Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasetin hareketi başladı

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2019 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 00:07

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, Bursa’daki iki önemli partinin veya diğer bir deyimle, iki önemli ittifakın adayları belirlendi.

Merakla beklenen AK Parti adayları için tanıtım yapıldı. İsimleri açıklandı. Listelerde, ben daha önce Bursa’da 10 belediye başkanının değişeceğine dair duyumları yazmıştım. Sonra bu sayı 12’ye yükselmişti. Her iki ittifak açısından baktığımızda ise sayı 13 oldu. Kısaca, Bursa’da büyükşehir dahil görev yapan 18 belediye başkanından 13 tanesi değişti. Aynı koltuğa yeniden aday olmadı.

Tabi, bu siyasetin çeşitli değerlendirmeleri ve topluma yansımaları var. Önce CHP, Bursa adına radikal bir karar aldı. Nilüfer ilçesinde DSP’den işe başlayın 4 dönemdir devam Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bir kademe atlatılıp Büyükşehir Belediyesi adayı yapıldı. CHP ile İYİ Parti, Bursa’da Büyükşehir için ittifakta anlaştılar. Ama, Osmangazi ilçesindeki sorun dün itibariyle hala çözüme kavuşmamıştı. Çünkü, İYİ Parti, “madem biz size Büyükşehir’i verdik. Nilüfer’de ve Mudanya’da aday çıkarmıyoruz. Diğer ilçelerde de aday çıkarmamızı istemiyorsanız Osmangazi ilçesinde de CHP aday çıkarmayıp bizim adayımız olan Emin Balkan’ı desteklemeli” diye pazarlık masasında diretiyorlar.

Hemen belirteyim, İYİ Parti genel başkan yardımcısı Koray Aydın, geçtiğimiz cumartesi günü Bursa’ya geldi. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde partisinin Bursa’daki teşkilat yöneticileri ve mahalle temsilcileriyle toplantılar yaparak, CHP ile yapılan ittifaka sadık kalınmasını istedi.

Parti, tabanının böylesine çekişme ve adaylarla ilgili çeşitli dedikodular üretmesine rağmen ittifaka ne kadar sadık kalınıp kalınmadığını 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında öğreneceğiz.

Cumhur ittifakının beklenilen belediye başkan açıklamaları da yapıldı. Uzun süren istişareler neticesinde yapılan açıklama şöyle;

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı: ALİNUR AKTAŞ

AK Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı: MUSTAFA DÜNDAR

AK Parti Yıldırım Belediye Başkan adayı: OKTAY YILMAZ

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı: NECATİ ŞAHİN

AK Parti Karacabey Belediye Başkan adayı: ALİ ÖZKAN

AK Parti Gürsu Belediye Başkan adayı: MUSTAFA IŞIK

AK Parti İnegöl Belediye Başkan adayı: ALPER TABAN

AK Parti Mudanya Belediye Başkan adayı: AHMET MURAT ÜNAL

AK Parti İznik Belediye Başkan adayı: KAĞAN MEHMET USTA

AK Parti Mustafakemalpaşa Belediye Başkan adayı: MEHMET KANAR

AK Parti Gemlik Belediye Başkan adayı: BERKAY BULUT

AK Parti Kestel Belediye Başkan adayı: ÖNDER TANIR

AK Parti Orhangazi Belediye Başkan adayı: BEKİR AYDIN

AK Parti Orhaneli Belediye Başkan adayı: ALİ AYKURT

AK Parti Keles Belediye Başkan adayı: MEHMET KESKİN

AK Parti Büyükorhan Belediye Başkan adayı: AHMET KORKMAZ

AK Parti Harmancık Belediye Başkan adayı: YILMAZ ATAŞ

Yenişehir Belediye Başkan adayı: MHP Davut AYDIN,

Bu açıklamanın ardından MHP  İl Başkanı Cihangir Kalkancı, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin Bursa'da izleyeceği politikayı yaptığı açıklamayla kamuoyuna duyurdu. Bursa merkezde AK Parti ile ittifak kuracaklarını kaydeden Kalkancı, parti olarak yarışa Yenişehir'de gireceklerini ifade etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de isteği üzerine Bursa'da yapacakları ittifaka değinen Kalkancı, "Bilindiği üzere ülkemizde 31 Mart 2019 tarihinde mahalli idareler seçimleri gerçekleştirilecektir. İdrak edeceğimiz bu seçim, liderimiz sayın Devlet Bahçeli beyin de ısrarla ve önemle vurguladığı gibi devletimiz ve yüce Türk milletinin geleceği açısından oldukça büyük bir öneme haizdir. Bu çerçevede Milliyetçi Hareket Partisi olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile yapılan ittifak görüşmelerinin Bursa ile ilgili kısmı bugün itibariyle sonuçlanmıştır. Gelinen noktada Milliyetçi Hareket Partisi olarak Yenişehir ilçemizde belediye başkan adayımız ile seçimlere girme kararı alınmıştır. İnanıyoruz ki burçlarında üç hilalli sancağımızın dalgalanacağı Yenişehir Belediyesi, Milliyetçi Hareket Partisinin üretken belediyecilik anlayışının en güzel örneği olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi Bursa teşkilatları olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatları doğrultusunda Cumhur İttifakı'nın başarısı için kararlılıkla mücadele edeceğimizi ve bütün ilçe teşkilatlarımız ile birlikte tam bir uyum içerisinde çalışacağımızı ilan ediyoruz. Bursa'mızda Cumhur İttifakı adaylarının 17 ilçe ve büyükşehir yarışında başarılı bir netice elde edeceğine inancımız tamdır" dedi. 

Bu durumda, 31 Mart akşamında eğer başarılı olursa Cumhur ittifakı Yenişehir’de MHP, diğer ilçelerde ve Büyükşehirde AK Parti olmak üzere seçim zaferleri kazanmak istiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.