Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şöyle kalk bakalım ayağa muhterem

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 00:00

Kısa bir sure once Türkiye 31 Mart mahali yerel seçimlere gitti. Gerek seçimlerden once gerek seçimlerden sonra siyasiler tarafından akıllarda uzun sure kalacak çok talihsiz konuşmalar yapıldı.

Bunun en son örneği ise çay-simit hesaplaması oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay- simit tükettiğinde ceplerinde 1120 lira para kalabileceğini söylüyor bir toplantıda.

Çankırı’da bir bardak çayın 1 TL, simit fiyatının da 1 TL olduğunu belirten AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun tarihe geçecek konuşması şöyle:

 “5 kişilik bir aileden yapacağım hesabı. AK Parti kurulduğunda 2002 yılında asgari ücretli vatandaşımızın maaşı sabah, öğle, akşam çay simit almaya yetmiyordu.

Şimdi asgari ücretlinin maaşı ne kadar, iki bin yirmi lira. Koyduk kenara. 1 çay, 1 simit 2 lira. 5 kişilik bir aile bir öğünde 10 lira. Günde 30 lira. Ayda ne yapar, 900 lira. 2020 lira eksi 900 lira. Ne yapar? Demek ki 1120 lira cebinde kalıyor. Daha mı iyi daha mı kötü? Soruyorum matematik yaptık muhterem, şöyle kalk bakayım ayağa.” diyor.

O salonda ‘şöyle kalk bakayım ayağa’ diyerek birini de ayağa kaldırarak söylediklerini teyit ettirmeye çalışıyor.

Bu sözleri sarfeden AK Parti’de önemli bir görevde bulunan biri…

Bundan önceki seçimlere baktığımızda özellikle iktidar kanadında bu kadar talihsiz açıklamalar yapan siyasetçileri ilk defa bu kadar net gördük.

AK Parti cephesine baktığımızda önceki dönemlerde bütün konularda hiçbir partiliden farklı bir ses, farklı bir açıklama gelmiyordu. Genel Başkandan üyesine kadar çok istikrarlı açıklamalar vardı

Ama 31Mart  sürecinde şunu çok net gördük. Daha öncelerde ön planda olan ortak açıklamaları, özellikle bu seçimde herkesin kişisel açıklamalarına dönüştü, ortaya da çok yersiz ve  seçmeni üzen açıklamalar yerini aldı.

Bunun da sandığa yansıdığını bu son seçimde gördük. Bu da şu soruyu sormamıza neden oluyor

Bu durumda AK Parti’nin ciddi bir değişimden geçmesi ve eski ciddiyetine dönmesi, gerekli adımların artık atılması gerekiyor.

Bu olumsuzluklara rağmen güzel şeyler de oluyor

Bursa medyası olarak en çok merak ettiğimiz konuların başında şüphesiz özellikle yeni başkanların ilk icraatı ne olacağı sorusu…

Bu bağlamda daha once AK Parti'nin ilçe başkanlığını yaptığı Yıldırım'da şimdi belediye başkanı olarak görev yapan Oktay Yılmaz başkan yardımcılarını belirledikten sonra  ilk icraatı Audi A6 marka lüks makam aracını garaja çektirip, yerine  yine garajdan Passat marka bir araç çıkararak, makam aracı olarak kullanmaya başlaması güzel bir ilk icraat oldu.

Bununla birlikte Başkan makam araçlarını topladı, yaşlı, engelli ve şehit yakınlarına tahsis etti.

Yıldırım Belediyesi’nde yaşlı, engelli, şehit yakını ve gaziler ile yetimler başta olmak üzere dezavantajlı bireylerin her zaman hizmet öncelikli olduklarını hatırlatan Başkan Yılmaz, talimatıyla, birim müdürlerinden toplatılan araçlar, ilçedeki engelli ve yaşlı vatandaşların hizmetine sundu.

Bizde burada başkana ilk icraatı ve güzel hizmetleri için teşekkür ediyoruz.

Başkan Aktaş, Bursalılarla buluşuyor

Bursa’da göreve başladığı ilk günden beri  toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelip, sorunları ilk ağızdan dinlemeye özen gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim tebriklerini de topluca kabul edecek.

Ayrı ayrı yapılacak tebrik ziyaretleriyle zaman kaybının önüne geçmeyi amaçlayan Başkan Aktaş, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, hemşeri dernekleri, akademik odalar, meslek odalar, kamu kurumu temsilcileri ve vatandaşlara kadar toplumun tüm kesimlerini 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’da Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuaye alanında yapılacak büyük buluşmaya davet etti.

Bununla birlikte  daha yeşil bir Bursa için, ziyaret programına gelecek kişi, kurum ve kuruluşlardan çelenk ve çiçek göndermemeleri istenirken, bunun yerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü hesabına yapacakları bağışlarla kendi adlarına birer fidan dikilmesi için bağışta bulunmaları istendi.

Yeşil Bursa’nın yeşil kalması dileğiyle çelenk yerine fidan yerinde bir karar olmuştur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.