Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nden çözüm sürecine destek açıklaması

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nden çözüm sürecine destek açıklaması yapıldı. Sürecin siyasi olduğu kadar ekonomik yönünün de ele alınması gerektiği ifade edilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aynı zamanda bir ‘Ekonomik açılım’...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Ziraatçılar Derneği'nden çözüm sürecine destek açıklaması
Türkiye Ziraatçılar Derneği'nden çözüm sürecine destek açıklaması yapıldı. Sürecin siyasi olduğu kadar ekonomik yönünün de ele alınması gerektiği ifade edilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde aynı zamanda bir ‘Ekonomik açılım’ yapılması tavsiye edildi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin tarafından yapılan yazılı açıklamada; çözüm sürecinin siyasi ayağının ekonomik açılım ile desteklenmesinin önemine değinildi. Bölgede tarımsal üretim ve hayvancılık teşviklerden küçük ve orta üreticilerin yararlanabilmesini mümkün kılacak önlemlerin alınması gerektiği dile getirilen açıklamada şöyle denildi:

"Çözüm süreci bu haliyle bile hayvancılığı olumlu etkiledi. Topraklar mera olarak kullanıma açıldı. Şimdiden yatırımlar arttı, sadece benim tanıklık ettiğim 10-15 tane tarıma dayalı sanayi teşebbüsü bölgede fabrika açmak için Bakanlığa başvurdu. Bölge refaha ulaşacak. Ancak sadece barış sürecini sağlamak yetmez, süreci ekonomik barışla taçlandırmak lazım."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.