Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Gebze’de başladı

51.’si düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 14 oyuncunun katılımıyla başladı. Şampiyonada oyuncular 13 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek.2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Kocaeli’nin Gebze ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
51.’si düzenlenen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 14 oyuncunun katılımıyla başladı. Şampiyonada oyuncular 13 gün boyunca kıyasıya mücadele edecek.
2016 Türkiye Satranç Şampiyonası Kocaeli’nin Gebze ilçesinde başladı. Gebze’de bulunan bir otelde başlayan şampiyonaya aralarında 2006 Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonu Ekaterina Atalık’ın da bulunduğu 14 oyuncu katılacak. 13 gün boyunca kıyasıya mücadelelere sahne olacak şampiyonada final 1 Aralık 2016 tarihinde yapılacak. Türkiye Satranç Şampiyonası’nda birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL ve üçüncüye 4 bin TL ödül verilecek. Gebze’de başlayan 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası’nın açılış törenine Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve davetliler katıldı.
“Bu kadar başarılı işler yapmamızda Kocaeli bölgesinin çok önemli bir yeri var”
Programın açılış seremonisinde konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, “Biz geçtiğimiz dönemde çok önemli başarılara imza attık. Bunların içerisinde bölge bölge ayırmak istemiyorum ama Kocaeli bölgesinin çok önemli yeri var bu kadar başarılı işler yapmamızda. Ben bu bölge adına herkese teşekkür ediyorum. Gebze’de çok önemli organizasyonlar yaptık. Satranç adına altyapıda çok önemli gelişmeler oldu. 5 yaşında satranç öğrenmeye başlayan çocuklarımızın sayıları bugün çok ciddi rakamlarla ifade edilecek kadar önemli iz bıraktı. Yıllardır devam eden Gebze Kurtuluş Satranç Turnuvası vardı ama bu yıl biraz daha format değişti ve yılın en önemli faaliyeti olan Türkiye Satranç Şampiyonasını yapmak gibi bir organizasyonla bu emekler taçlandırılmış oldu. Burada bulunan 14 oyuncuya başarılar diliyorum. Bu şirin ilçemiz satrançta iz bıraktığı gibi 14 oyuncumuza da güzel işler bıraksın arzusundayım” dedi.
“Satranç çok önemli bir spor dalı”
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Daha önce bunu hep Gebze Kurtuluş Hamlesi olarak düzenliyorduk. Bu sene format değiştirerek Türkiye Şampiyonasına yöneldik. Federasyon Başkanımızla birlikte aldığımız kararla bugün yaptığımız 14 değişik müsabakalarla şampiyon olmuş kişilerin 13 gün boyunca yeni bir Türkiye Şampiyonu belirleme konusunda çabaları olacak. Satranç önemli bir spor dalı. Beden kullanılmıyor beden fonksiyonları yok ama beynin ve zihnin çalışma noktasında yetenek geliştirmesi muhakeme güçlendirmesi anlamında önemli bir spor dalı” diye konuştu.
“Bütün okullara satranç sınıfları yapıyoruz”
Türkiye Şampiyonalarına sporcuların Gebze’den yetişmesini arzu ettiklerini belirten Köşker, “Bugün belki Türkiye’de talep olarak futbol, basketbol ve voleybol haricinde çok geri planda kalmış olsa da bugün bu konuda Ankara, İzmir ve Kocaeli’de altyapıda ciddi bir çalışma gayretlerimiz var. Bütün okullara satranç sınıfları yapıyoruz. Yaz spor okullarımızda 5 bin 600 öğrenciye her yaz satrancı iki ay boyunca öğretiyoruz. Bu çalışmalar sayesinde inşallah bizde üst seviye Türkiye Şampiyonalarına katılabilecek sporcularımızın Gebze’den yetişmesini arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası’nın başlangıç hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yaptı. Açılış hamlesinin ardından protokol üyeleri tek tek masaları gezerek oyunculara başarı dileklerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.