Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sheraton'da iftar keyfi...

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2019 00:00

Siyaset, ekonomi, gündem derken kendimizi unuttuğumuz doğrudur. Gazeteci olmanın en zor tarafı da objektif olurken sosyal yaşamın içerisinden kaybolmamaktır. Öyle ki, görüşlerinizin veyahut işinizin ötesinde an be an dahil olduğunuz sosyal yaşam, ailenizden ve dostlarınızdan öte değildir. Geçtiğimiz hafta aldığım bir daveti önceki gün değerlendirme fırsatı buldum. Sheraton Bursa ve Aloft Bursa Otelleri Konferans & Ziyafet Satış Temsilcisi Gamze Yıldırım Eken'in daveti üzerine katıldığım basın iftarında gündem ne siyaset ne ekonomiydi. Kentin artı değerlerini, turistlerin neden Bursa'yı tercih ettiklerini, Bursa denildiğinde ciddi bir gastronomi kültürünün var olduğunu dinledik işin ustalarından. Aşçılık anlamında deneyimli bir usta olan Aşçıbaşı İsmail Kalkan'ın enfes yemeklerinin ötesinde, tamamen doğal zayıflatan dondurmanın tadına diyecek yoktu.

Gamze Yıldırım Eken ile otelcilik alanındaki başarılı çalışmalarından tanışıyoruz. Genç yaşına rağmen yükselen başarı ivmesi ile sektörde gelecek vaat eden bir isim. İletişim başarısının ötesinde samimi ve bilge kişiliği ile sektöre renk katan bir değer olan Gamze Yıldırım Eken'i Bursa iş dünyası da gerçekleştirdiği güçlü organizasyonlardan tanıyor. Kente ve sektöre dair samimi bir sohbete imza atma fırsatı bulduğumuz iftar sofrasında elbette işin ustalarını yakalamışken sektöre dair konulara değinmemek olmazdı.

Turizm ve Otelcilik anlamında adından sıkça söz ettiren Sheraton Bursa ve Aloft Bursa Otellerinin Satış ve Pazarlama Direktörü Vuslat Dağlı ile kenti ve sektörü konuştuk. Bursa basınının kentin tanıtımında öncü olduğunu belirten Vuslat Dağlı, iş ve siyaset dünyasında yeni isimlerin hızla yükseldiği Bursa'ya daha güçlü katma değerler katılmasına vurgu yapıyor. Türkiye'nin en tanınmış sanayi ve ihracaat kentlerinden olan Bursa'da güçlü fuarcılık organizasyonlarının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası katkıları ile kente kazandırıldığını belirten Vuslat Dağlı, iki devlet üniversitesi ile birlikte onlarca özel ve resmi eğitim kurumu bulunan Bursa'da halen daha güçlü Konferanslara imza atılamamasından yakınıyor.

Kentin ekonomi dinamiklerinin Bursa'yı hızla tıpkı İstanbul gibi finans merkezi haline getirdiğini ifade eden Dağlı, 'Bursa'nın en önemli değeri ürettiği ekonomi. Elbette doğal güzellikleri ve farklı kültürleri ile Bursa, tarihin akustiğini hissettiğimiz bir kent. Bizler Bursa'nın ekonomi, ihracat, eğitim ve sağlık kenti olduğunu ulusal ve uluslararası pazardan taşıyacağımız misafirlerle kanıtlamak zorundayız. Bugün Bursa'da eksik olan hiçbir şey yok. Dünya, Bursa'ya gelmeye hazır. Dünya'yı Bursa'ya çağıracak organizasyonlara imza atmak zorundayız. Elbette bunca deneyime rağmen Bursa'nın yapması gereken çok fazla mükemmellik olduğunun da altını çizmek zorundayım" diyerek kentin var olanları ile güçlü olduğunu ama farklı projelerle mükemmel bir noktaya geleceğini vurguladı.

Kentin genç dinamiğinin gücüne vurgu yapan Sheraton Bursa ve Aloft Bursa Otelleri Pazarlama Müdürü Abdül Çelik, "güçlü bir sinerjinin ev sahibiyiz. Yerel yöneticilerimizin gençlik organizasyonlarını yakından takip eden bir Türkiye var. Özellikle Osmangazi ve Nilüfer Belediyelerinin Bursa'da hayata geçirdiği gençlik ve kültür organizasyonlarına uluslararası camidan katılım büyük. Bursa'nın bu gücü kullanması gerekiyor" diyerek Bursa'nın yerel yönetimlerinin gücüne değindi.

Yine organizasyon gücünün kentte hızla artığına değinen Sheraton Bursa ve Aloft Bursa Otelleri Grup Organizasyonlar Satış Müdürü Hülya Karadağ Karaman, "kitlesel etkinliklerin güçlendiği Bursa'da iş dünyasının özellikle bitübi çalışmalarını güçlendirmesi gerekiyor. Yoğun katılımcıların gelebildiği organizasyonlarda hem Bursa iş dünyası hem de kentin diğer dinamikleri güçlü kazanımlar elde ediyor. Biz her türlü organizasyon için tüm gücümüzle Bursa'nın hizmetindeyiz" diyerek kendilerinin kentin gücünü taşımaya hazır olduğuna değindi.  

Görmekteyiz ki, Bursa'ya dair önemli artı değerlere ihtiyacımız var. Bursa'nın bir spor kenti olması yönünde başarılı bir çizgi çizemedik. Bursaspor küme düşme mücadelesi verirken, Belediye spor takımlarında yetişen ve ciddi madalyaları kente kazandıran sporcularımızı kentle buluşturamadık. Yine amatör spor klüplerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerinde farklılar ortaya koyamadık. Bursa'nın bilim kenti olduğu vurgusunu da güçlü kongrelerle Türkiye'ye ve Dünya'ya aktaramadık. Buna rağmen otelcilik sektörü Bursa'ya güveniyor. Ve Bursa'nın artık harekete geçmesine dair vurgular yapıyor. Kısacası işin ustaları 'Dünya, Bursa'nın çağrısını bekliyor' diyerek kente harekete geç diyor.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.