Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları Norveç’te Başlıyor

II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları 12-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Norveç’in Lillehammer şehrinde düzenlenecek. 15-18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden bin 100 genç sporcu Lillehammer kentinin yanı sıra Hamar, Gjovik, Oyer ve Oslo’da...

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
II. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları 12-21 Şubat 2016 tarihleri arasında Norveç’in Lillehammer şehrinde düzenlenecek. 15-18 yaşları arasında yaklaşık 70 ülkeden bin 100 genç sporcu Lillehammer kentinin yanı sıra Hamar, Gjovik, Oyer ve Oslo’da düzenlenecek yarışmalarda ve müsabakalarda mücadele edecek. Organizasyon süresince spor müsabakaları yanında eğitim ve kültür konularında çeşitli programlar ve kutlamalar yapılacak.
Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda 15 klasik Olimpik kış spor dalının yanında Monobob, Kuzey takım, Biatlon Süper Sprint gibi yeni disiplinler de yer alacak. Oyunlar süresince 70 madalya dağıtılacak.
Türkiye, oyunlara kayak, curling ve kızak dallarında, altı disiplinde yedi erkek, altı kız, toplam 13 sporcu ile katılacak. Lillehammer’da ülkemizi temsil edecek sporcular ve dalları şöyle:
"Nihat Enes Limon, Selin Açıkgöz (Kayak - Alp Disiplini), Amed Oglago, Güllü Akalın (Kayak - Kayaklı Koşu), Muhammed Ali Bedir (Kayak - Kayakla Atlama), Miray Gürkınav, Muhammed İkbal Yılmaz (Kayak - Snowboard Cross), Oğuzhan Karakurt, Tunç Esenboğa, Beyzanhur Konuksever, Berivan Polat (Curling), Göksu Özkaya, Cengizhan Kaplan (Kızak)"
KAFİLE YARIN GİDİYOR
Başkanlığını Zekai Ayan’ın yaptığı Lillehammer 2. Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları kafilesinde, Sezel Tansel genel idareci, Yusuf Dilik (Alp Disiplini), Sabahattin Oglago (Kayaklı Koşu), Fatih Ağduman (Curling), Topi Sarparanta (kayakla Atlama), Dieter Stefan Krassnig (Snowboard Cross) ve Erken Haşıloğlu (Kızak) antrenör, Alper Kartal genç elçi olarak yer alıyor. Kafile yarın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 13.45’te Oslo’ya uçacak ve oradan Lillehammer’a geçecek.
GENÇLİK OLİMPİYAT OYUNLARI HAKKINDA
Gençlik Olimpiyat Oyunları, sporun kültür ve eğitimle bir araya getirildiği bir etkinliktir. Oyunların vizyonu, dünya gençliğine spor yapmaları ve Olimpik değerlere uygun yaşamaları yolunda ilham vermektir.
Gençlik Olimpiyat Oyunları, 15-18 yaş aralığındaki gençlerin sadece üst düzey spor müsabakalarında değil, aynı zamanda eğitim ve kültürel programlarla kendilerini geliştirebilecekleri bir platformdur.
Olimpiyat Oyunları’nda yer alan kış sporları disiplinlerinin biraz daha azı Gençlik Olimpiyat Oyunları’nda da yer almaktadır. Ayrıca, oyunların ruhuna uygun olarak bazı farklı disiplinlerde eğlenceli ve hızlı yarışmalar yapılmaktadır.
İlk Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları 2010 yılında Singapur’da düzenlendi. Bunu takiben ilk Kış Oyunları da 2012’de Avusturya’nın Innsbruck kentinde gerçekleştirildi. İkincisi Çin’in Nanjing kentinde 2014’te yapılan Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’ndan sonra şimdi gözler Lillehammer 2016 Kış Gençlik Olimpiyat Oyunları’na çevrildi.
Türkiye, Innsbruck Kış Gençlik Olimpiyatı’na, Alp Disiplini, Kayaklı Koşu ve Kayakla Atlama dallarında toplam dört sporcu ile katılmıştı
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.