Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Gül, Fatsa’da vatandaşlarla buluştu

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, Samsun’dan Ordu’ya giderken yolu üzerinde bulunan Fatsa’da vatandaşlar tarafından yoğun sevgi ve ilgiyle karşılandı.Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 02:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 02:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya bir ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Gül, Samsun’dan Ordu’ya giderken yolu üzerinde bulunan Fatsa’da vatandaşlar tarafından yoğun sevgi ve ilgiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, daha önce milletvekili olduğu dönemde Fatsa’yı ziyaret ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bugün Cumhurbaşkanı olarak ilk defa gelirken gerçekten Fatsa’yı çok daha farklı gördüm. Fatsa’yı çok daha gelişmiş, çok daha dinamik ve çok daha zenginleşmiş olarak görmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biliyorsunuz Kayseriliyim; Kayseri, Orta Anadolu’nun bir şehri. Çocukluğumda Karadeniz’de ilk duyduğum, ilkokula gitmeden önce bile duyduğum yer Fatsa olmuştu. Şöyle ki o zaman dayım doktor olarak buraya gelmişti ve burada doktorluk yapmıştı. O zaman sizin sevginizi kazanmış; o günden bugüne muhabbeti, arkadaşlıkları hep devam eder sizin buradaki büyüklerinizle. Hatırlarım, Kayseri’ye de Fatsa’dan bize fındık gönderirdiniz. Biz tabi Kayseri’de fındığı bilmeyiz o zamanlar. Şimdi artık her yerde her şey var. Bundan 30-40 sene önce muz, kivi bilinir miydi? Şimdi kivi yetiştiriliyor buralarda. Biz de o zaman fındığı hiç bilmezdik. Fındık, kuru fındık olarak bilinirdi. Çok iyi hatırlıyorum çocukluk hatıramı. Buradan, ağacında o yeşil fındıklar gelirdi.”

“FATSA’NIN GÖNLÜMÜZDE AYRI BİR YERİ VAR”

O dönemden bugüne Fatsa’nın, gönlünde ve ailesinde çok ayrı bir yeri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, “Daha sonra milletvekili olduğum dönemlerde de hep Fatsa’yı yakından takip etmiştim, ama bugün Cumhurbaşkanı olarak özellikle sizlerle beraber olmak ve cumhurbaşkanı olarak siz değerli vatandaşlarımı ve çocukluğumdan itibaren irtibatım olan burayı ziyaret etmekten ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.