Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

13 Yaşındaki Milli Tekvandocunun Hedefi Avrupa Şampiyonası

Kendi kilosunda 2 yıldır tekvandoda Türkiye şampiyonu olan 13 yaşındaki Mersinli milli tekvandocu Şenizcan Aras, önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası seçmelerinde birinci olup, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyor.5...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kendi kilosunda 2 yıldır tekvandoda Türkiye şampiyonu olan 13 yaşındaki Mersinli milli tekvandocu Şenizcan Aras, önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası seçmelerinde birinci olup, Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyor.
5 yıldır tekvando yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin küçük sporcusu Şenizcan Aras, hedefini Avrupa Şampiyonası olarak belirledi. 2 yıldır kendi kilosunda Türkiye Şampiyonu olan, nisan ayında Konya’da yapılan Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’nda da birincilik elde eden 13 yaşındaki milli sporcu, çalışmalarına devam ediyor. Antrenörü Ercan Aldemir başkanlığında Edip Buran Spor Salonu’na bağlı tekvando salonunda çalışmalarını sürdüren Şenizcan, yaptığı başarılı antrenmanlarla göz dolduruyor. Şenizcan ile ilgili konuşan Antrenör Ercan Aldemir, sporcusunun 2 yıldır kendi kilosunda Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, "Geçen ay Konya’da yapılan Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları’nda yine kilosunda birinci oldu. Gelecek vaat eden bir sporcu. Tabi diğer salonumuzdaki milli sporcular Şenizcan için bir avantaj teşkil ediyor. Şenizcan’ın üst sınıfında bulunan milli sporcular şu anda iyi bir yerdeler. Şenizcan ile ilgili hedefim, öncelikle önümüzdeki ay içerisinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası seçmelerinde birinci olup, ilimizi ve ülkemizi Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında en iyi şekilde temsi etmesini sağlamak. Bu doğrultuda uzun vadedeki hedefimiz ise 2020 Olimpiyatlarına hazırlamak. Şenizcan bunu yapabilecek bir sporcu. Çok iyi çalışıyor ve her geçen gün daha iyi konuma geliyor. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda çok büyük daha başarılar elde edecektir" şeklinde konuştu.
"AİLEMİN DESTEĞİ İLE SPORA BAŞLADIM"
Şenizcan Aras ise spora ailesinin desteği, hocasının katkısıyla başladığı belirterek, "Sporu severek yapıyorum. Her zaman da Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüm bana destek verdi. Anadolu Yıldızlar Ligi’nde birinciliğim, üçüncülüğüm var. Ortaokullar grup seçmesinde birinciliğim, Ortaokul Türkiye Şampiyonasında ikinciliğim var. Geçen yıl yapılan Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda ve bu yıl yapılan Yıldızlar Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda şampiyonluğum var. Yine Rumi Çocuk Oyunları Şampiyonası’nda şampiyonluğum var. İlk önce Avrupa şampiyonasına gidebilmek için seçmelerde şampiyon olmak istiyorum. Şampiyon olduktan sonra Türkiye’yi Avrupa’da ve dünyada temsil etmek istiyorum. Hocamın liderliğinde çalışmalarımı sürdürüyorum. İnşallah bunu başaracağım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.