Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasetin ittifak gölgesi

Yazının Giriş Tarihi: 13.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.05.2019 00:00

Ülkemizde ilk kez 2017 Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekili genel seçimlerinde ittifaklar kuruldu. Resmi kurulan bu ittifaklardan iktidar AK Parti ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile, muhalefet CHP, İYİ Parti, SP ve diğerlerinin oluşturdukları Millet İttifakı yarıştı.

Bu yarışma sonrasında, Cumhur İttifakı başarılı olup seçimleri kazandı.

Sonrasında ise Mahalli seçimler öncesinde ittifakla ilgili kanun çıkarılmadığı için ittifak birlikteliği ortak aday gösterme ile aşıldı. Bu durumda ilk kez 31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde denendi. Cumhur ittifakı yine birinci olmasına rağmen, ülkemiz açısından ve Türk siyaseti açısından çok önemli olan başkent Ankara ile ekonomi başkenti İstanbul seçimlerinde muhalif adaylar kazandı.

Sonrasında, hem kazanan hem kaybeden ittifaklarla ilgili siyasi söylemler, konuşmalar, karşılıklı suçlamalar vs. ülke gündeminden bir türlü düşmedi. Ekonomik sıkıntılar dahi, siyasetin gölgesinde kaldı. Sonra, Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etti. Yenilenmesine karar verdi.

Bu karar, önce sosyal medya ortamında sonrada görsel ve yazılı medyada tartışılmaya başlandı. Muhalif kanadın sesi hem yazılı sözlü medyada hem de sosyal medyada çok duyulurken, iktidar, sadece kanunları ve seçim iptal gerekçelerini sayarak, bir takım iddialarla bilerek veya bilmeyerek seçimlere hile karıştırıldığını, oyların ise sayımında ve tutanakların birleştirilmesinden tutunda, sandık kurullarının oluşturulmasına kadar hatalar yapıldığını, kanunsuzlukların bulunduğunu ifade etti.

Şimdi, konu hem adli hem de idari yönden inceleniyor.

Şimdi, gözler 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir seçimlerine çevrildi. Sosyal medya, yazılı medya ve görsel medya yine harekete geçip, elindeki mermileri tetiklemekle kalmadı, son gram baruta kadar ateşlemeleri sürdürüyor.

Ortaya çıkan bu duruma, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in Millet İttifakının gizli ortağı olan bölücü örgütle bağları bulunduğu iddia edilen HDP desteği ile ilgili görüşlerini açıkladı;

“Ülkemizde kutuplaşma olduğunu iddia edenler, bu kutuplaşmayı kendileri tetikliyorlar. CHP yönetiminin, halk arasında konuşulan bu sözlere karşılık şunu demesini bekliyorum şahsen ;
Arkadaş bizim, bu ülkenin askerine kurşun sıkan, evlatlarımızı şehit eden hainlerden bir destek beklentimiz yok ve bunu da reddediyoruz....Terörle mücadelede hükümetin yanındayız..... Bunu diyemedikleri sürece maalesef teröristlerle olan işbirliği gölgesinden kurtulamayacaklardır.....”

Vekil Özen’in ikinci dikkat çektiği nokta ise yine sosyal medyada birbirleriyle yarışan bazı sözde aydın ve sanatçılarla ilgili.

“YSK'nın kararının hemen ardından, İmamoğlu’na destek açıklaması sırasına giren sözde demokrasi aşığı bir kısım sanatçı grubundan ;  261 şehit verdiğimiz 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe gecesi; bir tanesini bile meydanlarda göremediğimiz gibi, darbenin ilk saatlerinde korkularından bir tweet dahi atamamışlardı... Yesinler sizin demokratlığınızı.....”

Refik Özen’in son değerlendirmesi;

“Sosyal medyada bağırıp çağıranlar zaten bizim değillerdi.... Bizden görünüp de makamları gittiğinde bağıranlar da, zaten çoktan gitmişlerdi..... O yüzden maskeli yüzlerin oluşturmak istedikleri mağduriyet algısı boş bir hayalden öte bir şey değil.... Vatandaşlarımız bunları çok iyi biliyor, tanıyor. Bizim için Sabrın sonu selamet.....

Hak şerleri hayreyler,

Zannetme ki gayreyler,

Arif anı seyreyler,

Görelim Mevla neyler,

Neylerse güzel eyler....”

Siyasetin ittifaklarla ilgili bakış açısı ve gölgesi böyle. Evet, İstanbul siyaseti, bölgesel bir seçim değil, ülkemizi derinden etkileyecek, ekonomiyi derinden etkileyecek bir seçimdir. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dediği gibi “bu seçim beka seçimidir.” Bakalım, İstanbullu seçmenlerin tercihi nasıl şekillenecek?

Bu arada, Bursa milletvekili Refik Özen ile Erkan Aydın’la ilgili olarak önemli bir görevlendirme ve Bursa açısından da büyük önem arz eden önemli bir konuda, iki milletvekilinin görev alması bizleri sevindirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde Tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin korunmasında, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla' meclis araştırma komisyonu kuruldu.
Başkanlığını AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'ın yaptığı komisyonun sözcülüğünü AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen yapacak. 12 milletvekilinden oluşan komisyonda CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da üye olarak görev aldı.

TBMM Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanlığı görevini de yürüten Refik Özen, araştırma komisyonunun Bursa açısından ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Nedeni, endemik, yani soyu tükenmek üzere olan, nadir bulunan bitki örnekleri açısından Bursa’nın zenginliği.

Uludağ başta olmak üzere çevresindeki Keles, Büyükorhan, Orhaneli ve Harmancık ilçeleri endemik bitki kaynağına sahip zenginliklerle dolu. Uludağ Milli Parkı bünyesinde, Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yapılan bilimsel çalışmalara göre, Uludağ'da,  bin 320 bitki türü bulunuyor. Bunlardan 33' ü Uludağ, 138' i Türkiye olmak üzere toplam 171 endemik türe ev sahip. Nesli tehlike altında olan 3, Avrupa ölçeğinde ise 54 türün yaşam alanını oluşturan Uludağ'daki nadir tür sayısı ise 16 olarak tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.