Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1907 Fenerbahçe Derneği, seçimlerde tarafsızlığını açıkladı

Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, derneklerinin vizyonu çerçevesinde sarı - lacivertli kulübün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği seçimli olağanüstü genel kurulunda herhangi bir başkan adayını...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe'nin eski yöneticisi ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç, derneklerinin vizyonu çerçevesinde sarı - lacivertli kulübün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği seçimli olağanüstü genel kurulunda herhangi bir başkan adayını desteklemelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

WYNDAM Otel'de düzenlediği basın toplantısında 1907 Fenerbahçe Derneği'nin kuruluşundan ve yaptığı icraatlara kadar bir çok konu hakkında bilgiler veren Ali Koç, "1992 yılında Hüseyin Çakır’ın anısına kurulan derneğimizin tek bir amacı vardı her alanda Fenerbahçe Kulübü'nü desteklemek, ortasında olmak." diyerek, şu ifadelerde bulundu:

"1907 Fenerbahçe Derneği kurulduğundan beri bu şekilde çalışmalarına devam eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bağlılığımız Fenerbahçe Kulübü'nün tüzel kişiliğinedir. Dernekten yönetim kurulu adayları bulunmuştur. Hepimiz gelip geçiciyiz baki olan Fenerbahçe'dir. Fenerbahçe Kulübü'nün seçim sürecinde taraf olmamaya özen göstermiştir. Desteklenecek adayla ilgili bir grup kararı alması söz konusu değildir. Bir adayı desteklemek kulübümüzü kayıtsız şartsız desteklemek anlayışla çelişir. Derneğimiz Fenerbahçe Kulübü aşığı kişilerin oluşturduğu bir platformdur. 1907 Derneği’nin üyelerini yönlendirdi ve serbest bıraktı şeklindeki haberler asılsızdır."

KOÇ'TAN 3 TEMMUZ SÜRECİNDE 'GİZLİLİK İHLALİ' VE 'BASIN YASAĞI' ELEŞTİRİSİ

Ali Koç, 3 Temmuz 2011 sabahında başlayan şike operasyonunda gizlilik ihlali ve basın yasağı gibi konularda yanlışlar yapıldığını dile getirdi.

Gizlilik ihlali ve basın yasağı konusunda çok talepleri olduğunu; ancak bunun karşılanmadığını ifade eden Ali Koç, basında çıkan belgeler ve emniyet kayıtlarının UEFA'nın temel dayanağı olduğunu kaydetti.

MEHMET ALİ AYDINLAR'A AĞIR ELEŞTİRİ

Ali Koç, 3 Temmuz sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olan Mehmet Ali Aydınlar'a karşı kişisel bir husumetinin olmadığını belirterek, "Bize göre spor hukukunun temel prensiplerine itibar ederek bir süreç yönetim olmuş olsaydı büyük hasarlara yol açan duruma gelmezdik. Geriye dönüp baktığımızda alınan kararları sergilenen yönetim anlayışını alt alta koyarsak büyük yanlışlık ve başarısızlık yaşandığını görüyoruz." diye konuştu.

O dönemde kendisinin federasyon başkanı olması halinde, devletin zirvesine giderek ilk işinin operasyonla ilgili basın yasağı talebi olacağını anlatan Ali Koç, zamanında bunun için mücedele edilmesi gerektiğini savundu.

O süreçte Mehmet Ali Aydınlar'a 'Üzerinizdeki Fenerbahçe formasını üzerinizden çıkaramadığınız için alacağınız kararlarla Türkiye’yi riske sokacaksınız' baskısı yapıldığını kaydeden Ali Koç, "Sayın Aydınlar’ın izlediği yol haritası doğal sonuç olarak Fenerbahçe aleyhine karar çıkmasına sebep olmuştur. Mehmet Ali Aydınlar’ın yetersiz ve tecrübesiz olması önemli unsurlarından bir tanesidir. UEFA'ya müfettişini gönderme diyemedi. Senin muhatabın benim diyemedi." diye konuştu.

"ADAY DEĞİLİM"

Seçimlerde aday olmayacağını da açıklayan Ali Koç, "Bu karar aldığım sorumluluk ve önceliklerden kaynaklanmaktadır. Şartlar en müsait olduğu anda da Fenerbahçe'de tekrar görev almayı düşünmekteyim." dedi.

Koç, 2 - 3 Kasım'da sarı - lacivertli kulübün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar'ın 'şike yapmayacağım' şeklinde vaadde bulunduğunu söyledi. Böyle bir ifadenin o dönemin futbolcularına yöneticilerine büyük haksızlık olduğunu kaydeden Koç, "Siz değil miydiniz sahada bir şey olmadığını söyleyen nasıl olur böyle bir vaadde bulunursunuz. İnsanlar çoluğundan çocuğundan huzurundan oldu. Nasıl böyle bir şey söyler; inşallah düzeltir. Pazar günkü seçimlerde aday olmayı düşünmüyorum; İnşallah birgün ben de Fenerbahçe'ye katkı sağlayacak konumlarda olurum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.