Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Sınavlar devam ettikçe, sistemin değişmesi sorunu çözmez’

Milli Eğitim Bakanlığı'nın; dershanelerin, etüt merkezlerinin ve okuma salonlarının kapatılmasına yönelik çalışmasına yönelik tepkiler sürüyor. Isparta’da dershane yöneticileri ve CHP il teşkilatı ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada,...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanlığı'nın; dershanelerin, etüt merkezlerinin ve okuma salonlarının kapatılmasına yönelik çalışmasına yönelik tepkiler sürüyor. Isparta’da dershane yöneticileri ve CHP il teşkilatı ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, dershanelerin bir gereksinimden doğduğuna dikkat çekildi.

CHP İl Başkanlığı’nda bir araya gelen ve ortak basın açıklaması yapan dershaneciler, sınav sistemi devam ettikçe bu ihtiyacın devam edeceğini kaydetti. Isparta Dershaneler Birliği adına konuşan Halil Çetin, dershanelerdeki eğitim ve istihdama dikkat çekti. Çetin, yeni sisteme göre 12 sınava girecek öğrencinin başarılı olması için iyi bir hazırlık sürecine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Halil Çetin, “Dershaneler konusunda fahiş fiyatlar söyleniyor ama baktığınız zaman 2 bin 500-3 bin lira bandında gezen bir fiyat politikası var. Her türlü velinin, maddi durumu iyi olmayan velinin de çocuğunu rahatça gönderebildiği yerler buralar. Yoksa özel ders aldırma daha pahalı. Maddi ve beldeye bakan boyutu var. Bizim dershanelerimiz kira, binaları kiralayınca kira geliri alınıyor, çevreye ekonomik kazanç sağlanıyor. Ayrıca görev yapan öğretmenlere, buralarda çalışanlara istihdam sağlanıyor. En önemlisi de çocukların eksik olan ders bilgileri tamamlanıyor. Sınav sistemi değişecek denildi, SBS kaldırıldı, ama yerine yeni sınavlar yapılmaya başlıyor. Yani sınavlar devam ettikçe, sistemin değişmesi sorunu çözmeyecektir.” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise bu uygulamanın siyasi bir tavır olduğundan bahsetti. Şenol, “Bunun siyasi bir tavır olduğunu düşünüyorum. Dershaneler konusunda AKP iktidarı Türkiye’deki son gelişmeler karşısında dershaneleri cezalandırmak istiyor. Esas tavır budur. Yoksa çocukların haklarını korumak, dershaneler çocuklara parayla eğitim veriyor demek değil asıl sorun.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.