Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Çelik: Bölge barış istiyor

Seçim çalışmaları için Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisine başvuran aday adayları ile görüşme öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çözüm sürecine değinen Çelik, bölgenin barış...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakan Çelik: Bölge barış istiyor
Seçim çalışmaları için Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, partisine başvuran aday adayları ile görüşme öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda çözüm sürecine değinen Çelik, bölgenin barış istediğini söyledi. Çelik dershane konusundaki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, önümüzdeki mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için partisine başvuran aday adayları ile görüşecek. 4 günlük Şanlıurfa programında aday adayları ile görüşecek olan Bakan Çelik, bugün Şanlıurfa’daki basın mensupları ile bir araya geldi.

4 gün boyunca aday adayları ile görüşüp ekip olabilecek aday adaylarla seçime hazırlanacaklarını belirten Çelik, bu 4 günlük program kapsamında çeşitli STK’larla da görüşüp seçilecek adaylar için onlarında fikirlerine başvuracaklarını kaydetti. Gündemdeki diğer soruları da yanıtlayan Çelik, Başbakan ve Barzani’nin Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi. Bölgenin huzur ortamını istediğini dile getiren Çelik, kimsenin artık silahların gölgesinde yaşamak istemediğini anlattı.

Bölge halkının süreçten memnun olduğunu anımsatan Çelik, bölge halkından bugüne kadar sürecin durdurulması için gelen bir talebin olmadığın ifade etti. Türkiye’nin normalleştiğini belirten Çelik, Şanlıurfalı iki büyük sanatçının bu sürece destek vermesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. İki sanatçının çok önemli mesajlar verdiğini sözlerine ekleyen Çelik, “Bazı insanlar geçmişe takılıyor. Geçmişte çok acılar yaşandı. Bunlara takılıp ağız tadımızı bozalım mı? Şimdiki insanlar ne söylüyor bunlara bakmak lazım. Huzur ortamı için herkesin destek vermesi gerekir. Bu destek sanat camiasından geliyorsa destek vermek, bunu daha da yeşertmek gerekir. Diyarbakır'daki programlar önemlidir. Geleceğe yürümek istiyorsak geçmişteki eksiklikleri, hataları bir şekilde yeni açılan sayfaya bulaştırmamak gerekir.”

Çelik, dershane ve kızlı-erkekli evlerle ilgili soruları yanıtlamadı. Konu ile ilgili son gelişmeleri takip etmediğini dile getiren Çelik, “Dershane ve benzeri konularla ilgili son gelişmeleri takip edemedim. Dün gece geç saatlere kadar görüşmelerimiz, temaslarımız oldu. Bunun için şuanda bir değerlendirmede bulunmam doğru değil.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.