Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’2. Türk Sporunun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor’ Ödül Töreni

TASSAD Spor Kulübü Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği, ’2. Türk Sporunun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor Ödül Gecesi’ programı düzenledi. İhlas Haber Ajansı Spor Müdürlüğü, yaptığı haberler ile gecede ödüle layık...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TASSAD Spor Kulübü Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği, ’2. Türk Sporunun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor Ödül Gecesi’ programı düzenledi. İhlas Haber Ajansı Spor Müdürlüğü, yaptığı haberler ile gecede ödüle layık görüldü.
TASSAD Spor Kulübü Amatör Sporcular ve Spor Adamları Derneği’nin düzenlediği ’2. Türk Sporunun Altın Kalpleri Engelleri Sporla Aşıyor Ödül Gecesi’ Ankara Palas’taki görkemli törenle gerçekleştirildi. Gecede pek çok engelli sporcu ve sivil toplum kuruluşu üyesi bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve birçok milletvekili gönderdikleri telgraflarla geceye katılan isimlere selamlarını iletti.
Düzenlenen ödül töreni öncesinde konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “2002’den bu yana AK Parti iktidarı döneminde Türkiye’de her alanda bir dönüşümü yaşamaktayız. Ekonomiden tutun altyapıya, ticari alana, ulaştırmaya, çeşitli sektörlerde hemen her alada, eğitim alanında, sağlık alanında, özgürlükler alanında çok önemli değişiklikleri, dönüşümleri hep birlikte gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırmak için birçok girişimin yapıldığını ifade eden Ceylan, “Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri de hep birlikte yıktık. Elbette yeterli olmaya bilir eksikler yine olabilir. Ama bu süreç içinde çok önemli bir adım atıldığını zannediyorum” ifadelerini kullandı
“Engelli kardeşlerimizin memurluk ve diğer istihdam alanlarında 2002 öncesinden bu güne çok ciddi bir artış olmuştur” diyen AK Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, “2005 yılında engelli yasası ile beraber ve daha sonra yapılan uluslararası anlaşmalar ve anayasa değişiklikleri ile engelli kardeşlerimize pozitif haklar tanıyan yasal düzenlemeler ile birlikte engellilerimiz hak etikleri noktaya gelmiştir. Engelli kardeşlerimizin memurluk ve diğer istihdam alanlarında 2002 öncesinden bu güne çok ciddi bir artış olmuştur. Daha önce 5 bin civarında olan engelli istihdam sayısı bu dönemde daha da artacaktır. Zamanında birilerinin ‘Engelliden öğretmen mi olur’ dediği dönemde bizlerin medarı iftiharı Cumhurbaşkanımızın ‘bal gibi de olur’ demesiyle engellilerin özgüveni gelmiştir” diye konuştu.
Türkiye Özel Sigortalar Federasyonu Güney Afrika’da yapılan Down Sendromlular Dünya Şampiyonası’nda madalya kazanan sporcular ve Down Sendromlular Federasyon Başkanı Birol Aydın, milli masa tenisçilerinden Abdullah Öztürk, Nergis Altuntaş ve milli basketbolcu Selim Demirtaş gecede ödül alan isimler arasında yer aldı. Gecede, İhlas Haber Ajansı Spor Müdürlüğü, yapmış olduğu haberler ile ödüle layık görüldü.
Gecenin sonunda, ödül alanlar toplu fotoğraf çekildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.