Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya orucu şart?

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2020 00:00

Camia olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Teknik direktör konusunda yaşanan değişimin ardından gelen galibiyetle umutlandık ama asla yeterli değil.  Düşmeme mücadelesi veren Adanaspor karşısında elbette Bursaspor galip gelmeliydi. Bu galibiyeti çok da parlatmamak gerekiyor. Rakipleri görünce, sahada oynanan futbolun, Süper Lige çıkmak için yeterli olmadığı çok net görülüyor. Vites arttırmak şart. Sahada isteyen, hırslı ve mücadele eden futbolcular olmaz ise bu maceranın sonu hazin olur. O nedenle hedefe odaklanıp, galip gelmek şart.

İrfan Buz'un, Bursaspor'daki teknik direktörlük kariyerine galibiyetle başlaması iyi oldu. Hem takım, hem de taraftarlar moral buldu. Ama İrfan Hoca’nın işi çok zor. Ateşten gömlek giydi adeta. Ya cayır cayır yanacak, ya da o ateşin üzerine su olup söndürecek. Çok iyi düşünüp tartması ve son dört maçı alması lazım.   

Şimdi sırada Giresunspor maçı var. Çok iyi oynayan ligin sekizincisi. Onlarda ilk üç için mücadele veriyor. Oynadıkları futbol övgüyü hak ediyor. Güçlü rakip karşısında İrfan Hoca’nın bütün silahlarını donanması ve sahaya çıkaracağı 11 asker ile bu maçı alması şart. Umarım başarılı olur. Bu arada, futbolcuların da ellerini bu taşın altına koyma zamanları geldi de geçiyor bile. Allah aşkına şu maçları alın, Süper Lige çıktıktan sonra her şey rayına oturur. Para kazanmak elbette gerekli, ama mücadele ruhu çok daha önemli değil mi? Lütfen sorumluluk alın artık ve şu takımı omuzlayın. Çünkü Adanaspor karşısında sergilediğiniz futbol, Giresunspor karşısında yetersiz kalabilir.

Biz akıllanmayız. Yine sosyal medyada onlarca teknik direktör vardı. Astılar, kestiler, yerdiler. Kötü niyetli asla değilsiniz. Yaşanan stresten, heyecandan, iyi niyetle bir takım şeyler yazıyorsunuz. Ama sosyal medya orucuna girmeniz şart. En azından şu 4 maç bitimine kadar, futbolcuları eleştirmeyi, onları yerden yere vurmayı bırakarak başlayabilirsiniz işe. O çocukların hepsi sosyal medya kullanıcısı. Her şeyi okuyorlar. Negatif enerji ihtiyacımız olan en son şey. Biraz sessiz ve sakin kalmak yararlı olabilir. Başka Bursaspor yok. Siz destek olmaz iseniz, bu yolun sonu zifiri karanlık.

Aklımda deli sorular. İbrahim Üzülmez’in bu kadar çabuk takım bulması beni şaşırttı açıkçası. En azından bir iki hafta sonra yaşanırdı bu süreç. Bursaspor’dan ayrılmasının hemen ikinci gününde yeni takımında göreve başlaması çok acayip geldi. Neyse fazla söze lüzum yok. Anlayan anladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.