Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimdi iş zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2019 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 00:03

Mahalli seçimlerle ilgili Bursa’daki yerel süreç tamamlandı. Belediye Başkanları mazbataları, görev emirlerini alıp iş başı yaptılar. Ve başkanların ilk teşekkür ettikleri parti teşkilatları oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Alinur Aktaş, görev emrini aldıktan sonra, AK Parti teşkilatlarıyla bir araya geldi. Seçim sürecinin geride bırakıldığını, Bursa halkının tercihini yaptığını ve görevi yeniden AK Parti’ye ve AK Partili kadrolara verdiğine dikkat çeken Alinur Aktaş, “konuşma süreci geride kaldı. Şimdi iş zamanı” dedi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan toplantıya binlerce AK Parti teşkilat mensubu katıldı. Bursa Milletvekili ve geçmiş dönem başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da Cumhur ittifakının seçimlerde başarılı olduğunu, Büyükşehir ve 15 ilçe belediye başkanlığının kazanılmasıyla ilgili olarak ise, “halkımız böyle olmasını istedi” diye yorumda bulundu.

İçişleri eski bakanı Efkan Ala, ülke genelinde AK Parti’nin ve Cumhur ittifakının 24 Haziran 2018 seçimlerindeki başarıyı tekrar elde ettiğine dikkat çekerek, “siyasette sonuç almak önemli. Bizlerde Bursa’daki mahalli seçimlerde sonuç aldık. Yine birinci partiyiz. Yine en fazla oyu topladık. Bursa halkına, seçmenlerimize, emeği geçen bütün parti teşkilatlarımıza ve belediye başkanlıklarına aday olup, kazanan arkadaşlarımıza, kaybeden arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık, hizmet vakti geldi” diye yorumda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın oldukça heyecanlı olduğu, seçim süresince geceli-gündüzlü çalışmasına ve yoğum mesai harcamasına rağmen, “seçim yapılıp, sandıklar açıldıktan ve sonuçları öğrendikten sonra bütün yorgunluğumuz sona erdi. Çok şükür, başarı elde ettik. Kazandık. Artık; Bursa’nın dertlerine çare bulup, sorunlarını çözme vakti başladı. Bursa halkına hizmet yolculuğumuzda, seçmenlerimizin bize güvenmesi ve Yola Devam diyerek, görevi tekrar bizlere vermesi, bizim için büyük bir onurdur. Gururdur. Allah, bizlere oy veren veya vermeyen bütün Bursalılardan razı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, salonu dolduran 3 bin kişiye yönelik yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerine ve gelecek vizyonuna değindi. Seçimlerin artık geride kaldığını ve Bursalıların kendilerine tartışmasız yetki verdiğini söyleyen Başkan Aktaş, bu hafta içerisinde Bursa’da faaliyet gösteren STK’ların temsilcileriyle buluşarak yeni döneme start vereceklerini kaydetti.

31 Mart yerel seçimlerini kazasız belasız atlattıklarını ve 17 ilçeden 14’ünü alma başarısı gösterdiklerini söyleyen Başkan Aktaş, bundan sonra yapılacak her iyi ve kötü işin yansımasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti’ye, Cumhur İttifakı’na mal olacağını vurguladı. Seçimin tamamlanmasına rağmen hizmet sürecinin daha beş yıl süreyle devam edeceğine dikkat çeken ve partilileri bundan sonra da canla başla gayret sarf etmeye ve gösterdikleri faaliyetlerde azami dikkatli olmaya çağıran Başkan Aktaş, “bizler bir davayı temsil ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Yaptığımız her güzel iş davamıza mal edilecek. Her kötü ya da eksik işin yansıması da yine davamıza ve liderimize olacak. O nedenle burada bulunan her bir kardeşimizden destek ve katkılarının sürmesini talep ediyorum. Dualarınızı bekliyorum. Rabbimden tek dileğim, bu gemiyi sağ salim kıyıya yanaştırmak ve gelecek nesillere en iyi şekilde teslim etmek boynumuzun borcudur” ifadesini kullandı.

Biliyorsunuz, seçimler her ne kadar mahalli bile olsa, başkan adayları beldeleri, yöreleri ve kentleriyle ilgili pek çok proje açıklayıp, yapacakları işlere dair seçmenlere söz verdiler. AK Parti kadroları da proje açıklayan ve hizmet sözü veren en büyük siyasi parti oldu. Çünkü, hem Türkiye genelende hem de yerelde iktidar olan AK Parti’nin hizmet projeleri diğer partilerin açıkladığı projelere pek benzemedi. Benzemiyor.

Alinur Aktaş, bu konuya da dikkat çekti. Parti teşkilatlarından mahallelerindeki, beldelerindeki ve şehirdeki eksik gördükleri, yapılmasını istedikleri hizmetlerle ilgili sürekli olarak bilgi aktarmalarını isteyen Aktaş, hizmet önceliğinde ilk sırayı ulaşım ve trafik aldığını açıkladı.

Aktaş, trafiğin rahatlatılması, şehrin ulaşılabilir olması, imarla, doğalgazla ilgili sorunların ortadan kaldırılması, şehrin yeniden yeşil hale getirilmesi, turizm değerlerinden çok daha fazla istifade edilmesi konularında halka söz verdiklerini hatırlattı.

Seçmene vaat edilen sözlerle ilgili kararlılıklarından taviz vermediklerini, bunun mümkün olmadığını söyleyen Aktaş, “seçim bitmiş de rahatlamış psikolojisi içerisinde değiliz. Bir haftadır belediye başkanı arkadaşlarımızla, milletvekillerimizle, değerli bakanlarımızla toplantılar yapıyoruz. Yatırım ve hizmetlerle ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Kendi içimizde kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yapıyoruz. Allah razı olsun. Sayın cumhurbaşkanımız bu dönemde şehrimizle çok ilgili davrandı. Biz ‘Gürsu-Çalı Metrosu, dağ yolu, termal yatırımlar’ derken, kendi kafamızdan söylemedik. Sayın cumhurbaşkanımızın olurları dahilinde bunları ifade ettik. Bundan sonra çalışma vakti. Belediye başkanlarımızla birlikte son güncellemeleri yapacağız ve tabiri yerinde ise tam gaz yolumuza devam edeceğiz” açıklamaları, parti teşkilatlarında coşkuyla karşılandı.

AK Parti il başkanı Ayhan Salman ise Bursa halkının ve seçmenlerinin yeniden kendilerine güven duyup görev vermeleri nedeniyle teşekkür etti. Salman, “Bursa Büyükşehir ile 14 ilçede yönetimi Cumhur ittifakı adına kazandık. Bize güvenen herkese teşekkür ediyorum. Onların güvenleri dün olduğu gibi bugün de yarın da boşa çıkarmama adına çalışacağız. Diğer üç ilçemizde de bizim hem genel iktidar hem de Büyükşehir Belediyesi hizmetleri adına görevlerimiz var. Bursa’yı bizden veya bizden değil şeklinde ayrım yapmadan, kent dertleri ve sıkıntılarının birlikte ve beraber çözümü noktasında hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesinin koordinatörlüğünde, bütün 17 ilçe belediyemizin de katılımlarıyla beraber bu kenti yöneteceğiz. Halka hizmeti, hakka hizmet olarak kabul eden AK Parti teşkilatları olarak Durmak Yok, yola devam diyoruz. Bursa bize güvendi. Türkiye bize güvendi. Bizlerde hizmetlerimizi layıkıyla yerine getirmeye gayret edeceğiz” dedi.

AK Parti’nin bu toplantısı teşkilata moral kaynağı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.