Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli astsubay, senaryo yarışmasında birinci oldu

Yedirenk Sanat Vakfı’nın düzenlediği uzun metrajlı tematik senaryo yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Hülya Koçyiğit, Birol Güven ve Mete Horozoğlu'nun da aralarında bulunduğu jüri, birinciliğe, Artvin'e bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli astsubay, senaryo yarışmasında birinci oldu
Yedirenk Sanat Vakfı’nın düzenlediği uzun metrajlı tematik senaryo yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Hülya Koçyiğit, Birol Güven ve Mete Horozoğlu'nun da aralarında bulunduğu jüri, birinciliğe, Artvin'e bağlı bir köyde yaşanan olayı anlatan emekli Astsubay İsmail Doruk'u layık gördü.

Yedirenk Sanat Vakfı gerçekleştirdiği ilk uzun metrajlı tematik senaryo yarışmasının konusu, 'ayrılıkları' ne olursa olsun 'aynılıklar' perspektifinden bakma felsefesiyle ‘Birlikte Yaşama’ olarak belirlendi. Türkiye’de gerçekleşen en geniş kapsamlı senaryo yarışmasına, yurt genelinde ve yurt dışından toplam 211 katılımcı başvurdu. Senaryolar öncelikle senaristlerden oluşan 12 kişilik ön jüri tarafından değerlendirildi. Ön jürinin elemeleri sonucunda 15 senaryo finale kaldı. Ana jüri de finale kalan senaryoları büyük bir titizlikle değerlendirerek dereceye giren ilk üç ismi belirledi.

Yarışmada birinci Artvin’in Şavşat ilçesinde bir köyde geçen hikayeyi anlatan İsmail Doruk'un yazdığı Armina isimli senaryo olurken, ikinciliği Kayıp Yıllar senaryosuyla Eylem Çağla Sayman, üçüncülüğü ise Pervane Ağacı senaryosuyla Şenler Yıldız aldı. Yarışmada ayrıca birinciye 30 bin lira, ikinciliğe 15 bin lira ve üçüncülüğe 5 bin lira para ödülü verildi.

Beyoğlu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Sanatçı Hülya Koçyiğit, Senarist Birol Güven, Oyuncu Mete Horozoğlu ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

Tavsiyelerde bulunan ünlü senarist Birol Güven, seneye yapılacak senaryo yarışmasında birinci olan senaryoya film yapma teklifinde bulundu.

Yarışmada birinci olan emekli astsubay İsmail Doruk, “Olay, Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı bir köyde geçiyor. Bu konuyu ben bir kadından dinlemiştim. Olay 5 yaşlı insanın yaşadığı bir köyde geçiyor. Ve bu köye bir gün yabancı uyruklu iki kadın geliyor. Bu kadınların korunmaları ile ilgili bir konu.” ifadelerini kullandı. Daha önce edebiyat dergilerini okuduğunu kaydeden Doruk, “İstanbul’da görev yaparken bir senaryo kursuna da gittim.” şeklinde konuştu.

15 film senaryosunu değerlendirdiklerini belirten Hülya Koçyiğit, “Sinemaya senaryo kazandırması arzulanan bu organizasyonu destekliyorum. Fikir olarak farklılıkları ön yargısız yaşamayı hedefleyen bir senaryo arıyorduk.” dedi.

‘YÖNETMENLİK İÇİN SENARYO OKUYORUM’

Geçtiğimiz günlerde yönetmenlik yapmak için bir senaryo ayırdığını dile getiren Koçyiğit, “Senaryoda şehirlerin etrafındaki varoş dediğimiz yerlerde hayata tutunmaya çalışan bir kadının hikayesi anlatılıyor. Henüz senaryo üzerinde. Ben oynamayı düşünmüyorum. Dizi teklifleri geliyor. Aynı şeyleri canlandırmak istemiyorum. Dizilerden 'Muhteşem Yüzyıl’ı izliyordum.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.