Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şimdi çalışma zamanı…

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2019 00:00

Bayram sonrası ilk mesai gününden herkese selamlar. Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi ve son olarak Ak Parti’nin bayramlaşma programlarına katıldım. Bayramlaşmalarda tüm partilerde eskiye nazaran daha güçlü katılımlar gördüğümü en başından ifade etmeliyim. Siyasi anlamda teşkilatlara ciddi saha çalışması mesajı veren parti büyükleri, aynı zamanda karşılıklı atışmaları da ihmal etmediler.

CHP Bursa bayramlaşmasında ana gündem Kazdağları ve son dönemde artan maden yatakları ile yanan ormanlar oldu. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, tabana seçim ve seçimden bugüne neler yaptıklarına dair güçlü bir rapor konuşması gerçekleştirdi. Yine CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekilli Orhan Sarıbal devrimci konuşmaları ile 'sokakta olun, saha da çalışın' mesajını örgüte verdi. Dağ yöresinin uzun yıllardan beri talan edildiğini vurgulayan Bursa Milletvekilli Erkan Aydın, ormanların maden alanlarına dönüştürüldüğünü ortaya çıkan sonucun dağ yöresinden göç olduğunu açıkladı. Açıkçası Erkan Aydın'ın açıklaması boş bir açıklama değil. Dağ yöresinin canı hatta tek ve son umudu olan yol projesi seçim sonrası adeta rafa kalktı. Ak Parti’nin güçlü seçim çıkışı olan dağ yolu ile ilgili son 4-5 aydır ses seda yok!

Orman yangın kulelerinin boş olduğu tespiti ile gündeme oturan Bursa Milletvekilli Avukat Nurhayat Altaca, yanan ormanlarımızda ki ilgisizlikten dolayı öfkeli bir konuşma gerçekleştirdi. Yetkili iradenin tüm yükü köylü ve çiftçinin üstüne yıktığını ifade eden Altaca, 'hükümet yerel dinamikleri denetleyerek kendisini zan altından kurtarmak zorundadır' vurgusu yaptı. Altaca'nın bu haklı isyanına inanıyorum ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kayıtsız kalmayacaktır. Son dönemde özellikle çoğu Bakanlığın yerel dinamiklerinden olumsuz sesler yükseliyor. Belki de Kamu Denetçiliği Kurumu, orman yangınları ile yeniden gündeme gelerek yatmadığını saha da kanıtlamalı.

Ve yine CHP adına en güçlü mesajı Cumhuriyet Halk Partisinin en genç Parti Meclis Üyesi olan Avukat Gamze Pamuk Ateşli verdi. Parti de küskünlüklerin bitmesi ile daha fazla birlik ve beraberliğe dair kucaklaşmalara imza atılmalı çağrısı yapan Ateşli, örgütten de alkış desteği aldı.

CHP, son dönemde güçlü değişimlere imza atıyor. Özellikle Nilüfer ve Gemlik Belediye Başkanları ortaya koydukları performanslar ile sahadayız mesajını çok net vurguluyor.

Tabandan tavana hareketlilik…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev ziyareti ile gündeme oturan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde hareketli günler yaşanıyor. Uzun zamandır özlenen hareketli buluşmaları Kurban Bayramı ile olumlu bir sonuca ulaştıran İl Başkanı Cihangir Kalkancı, her ilçeden katılımcı ile teşkilatlara güç kattı. Bayramlaşma programında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekilli Hidayet Vahapoğlu, mütevazı kişiliği ile göz doldurdu.

Bayramlaşma programında kısa süreli hasbihal ettiğimiz Vahapoğlu'nun özellikle yerel basına sitemli olduğunu hissettim. 'bizi sürekli takım elbiseli görüyorsunuz ama 2 gündür Bursa sokaklarında sivil geziyoruz yoksunuz' sitemi ile yine lafı gediğine koyan Vahapoğlu, aslında MHP ile medya arasındaki iletişimsizliği de sessizce vurguladı. Açıkçası bende Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu hususta sadece Bursa değil Türkiye genelinde ki, olumsuzluğundan memnun değilim. Sayın Devlet Bahçeli çok ciddi çıkışlar yakalarken örneğin Çanakkale MHP İl Başkanlığı'nın bugüne kadar Kazdağları ile ilgili hiçbir somut çıkışı olmadı. Yine belki de genel merkez politikaları revize edilerek yerel medya iletişim eğitimleri, İl ve İlçe yönetimlerine sunulmalı. Son dönemde güçlenen MHP'nin yerel medya ve sosyal medya iletişimi maalesef yetersiz.

Yine Sayın Vahapoğlu'nun katılım gösterdiği bayramlaşma programında en dikkat çeken nokta partililerle olan kucaklaşma seramonisi diyebilirim. MHP'nin özlediği hareketleri görmenin ötesinde çok fazla genç ve kadın katılımcının da programda olduğunu vurgulamakta fayda var. Bu da Cihangir Kalkancı yönetiminin Ülkü Ocakları ile olan güçlü iletişimini ortaya koyuyor.

'Bak bende geldim'

Görmekteyiz ki, Ak Parti teşkilatları Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden ders almamakta ısrarlı. CHP'nin söylemlerine verilen mesajlar dışında pekte hareketli ve hararetli ifadelere şahitlik etmedik. Ağır protokol uygulamasına maruz kalınan bayramlaşma da herkes 'bende buradayım, bak bende geldim' fotosu alma derdindeydi.

Ak Parti’nin yükselen ismi Bursa Milletvekilli Efkan Ala'nın eski Milletvekilli ve teşkilatta emek veren meclis üyesi ve önceki dönem yöneticileri ile kısa çay sohbeti fazlasıyla anlamlıydı. Yine Bursa Milletvekilli Refik Özen ile Bursa’nın Ankara'da ki kolu kanadı olan Ak Parti’nin kurmay kadrosundan önceki dönem Bursa Milletvekilli Mehmet Tunçak ile Osmangazi İlçe Gençlik Kollarının koyu sohbeti izlenmeye değerdi.

Ak Parti’nin katılımı yüksek bayramlaşma programında samimiyetten uzak mecburiyeti gördüm. Eğer partililer kendi içinde bölünmeye devam ederlerse Ak Parti için zor günler Eylül ayında başlar diyebiliriz…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.