Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigara zararlıysa GDO’lu ürünler öldürür

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 00:00

Bir insan canım sıkıldı, bakkaldan veya marketten bir paket sigara alayım diyerek başlamaz sigaraya. İçenlerin başına geldiği gibi bu genelde arkadaş çevresinin ''yak bir tane, bir taneden bir şey olmaz'' diyerek size tiryakilik yolunu açar. Kendimden biliyorum 18 yaşına kadar pek sigara kullanmadım. Futbol, sinema ve kitap tiryakiliğimden başka bir bağımlılığım yoktu, arkadaşların ısrarı ile yaktığımız bir kaç sigara ile yavaş yavaş başladık sigaraya. Maltepe ve Marlboro içerdim, o dönem otlakçılıkta ileri derecede mevcuttu bu sebeple ben yapmasam da büyüklerimiz, gömleğin cebinde Maltepe’yi çorabın içinde ise Marlboro’yu bulundururdu.

Ardı ardına sigara ya gelen zamlar tiryakileri canından bezdirdi yani hakikatten de bu kadar da olmaz denilecek seviyeye gelindi. Bir kısım aklı evvel iktidar yanlısı kişiler sağlıktan dem vurup bu zamları savunma çabasında ve bu savunma telaşı içerisinde bir hayli komik duruma da düşüyorlar. İçkiye gelen abartılı zamlar sonrasında neredeyse akşamcıların yarısı kimyager oldu. Kendi içkilerini kendileri üretiyorlar artık, vatandaşın sağlığını düşündüğünü iddia eden yetkililere soralım.! Vatandaşın ürettiği içkiler ne kadar sağlıklı ve bu sebeple Devletin vergi kaybı ne kadar.? Alkol ve sigaraya abartılı zam yaparak çok vergi toplayamazsınız. Uygun fiyatlarla vatandaş yasal olanı tercih eder ve vergilerde çok daha yüksek miktarda toplanır.

SİGARA SAĞLIĞA ZARARLI İSE PAZARDA Kİ GDO LU ÜRÜNLERDE ZARARLI OLDUĞU İÇİN ÖZEL ZAM YAPILSIN.

Vatandaşın sağlığını düşünen! yetkililere bir öneride bulunalım. Pazar ve marketlerde satılan GDO lu ürünlerin kilosu her ne ise 20 lira olsun, ve üstüne bandrolle GDO lu etiketi yapıştırılsın.! madem halkı düşünüyorsunuz buyurun size öneri. Organik ürünlerde ayrı kasa, tezgahlarda uygun fiyatlara satılsın, benim vatandaşım zarar görmesin. GDO lu değil organik ürünler yesin diyelim. Hem hastalıklar kanserler azalır, hastaneye giden insan sayısı azalır.

2003 Yılında dönemin Başbakanlık basın müşaviri sevgili dostum Yüksel Baysal'ı Başbakanlık binasında ziyaret etmiştim, vatandaşlar ülkenin farklı yerlerinden gelip buraya şikayet veya öneri mektupları bırakıyordu. Bazılarını gözyaşlarınız ile okursunuz, bazılarını ise gülerek. Böylesine karışık duygulara sizi iten bu mektupların bir tanesi ise bir öğretmen tarafından yazılmıştı. Okuyunca çok kızmıştım öğretmene, şöyle diyordu.''Sayın Başbakanım Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sağlığınıza duacıyız. Sayın Başbakanım sizden bir ricam var. Sigaranın paketi 25 milyon olsun ve karneye bağlansın, karnesi olmayan sigara alamasın.''

Ve mektup yine yağlamaya devam ederek gidiyordu.

Bu öğretmenin mektubu yazdığı 2003 yılında Marlboro 3, 000 lira idi Yerli sigaramız Maltepe ve Samsun 1,150 lira, 35 lik rakı 8,250, 70 lik rakı 13,750 liraydı. o dönemlerde Asgari ücretle çalışan sayısı bir hayli azdı buna rağmen asgari ücret 225,999 liraydı ve 196 paket sigara alınıyorken, bu gün şartlarında yapılan zamlarla bu oran 135 pakete düşmüştür yani asgari ücretli bir tiryakinin sigara hesabıyla ayda 61 paket zararı vardır. Bu rakamları daha çok yazar çizeriz. Ancak GDO lu ürünlerde sessiz kalan yetkililer bu konuda vatandaş yararına nasıl bir çalışma yapıyor.? doğrusu merak ediyoruz.

Çocukluğum Polatlı da geçti Buğday, Pancar yüklenen sıra sıra kamyonları çok gördük, ardından samanların balya yapılması, tezeklerin yapılması kışın sobada yakılması, gibi bir çok şey gördüm, Sığırların, koyunların, keçilerin her şeyinin insan yararına nasıl kullanıldığını, mercimeği, nohutu, harmanı bir çok çalışma ve üretme gözümün önünden film şeridi gibi geçiyor.

Daha sonra geldiğim Bursa da gördüğümüz yeşili, şeftali, elma, armut bahçeleri. Ne ekersen onu fazlasıyla biçtiğin o güzelim Bursa ise ovada sanayi ye yenik düşmek üzere. Ne istiyoruz diye ifade edersek İnsan olarak doğmanın ve yaşantımızı bu cennet ülkede geçirmek nasip olmuşsa ki bu bize Yarada nın bahşettiği bir güzellikti. ve bu güzelliğin hakkını vermek ve bizleri iyi yönetip refaha, saygıya ulaştıracak bir hayat istiyoruz. Dumanı biz çekerken bile ülkemizi ve insanımızı düşündük. Yetkili olarak ta GDO lu ürünleri siz düşünün...

...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.