Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigortacılık geleceğin mesleği olacak

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2017 23:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2017 23:54

Güneşli güzel bir Bursa sabahından herkese günaydınlar.

Sigortacılık şuan sıkıntılı bir süreçten geçmesine rağmen ülkemizde sigorta bilinci artarak devam etmektedir. Gerçekten de önümüzdeki yıllarda yıldızı parlayan bir sektör olacağına bende katılıyorum.

Şuan ülkemizde bulunan birçok Üniversite’de Bankacılık sigortacılık bölümünü okuyan öğrenci sayısı da küçümsenmeyecek durumda olmasına rağmen mezun olan öğrencilerin maalesef yüzde 20’si sigortacılık mesleğini yapıyor kalan yüzde 80 farklı mesleklere yöneliyorlar,

Yapılan araştırmalara göre, önümüzdeki yıllarda önemi artacak olan mesleklerin başında Sigortacılık geliyor.

21 yıldır mesleğini yaptığım sigorta ofisimde,  Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’ndaki Öğretim Görevlisi Hocamız Sn. Halil Gülmez ve Sn. Melahat Önal Ala  ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonucundaki birliktelik ile okuyan yüzlerce

stajyer öğrenci geldi geçti ve şuanda da ofisimizde iki öğrencimiz ile staj çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ömrümüz olduğu müddetçe ve mesleğimizi yapmaya devam ettikçe öğrencilerimize bilgilerimizi paylaşmaya devam edeceğim.

Mezun olan öğrencilerimizden bir kısmı da şuanda benim gibi kendi işi ofisinde Sigorta acenteliği yapmaktadır. Hepsine mesleğine sahip çıkmalarını önerdim ve önermeye devam edeceğim.

Benim gibi şehrimizde bulunan diğer sigorta Acentesi arkadaşlarıma da tavsiyem ofisinizde yılda en az bir öğrenci stajyer olarak almasını bekliyorum.

Şuan Okuldaki birçok öğrenci boşta kalmış durumda ve staj yapacak ofis aramaktadır.

Şuanda Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde okuyan öğrencilerimize yine ısrarla tavsiyem mezun olduklarında Sigortacılık yapmalarını öneriyorum.

Aşağıda sigortamedya genel yayın yönetmeni ağabeyimiz sn. Can Kantar beyinde belirttiği gibi, 

“Sigortacılara kız verme zamanı”

Sigorta sektörü birçok sorununu son 10 yıl içerisinde çözdü. Geçtiğimiz yıl trafik sigortaları fiyatları konusunda sigortacılara az da olsa tepki oluşmuşsa da sistemden mağduriyetini çözmüş milyonlarca vatandaşımız sigortanın önemini biliyor. Sigorta sektörü itibar erozyonu yaşasa da tüm sektör temsilcileri bunu tersine çevirmek için büyük çaba sarf ediyor. 

Bundan 15-20 yıl öncesine kadar sigortacı dediğinizde kaytan bıyıklı, elinde çanta, kaşı gözü ayrı oynayan bir portre akıllara gelirdi. Hatta yakın zamana kadar bile TV dizilerinde böyle tiplemelere rastlamıştım, ama artık bundan vazgeçildi. Sigorta şirketlerinde çalışanlar, acenteler, brokerler, eksperler üniversite mezunu olmak zorunda. Bu mesleği yıllarca yapan çok az sayıda lise mezunu var, bunun dışında sigortacılık, eğitimli bir sektör oldu. 100’ün üzerinde yüksekokul ve fakülte sigorta sektörüne eleman yetiştiriyor. Bu kalifiye elemanların sektör kurumlarında iş bulmaları konusunda tam bir koordinasyon olmasa bile, kısa sürede bu sorunun da çözüleceğini düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda “Artık sigortacılara kız verme zamanı” başlıklı yazım 100 binlerin üzerinde okunmuştu. Şimdi de aynı şeyi tekrar ediyorum ve ekliyorum: “Sigortacılık geleceğin mesleği olacak.” Bunu şu anda üniversitede okuyan veya bu sene üniversiteye başlayacak gençlere söylüyorum. Kesinlikle ümitsizliğe kapılmasınlar, çünkü sigorta ile tanışmamış milyonlarca vatandaşımız var. Sigortaya ihtiyaç her geçen gün artacak ve bu hizmeti en iyi şekilde verebilmek için iyi yetişmiş elemana gereksinim olacak.  ( Bir gün herkese lazım olan sigorta tabi ki de yetkili sigorta acentesinden alınır…) Hepinize güzel bir hafta sonu dileklerimle…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.