Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

28. Samsung Boğaziçi Kıtalar Arası Yüzme Yarışı Ankara Yüzücü Aday Seçmeleri Yapıldı

28. Samsung Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışı Ankara Yüzücü Aday Seçmeleri 322 yüzücü adayının katılımıyla gerçekleştirildi.Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “Herkes için spor” teması ile düzenlenen Samsung...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
28. Samsung Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışı Ankara Yüzücü Aday Seçmeleri 322 yüzücü adayının katılımıyla gerçekleştirildi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından “Herkes için spor” teması ile düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalar arası Yüzme Yarışı’nın 28’incisi Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi Yüzme Havuzunda 322 yüzücü adayının katımıyla gerçekleştirildi.
İlki İstanbul’da, ikincisi Adana’da, üçüncüsü İzmir’de gerçekleştirilen seçmelerin son durağı Ankara oldu. 2 bin 789 Türk yüzücü adayı ve 63 ülkeden başvuru yapan bin 32 yabancı aday olmak üzere toplamda 3 bin 821 kişi başvuru yaptı.
YÜZÜCÜ ADAY SEÇMELERİNE ANKARA’DA YOĞUN İLGİ
Ankara Eryaman Olimpiyat Hazırlık Merkezi Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen seçmelerde Ankara ve çevre illerden gelen 322 yüzücü adayı, İstanbul Boğazında yarışa katılabilmek için 800 metrelik parkurda kulaç attı.
“BU SEÇMEYE HAZIRLANIRKEN DE KÖYDEKİ BARAJLARIMIZDA ANTRENMAN YAPARAK HAZIRLANDIK”
“Bu Seçmeye hazırlanırken de köydeki barajlarımızda antrenman yaparak hazırlandık” diyen yüzücü adayı Hüseyin Nazlı, ”Diyarbakır’da zaten yüzme sporu tam anlamıyla yok. Köyde büyüdüğümüz için de destek göremiyoruz. Daha sonra okumak için merkeze yerleştim orada başvurular için destek istedim. Kurslar belli ücretler istedi bende imkanım olmadığı için başlayamadım ama daha sonra liseye başladığımda beden eğitimi öğretmenlerimin yönlendirmesiyle yarışlara katıldım. Kendim bireysel anlamda yüzme yarışlarına katılarak kendimi geliştirdim. Antrenman yapacak hiçbir alanımız yoktu. Özel okulların havuzlarını kullanıyorduk kışın, bu seçmeye hazırlanırken de köydeki barajlarımızda antrenman yaparak hazırlandık. Can güvenliğimiz olmadan bu yarışlarda da sesimizi duyurmak istiyoruz. Umarız bize destek verirler” şeklinde konuştu.
Yarışa katılmayı hak eden yüzücülerin listesi ise 3 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.