Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal medya kadın girişimci sayısını arttırdı

Yazının Giriş Tarihi: 18.10.2017 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 00:07

Biliyorsunuz ki Türkiye gündeminin en önemli konularından biri istihdam. İşsizlikle mücadele son sürat devam ediyor. Peki, istihdama sosyal medyanın katkısı var mı?

Sosyal medyanın özellikle kadın istihdamına büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Peki, kadınlar iş bulamadığı için mi, iş bulsa çocuklarına bakacak kimse olmadığı için mi yoksa sadece sevdiği için mi sosyal medyaya yöneliyor? Elbette tartışılır. Ama sonuca bakacak olursak BAŞARIYORLAR.

Girişimci ruhlu olmak için elinde yeterince imkanın olmasına gerek yok.  Örneğin; ünlü bloggerlar. Çocuklarıyla yaptıkları aktivitelerin her anını kameraya çekerek paylaşan kadınlar, binlerce takipçi sayısına ulaşarak, binlerce kişiye örnek oluyorlar. Kendilerini daha da geliştirerek belki reklam alarak belki bir okulda bir alışveriş merkezinde söyleşiye katılarak para kazanmaya başlıyorlar. Ama burada dikkat çeken en önemli şey hedeflerine ulaşıyorlar, mutlu oluyorlar ve kadının gücünü bir kadının neler başarabileceğini ortaya koyuyorlar.

İmkan yaratmak kimin elinde?

Siz hiç çocuğuyla oynadığı oyunları paylaşan günlük yaşama dair tavsiyelerde bulunan erkek bir blogger gördünüz mü? Varsa da yüzde oranı oldukça düşük. Kadınlar bu konuda oldukça başarılar. Sosyal medyayı aktif 'kullanma' konusunda.

İstemek, başarmanın yarısıdır!

Artık alışverişlerimizi internetten yapar olduk. Bir kıyafet beğeniyoruz. Hemen sipariş veriyoruz. 2 gün sonra kapımızda. Sosyal medyadan satış yapan bir sürü kadın var.  Markasının adını tanıtıyor, parasını kazanıyor ve insanlara kolaylık sağlıyor. Tabi bunu sadece kıyafetle sınırlayamayız. Dışarıda stüdyo açmak yerine sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak iletişim kurarak, düğün, doğum fotoğrafçılığı yapanlar da var. Bunun dışında kına, düğün ve nişan için hediyelik eşyalar hazırlıyor ve satıyorlar. Zor mu? HAYIR. Gerekli olan tek şey istemek.  Evet dışarıda kendimizi tanıtamayabilir kapı kapı gezip insanlara ulaşamayabiliriz. Sosyal medya bu konuda büyük bir destekçi oluyor.

Kadınlar kendini burada özgür bir şekilde ifade edebiliyor.

Evlerinde ya da farklı yerlerde ürettikleri ürünler ile sosyal medya üzerinden ticarete atılan girişimci kadınlar burada kendini özgürce ifade edebiliyorlar. Aslında kadınlar her daim özgürdür. Sadece sosyal medya da değil.

FAKAT BİR SORUN VAR!

Sosyal medya ne kadar sosyal güvence sağlıyor. İşte insanların en çok merak ettiği tarafı da bu. Sosyal medyanın sosyal güvencesi var mı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.