Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimşek’ten Bursa’ya açık çek

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2017 00:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2017 00:09

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önceki gün hem Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) hem de Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde (BALKANTÜRKSİAD) Türkiye’nin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. BTSO’nun projelerini can kulağıyla dinleyen ve “Bursa doğru yolda. Bursa’nın vizyonu, Türkiye’nin vizyonudur. Bizler de Bursa’nın yanındayız. İstediklerinizi not ettim” dediğinde başkan Burkay’ı görmeliydiniz. Yüzünde güller açtı…

Şimşek, oldukça sakin bir insan, tane tane konuşuyor… Geleceği şekillendirecek konularda uyarıcı noktalara temas ediyor ve “Türkiye, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacak” diye de özellikle vurguluyor.  

Mehmet Şimşek, özel sektörde yıllarca görev yapan bir isim. Hükümet kademelerinde önemli görevlerde bulunduğunu biliyorsunuz. Zaman zaman diğer bakanlarla ters düştüğü konuşmalar da yaptı. Ekonomide gerçeklerin farkında olan siyasi bir kimlik taşıyor. Uluslararası tanınmışlıkta önde yer alıyor ve diğer bakanlarla boy ölçüşebilecek kadar uzman…

Şimşek, küresel rekabetten Ar-Ge’ye oradan inovatif ürünlere kadar hemen her konuda uyarılarda bulunurken; “Mutlaka en iyisini yapın. İhracata konu olacak ürünlere yönelin. Basit üretimlerden kaçının artık” demeyi de unutmadı…

Bakan Şimşek BTSO ve Crowne Plaza’daki BALKANTÜRKSİAD toplantısında 4’üncü Sanayi Devrimi’ne değindi. Gelişmiş batının ve Uzakdoğu’daki ülkelerin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini işaret eden Şimşek, yeni sanayi devriminin yıkıcı etkilerinin ancak 10 yıl sonra görülmeye başlanacağını söyledi ve örnekler verdi… Şimşek, “Dünyada makinelerin hızla öğrenmeye başladığı, birbirleriyle diyalog kurduğu bir dönem başladı. Bizler bu sürece Ar-Ge ve inovasyon ekosistemiyle hazırlanmalıyız. Türkiye içinde bulunduğu zor döneme rağmen Ar-Ge ve inovasyona ciddi destekler sağlamaya devam etti. Bu süreçte Bursa’nın da TEKNOSAB gibi vizyon bir projeyi hayata geçirmesi cesaret verici inanılmaz bir adım. Hükümetin bir üyesi olarak Bursa’yı her ziyaretimde moral buluyorum. Bu programda da Bursa’nın projelerini dinlemek motivasyonumuzu artırdı. Bizlere düşen görev ne ise yapmaya hazırız” dedi.

Bakan Şimşek’e göre şirket sahipleri şunları yapmalı;

1-Devlet desteklerinden daha çok yararlanmalı…

2-Ar-Ge ile inovasyon yatırımları gecikmemeli

3-Uluslararası pazarlara açılmanın bir yolu bulunmalı.

4-İhracat çok önemli bir alan, ülkeler çeşitlendirilmeli.

5-İstihdam artmalı ve bu alandaki teşvikler unutulmamalı.

6-Çalışana eğilmeli ve onların nitelikleri artırılmalı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BALKANTÜRKSİAD’da yaptığı konuşmada, referandumun ardından birçok alanda reform yapacaklarına da değindi. Şimşek, “Eğitim bizim öncelikli hedefimiz. Önümüzdeki dönemde biz okul öncesi eğitimi zorunlu hale getireceğiz. Bütün Türkiye’de tam gün eğitim uygulamasına geçeceğiz. Beşinci sınıftan itibaren tüm öğrenciler yabancı dil hazırlık sınıfı okumalı. Öğretmenlerimizin konumunu güçlendirmeli, yeniden eğitilmeli ve performanslarını ölçmeliyiz. Yoksa dünyayı yakalamamız mümkün değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, PKK, DEAŞ, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütleriyle amansız bir mücadele içinde olduklarını da belirterek “Böyle bir ortamda çift başlılık ya da koalisyonlar sıkıntıları çözebilir mi? 2015 yılının ortasına gidin. Suriye ve Irak’taki ortamdan yararlanan bölücü terör örgütü elemanları bazı ilçelere ve mahallere musallat oldu. Zayıf bir hükümet olsa, koalisyon dönemi olsa teröre karşı kararlı başarılı mücadele verilemeyebilirdi. Cumhurbaşkanlığı sistemi ihtiyaçtan doğdu. Belli bir yerden daha hızlı kararlar çıkacak. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

Bakan Şimşek’e katılıyorum; Türkiye 4’üncü Sanayi Devrimi’ne ancak nitelikli insanla hazır olabilir. Yapay zekalı robotlar, insansız araçlar, uçan otomobiller, giyilebilen teknolojilerle dünya başka bir yere gidiyor. İnsanı eğitmeden, nitelik kazandırmadan önümüzdeki yıllarda asla başarılı olamayız.

Türkiye geriye değil ileriye odaklı insanların ülkesi. Bundan sonra kimse Türklerin önüne Çin Seddi falan çekememeli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.