Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2015 Bakü Avrupa Oyunları öncesi görkemli bir tören düzenlendi

Azerbaycan'da 2015 Bakü Avrupa Oyunları öncesi, görkemli bir gösteri düzenlendi.Avrupa Oyunları'na 200 gün kala başkent Bakü'de tarihi Kız Kalesi'ne yansıtılan lazer gösterisi ile etkinliğin provası yapıldı. Dün akşam gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2015 Bakü Avrupa Oyunları öncesi görkemli bir tören düzenlendi
Azerbaycan'da 2015 Bakü Avrupa Oyunları öncesi, görkemli bir gösteri düzenlendi.
Avrupa Oyunları'na 200 gün kala başkent Bakü'de tarihi Kız Kalesi'ne yansıtılan lazer gösterisi ile etkinliğin provası yapıldı. Dün akşam gerçekleşen gösteriyi izlemeye gelen Bakülüler izdihama neden oldu. "Gideceğimiz 200 gün" isimli gösteride BAKÜ 2015'in logosu, resmi sembolleri ve Avrupa Oyunları'nda yer alacak spor dalları lazer efektiyle kaleye yansıtıldı. Söz konusu gösteriyi telefonlarıyla kaydeden Bakülüler, heyecanını gizleyemedi.

Gösteriyi izlemeye gelen Leyla Atakişiyeva isimli Azeri Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı konuşmasında, gösteriyi arkadaşıyla beraber izlemeye geldiğini ve çok beğendiklerini söyledi. Kaleye yansıtılan efektlere hayran kaldıklarını belirten Atakişiyeva, Avrupa Oyunları'nın Azerbaycan'da yapılmasına çok sevindiklerini dile getirdi.
Bakü'de öğrenci olduğunu söyleyen Litvanyalı Brigita da Cihan'a yaptığı konuşmasında, Azerbaycan'ın Avrupa Oyunları'na güzel hazırlandığını ve buna çok sevindiğini bildirdi.

HAZIRLIKLAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın başlamasına günler kala şehirde hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Gerçekleşecek şampiyona için yeni tesislerin inşasının yanı sıra var olan mekanlar da yenilenerek oyunlara hazır hale getiriliyor. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı 65 bin kişi kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nın da Şubat 2015'e bitirilmesi hedefleniyor.

Bakü 2015 Avrupa Kıtası'nın yeni spor organizasyonu olan Avrupa Oyunları 12-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek. Avrupa Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenecek oyunlarda, 49 Avrupa ülkesinden 6 bini aşkın sporcu 20 branşta madalya sahibi olmak için mücadele edecek. Her dört senede bir tekrarlanacak söz konusu oyunlar, 2016 Rio Yaz Olimpiyatları öncesinde sporculara kendilerini sınamaları için fırsat sunarken bazı branşlarda da eleme turnuvası özelliği taşıyacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.