin tekrar inşaasında emeği geçenlere teşekkür eden Çağatay Kılıç, "Çünkü bu geçmişimizle ecdadımızla olan bağımızı daha da sıkılaştıracak. Medeniyet değerlerimizle bizi daha bir araya getirecek olan hizmetlere vesile olan herkes büyük bir övgüye layıktır." diye konuştu.

"OKMEYDANI, SON GÜNLERDE ÇOK OLUMLU ŞEKİLDE ANILMIYOR"

Bakan Çağatay Kılıç, Okmeydanı semtinin son günlerde çok da olumlu anılmadığını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: "Okmeydanı dendiğinde aklımıza gelen ilk gelen düşünceler, çok hoş düşünceler değil. Ancak bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz, birliğin ve beraberliğin kardeşliğin kültürüdür. Ondan dolayıdır ben ümit ediyorum ki bu ödül töreninde bir araya gelişimiz, geleceğimizin birlikteliği ve beraberliği için de bize yol gösterici olur. Çünkü fetih, bir toprak bir şehir fethi değildir; gönüllerin fethidir. 561 sene önce burada fetih yapan, İstanbul'u fetheden ecdadımız, aynı zamanda gönülleri de fethetti. Biz AK Parti olarak gönüllerde yer alabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Genel başkanımız ve Başbakanımızın bizlere göstermiş olduğu, vatandaşımızla, milletimizle, halkımızla iç içe beraber olma düsturu üzerine çalışmalarımızı devam ettiriyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.