Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimdi zaferi konuşalım...

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2018 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 00:06

Görmekteyim ki, önceki gün yayınlanan yazımın mesajları yerine ulaşmış. Ak Parti'de yaşanılan iktidar sarhoşluğuna artık nokta koyma vakti gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeni bir sistem ve Türkiye'nin 2'nci meclisinin Milletvekilleri sahaya inmek için aday tanıtım toplantısını bekliyor.

Ak Parti'nin hazırladığı listenin şok etkisi yarattığını kabul etsek bile asıl mesele dava. Sahur vakitlerine kadar sürdürdüğüm iletişimlerde ve misafir olduğum toplantılarda gördüm ki, Recep Tayyip Erdoğan'a gönül verenler "Durmak Yok Yola Devam" ilkesi ile İl Başkanlığının vereceği start talimatını bekliyor. Değişim, dönüşüm, yenilenme, yeniden daha güçlü ve istikrarlı yürüyebilme adına hazırlanan liste de yer alan çoğu ismin Bursa ve Bursa halkı tarafından tanınmadığını kabul etmeliyiz.

Velhasıl, İş Adamı Muhammed Erdoğan listede uzun yıllardır teşkilatlarda yer alanlardan daha fazla kentte ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde velhasıl Cumhurbaşkanı nezdinde tanınıyor.

Ak Parti'nin bu liste ile nasıl 16 Milletvekili kazanacağına gelelim. Malum, Ak Parti İl Başkanlığı'nın 13-14 Milletvekili hedefi halen daha masamızda duruyor. Ancak doğru liste ile 16 Milletvekili alınabileceğini de ifade etmiştim. Bursa genelinde listeyi değerlendirdiğimizde ortaya çıkan tablo özellikle 1'nci bölgenin yüksek oranlı Milletvekili çıkaracağını gösteriyor. Adaylığı ilan edilir edilmez Karacabey Ak Parti teşkilatları ile buluşan ve 'Bismillah' diyen Mustafa Esgin bu tezimi doğruluyor. Yine Ak Parti'nin kendine güvenen bir parti olduğunu Hakan Çavuşoğlu'nun 1'nci Bölge 1'nci sıradan aday gösterilmesi kanıtlıyor.

CHP'nin göçmen adayı Yüksel Özkan'ın karşısında Balkan Göçmenlerinin Hakan Çavuşoğlu çizgisinde kenetleneceğine inanıyorum. Velev ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Bosna Hersek ziyareti bunun en önemli işareti değil mi? Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "biz Müslümanlar olarak birlikte olursak; Türk, Kürt, Arap, Çeçen, Boşnak, Laz diye ayrılmazsak ve yine tüm devletlerimizle ortak payda da hareket edersek emin olun ki Avrupa diz çökecektir" sözlerinin karşılığı bir liste ile karşı karşıyayız.

Listenin içerisinde yer alan güç noktalarını değerlendirdiğimiz de Milletvekili Osman Mesten'in bir önceki dönem yaptığı hatalarla yüzleşerek acilen dağ yöresinde çalışma başlatması şart diyebilirim. Ve yine tüm dağ yöresi aday adaylarını ve sivil toplum örgütlerini kucaklaması elzem. Mustafa Esgin ile önceki akşam aynı karede poz veren Murat Erol'u ayakta alkışlamak lazım. Vatan ve millet bilinci, dava hissiyatı işte budur. İnegöl'ü temsilen listelere girdiği iddia edilen Vildan Yılmaz Gürel'in kendisine sosyal medya hesapları açarak ve profesyonel bir danışmanla çalışarak yola çıkmasını tavsiye ediyorum.

Yine Zafer Işık şahsen bulunduğu bölgenin yerel medya unsurları ile ciddi bir bölgesel çalışma yapmalı kanaatindeyim. Ak Parti'nin Bursa'dan her iki bölgeden 8 Milletvekili olmak üzere 16 Milletvekili ile Ankara'ya güçlü mesaj vermesi mümkün. Aslında bu seçimde bir diğer faktör de yerel yönetim tecrübesi olan ve de mihenk taşı olarak listeye yerleştirilen isimler. Bu isimlerin başında Atilla Ödünç geliyor. Ve adaylık sürecinde gördük ki, Ödünç basın ve yerel medya ile tam olarak buluşamadı.

Etkili ve doğru bir iletişim kanalı yakalayamadı. Gülten Kapıcıoğlu'da bu konuda fazlasıyla eksik bir isim. Listelere girmesine kesin gözüyle bakıldığı halde aday adaylığı sürecinde somut hiçbir çalışma yapmamıştı. Ve yine aynen devam ederse Ankara'ya gidebilme şansı yok. Dost acı söyler misali gerçekleri söylediğimiz Ak Parti'de elbette üst perdeden tepkiler mümkün. Lakin oy verecek seçmen alt katlarda ve bende o alt katlarda geziyorum. Malum bahar havası çarpıyor adamı... Emine Yavuz Gözgeç, İsmeti'ye mahallesi başta olmak üzere Demirtaş bölgesinden bakalım yüzde kaç oy alacak Ak Parti'ye? İşte tam bu söylemlerin eşiğinde Bursa'nın değeri Hakan Çavuşoğlu'nun ifade ettiği birkaç cümle ile zafere nasıl gidileceğini yorumlayayım.

Çavuşoğlu diyor ki, herkese dokunan demografik ve de halka dönük bir liste yaptık. Burada tamamen haklı. Ve yine diyor ki, en büyük göçmen benim... İşte bu önemli bir mesaj. Ve elbette listede Bulgaristan göçmeni yok diyenlere de Emine Yavuz Gözgeç 'in varlığı ile cevap veriyor, Hakan Çavuşoğlu. Bursa'nın 2'nci bölgesinde 2 önemli isme büyük görev düşüyor, Efkan Ala ve Muhammed Müfit Aydın. Bursa'nın her iki bölge Milletvekilleri karşılıklı iş birliği içerisinde güçlü bir saha çalışması yaparlarsa inanıyorum ki, 16 Milletvekilinin Ak Parti listelerinden çıkması mümkün. Elbette İl Başkanı Ayhan Salman'ın ne kadar azimli ve çalışkan bir adam olduğunu unutmamak gerekiyor. Herşeyden öte, Bursa Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.