Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12 Dev Adam’dan "Fans Agaınst Vıolence" Projesi’ne Tam Destek

Basketbol taraftarları arasında empatiyi ve hoşgörüyü arttırarak sahadaki şiddeti azaltmayı hedefleyen, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’de finansal olarak desteklenen tek proje olan...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Basketbol taraftarları arasında empatiyi ve hoşgörüyü arttırarak sahadaki şiddeti azaltmayı hedefleyen, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye’de finansal olarak desteklenen tek proje olan ve Fans Against Violence projesi 12 Dev Adam’dan tam destek aldı.
12 Dev Adam’ın yıldız oyuncularından Sinan Güler, Barış Hersek, Furkan Aldemir ve Melih Mahmutoğlu “Fans Againt Violence” projesi hakkında görüşlerini bildirdi. A Milli takımın kaptanı ve yıldız oyuncusu Sinan Güler böyle bir projenin içerisinde yer almanın kendisi için heyecan verici olduğunu belirterek, "Sporda ve basketbolda çok önemli bir güç olan taraftar pozitif katkıları olduğu kadar negatif açıdan da kendi takımını ve rakip takımını etkileyebiliyor. Bu konuda kısa vadeli cezalar ve yaptırımlar gibi çözümler üretmek yerine çocukluktan gelen eğitim ve spor kültürünü oluşturarak geleceğe dönük yatırımlar yapmak daha yararlı olabilir. Rekreatif etkinlikleri arttırmak, saha içi ve saha dışı spor kültürü oluşturmak bizi çözüme ulaştırabilir" dedi. Yıldız oyun kurucu, şiddete karşı biri olarak projenin içerisinde yer almaktan heyecan duyduğunu ve bu önemli projeye dahil olduğu için teşekkür ettiğini belirtti.
A Milli Basketbol takımının başarılı pivotu ve Türkiye’yi NBA’da temsil eden Furkan Aldemir de, "Taraftar faktörü sporda ve başarılarımızda önemli ve sporculara ekstra motivasyon sağlıyor. Fakat tribünlerde yaşanan olumsuz olaylar da bizleri negatif olarak etkiliyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.