Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigorta acenteleri kurultayı

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2019 01:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 01:49

TOBB ev sahipliğinde, 22 Ağustos 2019 tarihinde TOBB Ankara merkez binasında Sigorta Acenteleri İl Delegeleri, sektör kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Ticaret/ Ticaret ve Sanayi Odalarının ilgili meslek komitesinin Sigorta Acentesi organ üyeleri, mesleki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer sektör temsilcilerinin davetli olduğu ‘Sigorta Acenteleri Kurultayı yapıldı.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Kurultayın kapanışında yaptığı konuşmada, sigorta kavramı olmadan ekonominin ve ticaretinin büyüme şansının olmadığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “Sigorta lüks değil, zorunlu bir ihtiyaçtır” diye konuştu.​

Sigortacılık sektörünün en önemli dağıtım kanalı olan sigorta acentelerini biraraya getiren Sigorta Acenteleri Kurultayı, TOBB İkiz Kulelerde gerçekleştirildi. İlk kez düzenlenen Kurultay’a sigorta acenteleri il delegeleri, sektörel kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, ticaret/ticaret ve sanayi odalarının ilgili meslek komitesinin sigorta acentesi organ üyeleri, mesleki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer sektör temsilcileri katıldı.  

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kurultay’ın son bölümünde katılımcılara hitap etti. Sigortacılık sektörünün önemi ve gerekliliği üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, “Sigorta sektörü sigorta şirketleri olmadan, sigorta şirketleri de acenteler olmadan olmaz” dedi. TOBB SAİK’in çalışmaları ve başarılarını anlatan Hisarcıklıoğlu, icra kurulu vasıtasıyla birçok ilkin başarıldığını ve mesleki disiplinin sağlanmasında rol model olunduğunu ifade etti. Oda sisteminin temelinin Anadolu kültüründeki ahilik ve lonca sistemine dayandığını anlatan TOBB Başkanı, sistemin özündeki; mesleki yeterliliği sağlayanları mesleğe kabul etme, kayıt tutma, eğitim verme ve disiplini sağlamak adına gerektiğinde ceza verebilmeyi içeren ögelerin sigorta sektörüne de getirildiğini bildirdi.

-“Riski azaltan, sigortayı büyütelim” 

Sigorta olmadan ekonominin büyüyemeyeceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: “Modern dünyada ekonomiyi büyütmenin, ticareti artırmanın yolu sigortadır. Sigorta olmadan ekonomiyi büyütemezsiniz. Unutmayın daha gidecek çok yolunuz var. Bu mesleğin geleceği yarın daha parlak olacak. Ekonomiyi büyütmek istiyorsak, riski azaltarak sigortayı çoğaltmalıyız.  Bu zorunlu bir ihtiyaçtır. Bu konuda halkımızı ve iş dünyamızı bilinçlendirmemiz lazım. Onun için hep söylüyorum: Alacak sigortasını da her yerde anlatın. Sadece trafik sigortasına takılıp kalmayın. Yelpazenin farklı alanlarına da bakın. İlerleme farklılıkla olur.”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bunu yaparsanız kazanan siz olursunuz. Unutmayın, birlik ve beraberlikte rahmet ve bereket, ayrılıkta azap vardır” dedi. Hisarcıklıoğlu, sigorta acentelerinin her türlü sıkıntılarında elinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kurultayın sabahki açılış bölümünde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken ise, Sigorta Acenteleri İcra Komitesiyle (SAİK) sektörün gelişmesinde önemli mesafe kaydettiklerini belirterek "12 yıl önce Sigortacılık Kanunu'nda yapılan düzenlemelerle önemli kararlar alındı. Sigortacılık sisteminin bankacılık sisteminden ayrılması gerektiğini yıllardır dile getirdik. Sigortacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun gerekliliğini ifade etmiştik. Bugünlerde ise devrim niteliğinde olacak bir sürecin başlangıcındayız. Kurulun hayata geçmesi için çalışmalara başlandı. Sigortacılık sektörü artık bağımsız bir kurula sahip olacak." dedi.

TOBB SAİK Başkanı Levent Korkut da sigorta şirketleri tarafından dağıtım kanalları arasında farklı fiyat uygulaması yapılmasını sonlandırmak için girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Sigorta poliçesinin promosyon aracı olarak kullanılmasının bir hafta önce yasaklandığını hatırlatan Korkut, şöyle devam etti: "Korsan acentelerle, illegal yapılarla, ekmeğimizi çalmaya çalışanlarla mücadele etmeye devam ediyoruz. Şube şeklinde örgütlenen acentelerimizi sıkı denetim altına aldık. Sürekli olarak şube faaliyetlerini izliyoruz. Gerekli müdahaleleri yapıyoruz."

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu ise sektörün ülke ekonomisi için önemine değinerek daha çok fark edilmek için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Geçen yıl 35 milyar lira tazminat ödediklerini, sektör cirosunun 190 milyar lira olduğunu aktaran Eroğlu, "Ekonomimiz dünyada 17. sırada ama biz 39. sıradayız. Avrupa Birliği'nde sigorta sektörünün büyüklüğü toplam bankacılığın ve aktifin yüzde 62'si iken bizde sadece yüzde 5'i, bunu yüzde 25 yapsak ekonomiye büyük bir kaynak sunarız. Biz büyürsek ülkedeki bu finansal dalgalanmalar, dövizde ve borsadaki tüm bu baskılar azalacaktır." diye konuştu.

Acentelik mesleğine ilişkin güncel konuların değerlendirildiği kurultay kapsamında katılımcılar, Anıtkabir'i de ziyaret etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.