Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Mölln kundaklamasıyla ilgili bir adım bile ilerleme kaydedilmedi!’

Almanya'nın Mölln kasabasında ırkçı kundaklama sonucu üç kişinin öldüğü, dokuz kişinin yaralandığı yangının üzerinden 21 yıl geçti. Kundaklamanın 21. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG)...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2013 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2013 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Mölln kasabasında ırkçı kundaklama sonucu üç kişinin öldüğü, dokuz kişinin yaralandığı yangının üzerinden 21 yıl geçti. Kundaklamanın 21. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yapan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, ‟Mölln hadisesi yaşanalı yirmi yıldan fazla oldu ve bizler hâlâ bir adım dahi ilerleme kaydedilmediği hissini taşıyoruz.” dedi.

Kundaklamada yaşananları hatırlatan Üçüncü, bugün gelinen noktada ise siyasetçilerin verdikleri sözleri tutmadıklarına vurgu yaptı. "Böyle bir durumda, aşırı sağcılığa karşı kararlılıkla mücadele etmeye ilişkin siyasi bir iradenin bulunmadığını düşünmemek elde değildir.” ifadelerini kullanan Oğuz Üçüncü NSU soruşturması sürecinde dokümanların yok edildiğini ve katillerin çevresinde bulunan istihbarat memurlarının (V-Mann) korunduğuna dahi şahit olduklarını hatırlattı.

Üçüncü şöyle devam etti: "Aynı şekilde, biliyoruz ki, siyasetçiler, yaşanan her benzer olaydan sonra aşırı sağcı bir arka planın olabileceğini alelacele ihtimal dışı bırakmışlardır. Emniyet kurumları için yapılan reformlar ise, göstermelik birtakım düzenlemelerden öteye gitmemektedir.”

23 Kasım 1992 tarihindeki yangında Türk vatandaşı iki kız çocuğu ve anneanneleri yanarak hayatlarını kaybetmiş, dokuz kişi ise yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.