Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Daimler’den Filipinlere insani yardım

Otomobil devi Daimler şirketi geçtiğimiz haftalarda yaşanan tayfun sonucu harabeye dönen Filipinler’deki felaketzedeler için 500 bin Euro’luk yardımda bulundu. Daimler AG ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Dr. Dieter Zetsche, “Filipinler halkının...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2013 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomobil devi Daimler şirketi geçtiğimiz haftalarda yaşanan tayfun sonucu harabeye dönen Filipinler’deki felaketzedeler için 500 bin Euro’luk yardımda bulundu. Daimler AG ve Mercedes-Benz Cars Başkanı Dr. Dieter Zetsche, “Filipinler halkının acılarını hafifletmek için felaket bölgesine hızlı bir şekilde acil yardımda bulunuyoruz.” dedi.

Alman Kızıl Haçı Başkanı Dr. Rudolf Seiters de teşekkür ederek yardımı aldı. Daimler AG’nin bağışı, ilaç, çadır ve mutfak malzemeleri gibi acil yardımlar için kullanılacak. Daimler bu yardıma ek olarak tüm fabrikalarındaki çalışanlara Filipinler için yardım çağrısında bulundu. Dr. Zetsche yaptığı açıklamada, “Küresel bir şirket olarak, böylesi ciddi afet durumlarında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz.” dedi.

Filipinler’deki son durum hakkında bilgi veren Dr. Rudolf Seiters de bu ülkede tayfun sonrası bir insanlık trajedisi yaşandığına dikkat çekti. Seiters, 15 bin kişinin temel gıda ihtiyacının acil olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler raporuna göre tayfundan sonra 920 bin kişi evini kaybetti, su, gıda ve ilaç sıkıntısı devam ediyor. Bölgede özellikle salgın hastalıkların hızla artması yetkilileri endişelendiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.