Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasette +1 gerçeği…

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 00:00

Cumhurbaşkanlığı sürecinden Başkanlık sistemine geçişte en etkili formül olan 50+1 yeniden gündemde. Ak Parti’nin güçlü siyasilerinden ve önceki dönemler Bakanlarından Faruk Çelik tarafından gündeme taşınan 40+1 ciddi bir gündem oluşturdu. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bile birden fazla şekilde değerlendirdiği Başkanlık seçim barajı neden değiştirilmek isteniyor? Açıkçası bu soru teknik olarak sorun yaratmayan bir realite. Türkiye'nin gerçekliğine baktığımızda ülkeyi yönetmek isteyen Başkan adayı ilk turda yüzde 50+1 oy alamıyorsa, ikinci turda en yüksek oyu +1 farkla alan seçilmiş oluyor. Bu nedenle Ak Parti içerisinden gelen gündem değiştirmeye yönelik bu adımı pekte akıllıca bir siyasi hamle olarak okumamak gerekiyor.

Lakin, siyasette cesur bir isim olarak nam salmış Faruk Çelik gibi bir ismin Başkanlık seçimleri üzerinden Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti'ye gönderdiği işaret fazlasıyla değerli. Ak Parti’nin nasıl bir çamura saplandığını ve patinaj çekerken nasıl battığını 40+1 söyleminden okumak mümkü! Son dönemde Ak Parti Genel Merkezin kapılarını Anadolu’ya kapattığını sağır sultan bile duydu. Yine aynı şekilde Bursa'da yaşanan koltuk kavgaları birçok programın boş geçmesine neden olurken, Milletvekilleri bile partiye değil kendilerine oy kazandıracak sosyal medya fotoğraf yarışına girdiler. Bunların hepsi Ak Parti’ye eksi yazan gerçekler.

İşte tam da bu noktada muhalefet ile ittifak değerlerini iyi okumak gerekiyor. CHP'nin son dönemde gelişen parti içi ve toplumsal birlikteliği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun güçlenmesini sağlarken, MHP kanadında reformist bir yükseliş var. Son dönemde yerelde ağırlığını arttıran bir Milliyetçi Hareket Partisi ile karşı karşıyayız. Bursa'da ciddi bir değişime imza atması beklenen MHP Genel Merkezi kentte güçlü buluşmalara imza atıyor. Değişim ile dönüşümü birarada gerçekleştirmek isteyen Milliyetçi Hareket Partisi, aynı zamanda +1 hususunda en etkin rol oynayan siyasi parti diyebiliriz.

TÜMSİAD'tan e-ticaret atağı…

Önceki akşam Türkiye'nin etkin sanayici iş adamları derneklerinden TÜMSİAD'ta Başkan Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile değerli bir sohbete imza attık. Türkiye'nin adalet ile daha fazla güçleneceğini ifade eden Avukat Şerbetçioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız adil düzen mesajı ile yıllardır Dünya'daki zalimlere karşı büyük bir mücadele veriyor. Bugün hayata geçirilen reformlar ve devamında sınır ötesi operasyonlar ile hem terörün beli kırılıyor hem de iş dünyası güçlendiriliyor. Bizlerde önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz e-ticaret konferansı ile iş dünyasının gücüne güç katacak adımlar atıyoruz" diyerek yeni projeleri hakkında bilgi paylaştı.

Bursa Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Bursa Teknik Üniversitesi destekli düzenlenecek konferans, 10 Ekim Perşembe Günü, saat 19.00'da Bursa TÜMSİAD'da gerçekleştirilecek. World E-Commerce Forum (WORLDEF) tarafından Bursa'da ikincisi düzenlenecek E-İhracat Konferansında hedef, Bursa'nın e-ticaret gücünü arttırmak. Türkiye sınırlarının dışında e-ihracat farkındalığı oluşturmayı ve bu büyük fırsatların keşfedilmesini amaçlayan WORLDEF, TÜMSİAD ile gerçekleştirdiği organizasyon ile kente önemli bir katma değer katacak.

Günümüzde dijitalleşen dünya ile birlikte, milyonlarca tüketici, kendi ülkesi dışında bir ülkeden online alışveriş yapıyor. Türkiye'de üretilen kaliteli ve-veya uygun fiyatlı ürünler, binlerce kilometre ötelere ulaştırılmak için bekliyor ana sorusu ile yola çıkılan konferans, ücretsiz olmakla birlikte iş dünyasının ve iş insanlarının katılımına açık… Yapmanız gereken tek şey https://worldef.net/bursa-e-ihracat-konferansi-2019/ adresine girip ücretsiz kayıt olmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.