Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözcüklerde sörf

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2014 01:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2014 01:30

 

 

MERHABA

 

Bu köşede sözcüklerin engin denizinde hep birlikte sörf yapacağız.Hepimizi ilgilendiren konularda,yine hepimiz olacağız.Kentimizin yaşadıklarından,kendimizin yaşadıklarına dek geniş yelpazede paylaşımlarda bulunacağız.Konularımızı irdelerken daima objektif ve tarafsız bakış açımızı koruyacağız.Yazılarımızın temel dayanağı sokaklar olacak.Masa başında değil,sizlerle birlikte yol alacağız.

Kimi zaman şikayetleri dile getireceğiz,kimi zaman kızılması gerekene kızacak,alkışı hak edenleri avuçlarımız şişene dek alkışlayacağız. Kentlilik bilincimizi geliştirmek adına elimizden geleni yazacağız. Spora,sanata,sağlığa her zaman geniş yer vereceğiz.Sık sık konularında uzman kişilerin görüşlerini alarak,yanlış ve eksik bildiklerimizin doğrularını arayacağız.

Engin bir hoş görü ve insani temeller üzerine oturmuş,taraf olmaktan uzak,herkese aynı mesafede duran bir rota izleyeceğiz.Mizahımızda olacak,eleştirimizde.Bursa’yı ilgilendiren her şey bizim de ilgi alnımıza girecek.Konferanslara katılacağız,sempozyumlara ve resitallere.Çay evlerinde çay içeceğiz,Sokak köftecisinden köfte yiyeceğiz.Hamurumuzda ki Bursa’lılığı yine Bursa’lılarla yoğuracağız.Çocuklarımızın eğitimlerini yazarken,eğitimcilerimizin de sesi olacağız.Sivil Toplum Örgütlerimizin talep ve faaliyetleri daima öncelik sıramızda yer alacak.Şehrimiz de ki,Üniversitelerimizi ve öğrencilerimizi unutmayacağız.

Dünya Mirası Bursa kavramını çok sık işleyeceğiz.Turizm için yapılan yatırımları gün be gün takip edecek,şehrimizin kazanımlarından birlikte onurlanacağız.Belediyelerimizin kapılarını aşındıracağız,onlarla aramızda samimi ve güvene dayanan bir iletişim tesis edeceğiz. Zaman zaman yazı ustalarımızdan el isteyeceğiz,deneyimlerini baş tacımızdır diyerek yazılarımıza yansıtacağız.

Gün gelecek,sözcüklerimiz bir tiyatro eserinin repliklerine dolanacak,gün olacak bir sinema perdesinde asılı kalacak.Trafiğe de dokunacağız ara sıra,araçlısına ve yayasına.Yolumuzu sık sık çarşı pazara düşüreceğiz;esnafımız,garsonumuz,şöförümüz,tezgahtarımız,insanımız neler yapıyor bakacağız ve tabi ki yazacağız.Okuduklarımızı anlatacağız kimi zaman.Hemen her gün bir semtimizde yarenlik edeceğiz.Çorbada tuz,aşta tad olmaya çalışacağız.

Bursa’ya bahşedilen güzelliklerin korunması ve geleceğe aktarılması için,nerede ne yapılıyor ise araştırıp,bulup,okuyup sözcüklerimizde yer vereceğiz.Ahkam kesmeden,haddimizi aşmadan dilimiz döndüğünce,elimiz erdiğince yorumlar yapacak ve bu yorumları daima eleştirilere açık tutacağız.   

Zaman el verdiğince ‘’gel’’diyenin yanında, ‘’gör’’ diyenin gözü, ‘’duy’’ diyenin kulağı’’,yaz’’diyenin kalemi olacağız.Yaşamın renklerini kaybetmeden,elimizdeki değerleri yitirmeden,kısacası yaşarlarken şehrimizin her konudaki duayenlerine ulaşmaya çalışıp,nasıl başardıklarını birlikte öğreneceğiz.Tarımımızda yer alacak konularımızda.Köylerimizde.

Ez cümle,sörf yapacağız hem kendimizde,hem sözcüklerde. 

MERHABA…

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.