Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ’15 Temmuz’ şehitleri anısına 2.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Kadınlar ve erkekler kategorisinde koşulan 42 kilometre 195 metrelik maratona, Kenyalı sporcular damga...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ’15 Temmuz’ şehitleri anısına 2.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu. Kadınlar ve erkekler kategorisinde koşulan 42 kilometre 195 metrelik maratona, Kenyalı sporcular damga vurdu.
Türkiye dahil 8 ülkeden 231 sporcunun katıldığı 42 kilometre 195 metrelik maraton, Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nden, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın verdiği işaretle başladı. Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen parkur, Adnan Menderes Bulvarı boyunca devam ettikten sonra başlangıç noktasında son buldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışta, erkeklerde ilk 3 sırayı 2.14.27’lik derecesiyle Kenyalı sporcu Moses Too, 2.15.47’lik derecesiyle Faslı atlet Youssef Sbaai, 2.16.26’lık derecesiyle Faslı atlet Lachen Mokraji oluşturdu. Bu yarışta Türk atlet Üzeyir Söylemez 2.24.07’lik derecesiyle 10. sırada kendine yer buldu.
Kadınlarda ise Kenyalı Jedidah Wanjiru Karungu 2.40.54’lük derecesiyle birinci olurken, Kenyalı sporcu Nelly Jepkurui 2.49.34’lık dereceyle ikinci, Türk atlet Nursel Karataş ise 2.56.06’lık dereceyle üçüncü sırada yarışmayı tamamladı.
Erkekler kategorisinde birinciliği göğüsleyen Moses Too, Mersin Maratonu’na ilk defa katıldığını ve yarışmanın çok iyi geçtiğini söyledi. Yarışmada hedeflediği dereceyi gerçekleştirdiğini için mutlu olduğunu kaydeden Too, "Bu dereceye inanmıştım. İnanmasaydım burada olmazdım zaten. Rekabet çok güzeldi. İnandım ve başardım" dedi.
Engelli sporcuların da mücadele ettiği yarışta ise milli sporcu Ömer Cantay, bitiş çizgisinden ilk geçen isim oldu. Geçen yıl düzenlenen turnuvada da birinci olduğunu ve bu sene de birincilik elde ettiği için mutlu olduğunu belirten Cantay, "Bu senede organizasyon çok iyi geçti. Güzel bir yarıştı. Engellilerin de yarışma da yer alması önemliydi. Engellilere fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi gösterdik. Engellilerin sesini duyurduğumuz için mutluyuz" şeklinde konuştu.
Aynı noktada başlayan 15 kilometrelik koşuya ise çeşitli ülkelerden bine yakın sporcu katıldı. Zorlu parkurda, Tulumba Köprüsü istikametinde ilerleyen sporcular, Hilton Kavşağı’ndan sonra İsmet İnönü Bulvarı boyunca devam ettikten sonra start noktasında yarışı tamamladı. Bu koşuda da erkeklerde ilk sırayı Etiyopyalı Dawit Fikadu Admasu 0.43.53’lük derecesiyle elde ederken, Kenyalı Hillary Kering 0.44.00’lık dereceyle ikinci, Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa ise 0.45.47’lik dereceyle üçüncü oldu.
Kadınlarda da Kenyalı sporcu Esther Chesang Kakuri 0.52.11’lik zamanlamayla zirveyi göğüslerken, Etiyopyalı Shewaye Wolde Woldemeskel 0.52.28’lik dereceyle ikinci, Sırbistanlı Olivera Jevtic de 0.52. 38’lik dereceyle üçüncü oldu.

Halk koşusuna yüzlerce kişi katıldı
23 bin kişinin başvurduğu 5 kilometrelik halk koşusuna ise katılım yüksekti. Mersin Vali Yardımcısı Cezmi Türkgöçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın da katıldığı koşuya yüzlerce insan katıldı. Her yaştan insanın yer aldığı koşu renkli görüntülere sahne olurken, bazı vatandaşlar el ele, bazıları ise ellerinde Türk bayraklarıyla koştu. Maraton kapsamında ayrıca çocuklar ve engelliler için de mini yarışlar düzenlendi.
Halk koşusuna katılan Mine Yıldız, maratona katılmak için Şanlıurfadan geldiğini ve halk koşusunda birinci olmayı hedeflediğini ifade etti.
Yarışmacılardan Ramazan Gedik de 15 Temmuz şehitlerinin anısına koşuya katıldığının altını çizerek, "Bugün burada hep beraber tek yüreğiz. Tek devlet, tek bayrak ve tek ülke için buradayız" ifadelerini kullandı.
Maratonun ardından dereceye giren sporculara ödülleri ve madalyaları, protokol üyeleri tarafından verildi.
Maratonda dereceye giren sporculara toplam 155 bin 550 lira para ödülü dağıtıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan 1. Uluslararası Mersin Maratonu’nda Avrupa Atletizm Birliği’nden (European Athletics) 5 yıldız derecesi alarak Avrupa’nın en iyi maratonları arasında yer almıştı.
Öte yandan Maraton başlangıç yerinde ve güzergah boyunca polis ekipleri çok yoğun güvenlik önlemi aldı. Havadan da bir helikopter maraton boyunca güvenliği sağlarken, kuş uçurtulmadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.