Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spastik engelliler gecesi

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2015 01:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2015 01:11


 

Son yıllarda ülkemizde mutsuzluğun ve karamsarlığın zirve yaptığı bir  dönem yaşıyoruz. İnsanların güler yüzü artık ziyadesiyle asık adeta herkes agresif, kavga etmeye hazır bir şekilde, gardını almış bir duruma gelip geleceğinden korkar durumda ve kaygılı oysa Cennet vatanımızda Allah'a şükür her türlü zenginlik ve bereket olmasına rağmen bu dönüşün halkımıza yansıması maalesef yok. Çünkü zengin açlar bir türlü doymak bilmiyor istedikçe istiyorlar hamd olsun artık yeter demeyi utanç sayıyorlar sanırım. Maddi zenginliğin hayatınızı kısmen kolaylaştıracağı ve rahat ettireceği kesin fakat her şey maddiyat değil bu konuda bir kaç kelam edelim sevgili okurlar.

Geçtiğimiz hafta eski dostumuz Recai Kılıç ziyaretime geldi yanında Ercan Endes ile birlikte ve Küçük Balıklı Haber Gazetesini önce yazılı olarak çıkarmışlardı şimdi ise internet gazeteciliği yapıyorlar ve geliş sebepleri Ayten Bozkaya Spastik Engelliler yararına yapılan bir moral gecesi düzenleyeceklerdi ve gecede eğlencenin yanı sıra Spastik Engelli çocuklara tekerlekli sandalye armağan edeceklerdi. Hayır sahibi işadamlarının da katkısıyla bir hayli sandalye temin edilmiş ihtiyaç sahipleri belirlenip tüm hazırlıklar tamamlanmıştı. Elbet kişiliğimize uygun olarak geceye katıldık. Gecede bir çok dostumuz ile karşılaşıp hasret gidermemiz de bizim mutluluğumuz oldu. Geceye DP Osmangazi ilçe başkan yardımcısı Fehmi Etiği ile birlikte katıldım ve girişte Ayten Bozkaya da geçtiğimiz yıl gönüllü öğretmenlik yapan Nesrin Köseler Düşünceli ile karşılaştık. kendisi geçtiğimiz hafta Ankara'daki Barış mitingine tüm iyi niyetiyle gitmişti ve hala olayın şokunu üstünden atamamıştı. Bu konuyu uzun uzun konuştuk.

Dostumuz ve birlikte siyaset yaptığımız gönül insanı Uludağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İrfan Derici ile sohbetimize program başlayana kadar devam ettik ve son sohbetimizi ise Anayol Partisi Genel Başkanı Zafer Maden ile siyaset üzerine yaptık.

Programa dönersek gerçek zenginliğin sağlık olduğunu bize yeniden hatırlatan yansımaları duygusal yoğunluk ile izledik. Engelli çocuklarımız umut ile programın başlamasını bekliyordu ve sahneye Balkanların ve göçmen vatandaşlarımızın çok sevdiği Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı Fahriye Güney çıktı. Söylediği iki güzel türkünün ardından sahneden inerek engelli çocuklarımızın yanlarına giderek türkülerine onların içinde devam ederek hepsiyle ayrı ayrı ilgilenerek ve hareketli parçalarla coşturdu mutlu anlar yaşattı kendisine özellikle teşekkür etmek isterim.

Programın sunumunu Nalan Höke Hanım yaptı ses tonu görüntüsü ve akıcı Türkçesi ile bize TRT döneminin kaliteli sunucularını anımsattı sunumunu keyifle dinledik.

Sahneye yaşayan efsaneler olarak lanse edilen sanatçılarımız Leyla&Metin ikilisi çıktı ve çok iyi hazırlanmış düet şarkılar sunarak dinleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Ve Arabesk müziğin büyük ismi Bayram Şenpınar geceye gönüllü destek veren diğer bir değerimizdi kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Şair Günvar Korkmaz okuduğu duygu yüklü şiirle, Yazar Mehpare Ayça yaptığı konuşma ve dağıttığı kitaplar ile programa destek verdiler. Sihirbaz Veysel Korkmaz eminim çocukları çok mutlu etmiştir ne yazık ki kendisini izleyemedik salondan ayrılmak zorunda kalmıştık. Tac Mahal salonu sahipleri de farklı bir konsept ile çok güzel bir yapıya imza atmışlar salonları harika iç ve dış görünümü ile ve onlara da ayrı bir teşekkür etmeliyiz salonlarını böyle bir güzel etkinliğe destek verdikleri için.

Gecenin anlamına dönersek katkı koyan isimlere plaketler verildi bizlerde katkılarını çok anlamlı bularak teşekkür etmeliyiz ve ihtiyaç sahipleri anons edilerek arabaları teslim edilirken gözlerindeki o minnet ve sevinç duygusunu hepsinde sırasıyla gördüm mutlu olmalarına sevinirken bir taraftan da insanoğlunun günümüz teknolojisine rağmen ne kadar zayıf ve yetersiz olduğunu düşündüm Sanırım hatırlarsınız Merhum iş adamı Sakıp Sabancı'nın engelli bir çocuğu vardı ve Televizyonda ağlayarak ben çok zenginim her şeyim var otomobil üreten fabrikamda var ama benim çocuğum buna rağmen engelli olduğu için ürettiğim arabayı hiç bir zaman kullanamayacak diyerek hüngür hüngür ağlamıştı. İşte dünyadaki en büyük servetin sağlık olduğunu bizlere hatırlatacak nüanslar bunlardır.

Geceye sağlık problemleri nedeniyle katılamayan Ayten Bozkaya Spastik Engelliler Derneği Başkanı İdris Göz'e geçmiş olsun kendisine acil şifalar diliyoruz.

Bu anlamlı geceye ciddi emek sarf eden Küçük Balıklı Haber Gazetesi'ne Recai Kılıç'a Ercan Endes'e Teşekkürlerin en büyüğü layık hakikaten bu organizasyonu yapmak bu kadar farklı dünyalardaki insanları ortak ve yararlı bir amaç uğruna bir araya getirebilmek büyük başarıdır sağ olsunlar var olsunlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.