Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigortacılar seçime hazır

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2018 00:02

Yaklaşık 3 aydır seçim çalışmaları startını verip yoğun bir çalışma ortamı geçiren 53. komite adaylarından Meslekte Birliktelik Grubu komite adaylarından Saik Sektör meclisi Başkanı Remzi Çalışkan 3 Nisan salı günü yapılacak olan seçimlere 53 meslek komitesi olarak seçimlere Meslekte Birliktelik Grubu olarak katılacaklarını, mesleğine sahip çıkma adına tüm Sigortacı  meslektaşlarımızı salı günü 9.00 – 17.00 saatleri arasında Btso’da oy kullanmaya beklediklerini, seçimlerin hayırlı, huzurlu, demokratik bir ortamda geçmesini ve seçim sonuçlarının sektörümüz adına hayırlı olmasını diledi.

NİLÜFER İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİNE İLİŞKİN DUYURUSU

5174 sayılı kanun ile bu Kanunun 83. ve 84. maddelerine dayanılarak çıkarılan 19/01/2005 tarih ve 25705 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Organ Seçimleri hakkında Yönetmelikte yazılı esas ve usullere göre Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komitesi, Meclis Üyeleri ile Yönetim Kurulu Başkanı ve asıl ve yedek üyeleri ile Birlik Genel Kurulu asıl ve yedek delegeleri ve Disiplin Kurulunun asıl ve yedek üyelerinin seçimleri Başkanlığımızın aşağıda yazılı talimatlarına uygun şekilde yapılacaktır.

SEÇİM GÜNLERİ

a) Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ve Meclis üye Seçimi 03 NİSAN 2018 SALI günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası , Organize Sanayi Bölgesi, Mavi Cad.No:2 Nilüfer adresinde yapılacak , oy verme işlemi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

b) Oda Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleriyle Türkiye Odalar Birliği Delegeleri seçimleri 10 NİSAN 2018 SALI günü yukarıda belirtilen adresteki Oda Binasında ve 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

LİSTELERİN ASILMASI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen ortak veri tabanından alınan seçme ve seçilme veya yalnız seçme hakkına haiz üyelerin listeleri 16 MART 2018 Cuma günü saat 08.00’den itibaren Oda binası girişlerinde askıya çıkacaktır. ÜÇ TAM İŞGÜNÜ süre ile askıda kalan listeler 20 MART 2018 Salı günü saat 17.00’ de askıdan indirilecektir. Üyeler askı ve ilan süresi içinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itirazda bulunabilirler                            

OY VERME İŞLEMİ

1-5174 sayılı kanununun 81/5 maddesinde, “tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin, temsil ettikleri tüzel kişinin tescili ana sözleşmeleri gereğince temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair düzenlenmiş imza sirkülerinin aslı veya noter tasdikli sureti veya Ticaret Sicil Müdürlüğünden 90 gün içerisinde alınmış yetki belgesinin oy kullanma sırasında ibrazı gerekir. İbraz edilen imza sirkülerinin bir fotokopisi oy kullanılan sandık kurulu başkanına teslim edilir. Ticaret Sicil Müdürlüklerince organ seçimlerinin başladığı tarihten önceki 90 gün de dahil olmak üzere oda ve borsa organ seçimlerinin yapıldığı aylarda seçim amacıyla tasdik edilen bu belgelerden harç ve hizmet bedeli tahsil edilemez.” hükmüne yer verilmiştir. İmza sirkülerinde müştereken temsil yetkisi verilmiş olması halinde, müştereken yetkilendirilen temsilciler tarafından imzalanmış ve aralarından oy kullanacak temsilciyi gösterir dilekçe sandık kurulu başkanına verilir. (Yönetmelik madde:18)

2-Oy verme işlemi; 09:00 -17:00 saatleri arasında gizli oy ve açık tasnif esaslarına göre yapılır. Belirlenen seçim süresi sona erdiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler de oylarını kullanırlar. Seçmen listesinde adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Oylar, oy verenin kimliğinin oda, borsa veya resmi kuruluşça verilen belge ile ispat edilmesinden ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır.

3-Oylar herhangi bir şekilde hazırlanmış oy pusulalarının, üzerinde İlçe Seçim Kurulu mührü bulunan ve oy verme sırasında seçim sandık kurulu başkanı tarafından her meslek grubu için ayrı ayrı verilecek zarfa konulması suretiyle kullanılır. İlçe Seçim Kurulu mührü bulunmayan zarflara konulan oylar geçersizdir. Her Meslek grubu için ayrı zarflarda oy kullanılır. Bu zarflara konulacak her bir oy pusulasının üstüne meslek komitesi asıl üye adayları, altına ise meslek komitesi yedek üye adayları ayrı ayrı yazılır. Meclis asıl ve yedek üyesi adayları; aynı liste üzerinde meslek komitesi asıl üyesi adaylarının yanlarına yazılarak belirtilir. Bu şekilde düzenlenen birleşik oy pusulası tek bir zarfa konulmak suretiyle sandığa atılır. Aday adlarının yanına sıra numarası konulmaz, konulmuş ise bunlar tercih sırasını göstermez.

Tüzel kişiler Meslek Komitesi ile Meclis Üyeliğine tüzel kişi olarak seçilirler. Bu nedenle, oy pusulalarında meslek komitesi ve meclis üyeliği için tüzel kişinin sadece Ticaret Sicilinde tescilli unvanının yazılması zorunludur.

Örnek oy pusulası ve düzenleme kuralları Bursa Sanayi ve Ticaret odasında bulunmaktadır.

Yönetim Kurulu ile Birlik Genel Kurul seçimlerinde ise oy pusulalarına tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcisinin adı ve soyadı yazılacaktır.

Disiplin Kurulu seçiminde kullanılacak oy pusulasına tüzel kişinin unvanı ile tüzel kişinin temsilcisi gerçek kişinin ismi birlikte yazılacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.