Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevinç Çelebi - Vatandaş Hattı

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 00:00

Elektrik kesintileri illallah ettirdi!

Bursa’nın Değirmenönü Mahallesi’nde yaşanan elektrik kesintileri halkı isyana sürükledi. Yılbaşı gecesi dahi elektrik kesintisi yaşadıklarını, evlerinde bulunan beyaz eşyalarının bozulmaması için çareyi koruyucu prizlerde aradıklarını dile getiren mahalleli, yetkililere sesini duyuramamaktan şikayetçi…

Bursa Yıldırım İlçesine bağlı Değirmenönü Mahallesi, 60 bin nüfusa sahip.

Yıldırım İlçesi’nin en büyük mahalle si olarak bilinen Değirmenönü’de sık sık elektrikler kesiliyor.

BİR AN EVVEL ÇARE BULUNMALI

‘Elektrik kesintileri canımızı bezdirdi’ açıklaması yapan vatandaşlar, “Bu tatsız duruma yetkililerin bir an evvel çare bulması gerekiyor” dedi.

KENDİ ÖNLEMİMİZİ KENDİMİZ ALDIK

Değirmenönü Mahallesinde sık sık elektrik kesintileri yaşandığını ve bu nedenle beyaz eşyalarının yandığını dile getiren mahalleli  “Bir çok kez UEDAŞ’a yaşadığımız sorunları bildirdik. Lakin bugüne kadar herhangi bir düzeltme yaşanmadı. Bu yüzden bizde kendi önlemlerimizi kendimiz almak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.

Bugün Değirmenönü Mahallesi’nin bir çok evinde voltaj düşüklüğü ile veya kesintiler yüzünden beyaz eşyaların yanmaması için koruyucu prizler görülmekte. 

ESNAF DERTLİ

Diğer yandan, aynı sorundan dolayı Değirmenönü Mahallesi esnafının bir çoğu jenaratör almış durumda.  Yeni yılda dahi elektrik kesintisi yaşadıklarını dile getiren esnaf, “Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. UEDAŞ’ı her aradığımızda ‘trafo bakımı’ veya ‘bölgesel arıza var’  gibi cevaplar alıyoruz.

ESKİ TRAFOLAR YENİLENMELİ

Değirmenönü halkı olarak tek isteğimiz, trafoların sürekli tamir edilmesi yerine, artık yoğunluğu taşımayan bu eski trafoların acilen yenilenmesidir.

Ayrıca anlayamadığımız; Nasıl oluyor da bu çağda Yıldırım’ın en büyük mahallesinde halen bu kadar sık elektrik kesiliyor!?

Daha önceki yıllarda da ulusal kanallarda çıkan trafo patlamalarıyla ilgili haberleri ve resimleri internetten görmek mümkün.  Ve bu konu daha önce defalarca medyada çıktı, fakat yetkililer duruma bir çözüm bulamadıklarını dile getirdiler.

GEREKLİ İLGİLİ ALAKA GÖSTERİLMİYOR

Değirmenönü Mahallesi tarihi Cumalıkızık Köyü yol güzergahında bulunuyor ve bu nedenle de önemli bir pozisyona sahip. Buna rağmen mahallemize gerekli ilgi alaka gösterilmemesi ayrıca üzüntü sebebi. Yetkililerden tek isteğimiz bir an evvel bizi bu dertten kurtarmaları yönündedir” açıklamasında bulundu.

***

"Azıcık bakım yapın şu pistlere!"

Bursa Uludağ'da kayak sezonun açılmasıyla, tatilciler pistlere akın etti.  Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve kış turizminin en önemli merkezi olan Uludağ'da sezonun başlamasıyla  şikayetler başladı. Yüzlerce tatilci açılan kayak pistlerinin bakımsızlığından söz ederken, "Azıcık bakım yapın şu pistlere!" çağrısı yaptı...

Bursa Uludağ'da kayak sezonun açılmasıyla, tatilciler pistlere akın etti.  Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve kış turizminin en önemli merkezi olan Uludağ'da sezonun başlamasıyla  şikayetler başladı. Yüzlerce tatilci açılan kayak pistlerinin bakımsızlığından söz ederken, "Azıcık bakım yapın şu pistlere!" çağrısı yaptı...

TONLARCA PARA ÖDÜYORUZ

Kakseverler, "Uludağ Türkiye’nin en rağbet gören kayak merkezi. Oteller ve telesiyejler de hiç ucuz değil. Değim yerindeyse kış tatili yapabilmek için tonlarca para ödüyoruz. Buna rağmen pistler berbat durumda. Yıllardır gidiyoruz ve hiç bir düzenleme yok! Taşlı, kayalık, yamuk yumuk pistlerden bıktık usandık. Kar makinesi de yok!

Yazık verdiğimiz paralara...  Allah aşkına! Azıcık bakım yapın şu pistlere!

Türkiye’nin en rağbet gören kayak merkezine ve de kayakseverlere yazık etmeyin..." dedi

***

Bursa'nın ne bekleyecek hali ne de vakti kalmadı!

Bursa'nın önemli muhalefetlerinden biri olan 2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, ulaşım konusunda şehrin daha fazla bekleyecek ve kaybedecek vakti kalmadığını, Beşyol Kavşağı Projesinin T2 tramvay hattı ile birlikte bir an önce bitirilmesi gerektiğini için gereken iradenin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Cemil Aydın ilgili birimlerle yaptığı görüşmeleri ve süreci şu sözlerle aktardı...

"Geçtiğimiz yıllarda Osmangazi Belediye Meclisi ve diger platformlarda  gündeme taşıdığımız Beşyol Kavşağı Projesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş ile yaptığım görüşmede :

"Esas proje dört kollu yonca tip köprülü kavşak şeklinde olup ihaleye de bu şekilde çıkılmistir.  Ancak kamulaştırmalar bitmediği için ilk fotoğraftaki gibi tamamlanıp, kamulaştırma için gerekli olan bedelleri ödeyip kamulaştırmalar tamamlandıktan sonra dönüş kolları (Luplar) tamamlanacaktir. Herhangi bir iptal olmayıp, proje 2 aşamada tamamlanacaktır" bilgisini vermiştir.

Uyarılarımızı dikkate alıp, cok kısa sürede bizlere ve kamuoyuna gerekli açıklamayı yapıp, projeyi takip edeceğini ifade eden Sayın Alinur Aktaş'a teşekkür ederken, projenin bir an önce T2 tramvay hattı ile birlikte  bitirilmesi için gereken iradenin gösterilmesi gerekmektedir.

Zira ulaşım konusunda Bursa'nın bekleyecek ve kaybedecek vakti kalmamıştır" dedi.

***

Bunun adı rezillik!

Bursa'da kimlik değişimi için engelli kızıyla Osmangazi Kaymakamlığına giden annenin tuvalet ihtiyacı gelince görevliler....

"2 Ocak 2020 yılının Perşembe günü saat 13:00'da engelli kızım ile beraber kimlik değişimi için Osmangazi Nüfus Müdürlüğüne gittim. Sıramı beklerken tansiyon hastası olduğum için kullandığım ilaçlardan olsa gerek tuvalet gereksinimi duydum. Nereye gideceğimi bilemediğimden görevli memur arkadaşlara wc nin nerede olduğunu sorduğum.

KADINLAR İÇİN WC YOK

Ancak binada kadın vatandaşlara göre wc tuvalet bulunmadığını, sadece personel çalışanları için tuvalet bulunduğunu, onunda kilitli olduklarını söylediler. Her ne kadar görevlilere durumumu izah edip, rica etmiş olsak dahi, sesimizi duyuramadık ve görevliler ısrarla tuvalet ihtiyacımızı gidermek için kaymakamlık binasının hemen arkasındaki camiyi tarif ettiler.

YAŞADIKLARIMA İNANAMADIM

Bir an ne yapacağımı bilemedim... O anda sıramın gelmesini mi, tuvalete gitmem gerektiğini mi düşünürken, diğer yandan takvimlerin 2020 yi gösterdiği halde böyle bir rezilliğin yaşanıyor olmasına inanamadım. Çünkü bunun başka tarifi yoktu ve de bana göre tam bir rezillikti. Bu sebeple çok üzülerek yaşadıklarımı kamuoyuna duyurmak adına sizlerle paylaşmak istedim. 

CİMER'E DE DURUMU BİLDİRDİM   

Ayrıca o gün benim başıma gelen, başka vatandaşın veya vatandaşların başına gelmemesi için CİMER sisteminden şikayette bulunarak, Osmangazi Kaymakamlık binasına gelen vatandaşların kullanabilmesi adına (hastası, yaşlısı, özellikle de kadınlar için) tuvalet yaptırmalarını, eğer ki binada bir tuvalet var ise de hizmete açtırmaları adına ricada bulundum. Dilerim bu çok önemli konu bir an evvel çözüme kavuşur."

Saygılarımla

İslim ŞENGÜL  

***

Parkın Düzenlenmesi Gerekli

Bursa Nilüfer Mahallesi'nin Tuna Caddesi, Salkım 3 Sitesi'nin arkasına yaklaşık 3 ay önce yapılan parkın bazı eksikleri olduğunu söyleyen sakinler, bir an evvel Nilüfer Belediyesi'ni eksikleri gidermeye davet ediyor...

Bursa Nilüfer Mahallesi’nin Tuna Caddesi, Salkım 3 Sitesi arkasında bulunan parkta, yaklaşık 3 ay önce düzenlemeler yapıldı. Çokta güzel oldu.

Ancak; bazı eksiklikler söz konusu, şöyle ki;

1- Düzenleme esnasında çöp kutuları getirilmesine rağmen nedenini anlamadığımız bir şekilde geri götürüldü. Parkta şu anda 1 tane bile çöp kutusu yok. Dolayısıyla çöpler yere atılıyor.

2- Bank yerleri için beton dökülüp yer hazırlanmasına rağmen 9 adet bank yerleri hala boş.

 3-Parkta çeşme olması gerekiyor. Yok.

 4- Spor aletlerini olduğu yerde hemen yanında zeytin ağacının olduğu yerde zemin düzeltme çimlenme yapılmadı, çirkin bir görünüm var.

 5- Spor aletlerinde daha önce olmasına rağmen ağırlık aleti kaldırıldı.

Nilüfer Belediyesi eksiklikleri giderirse iyi olacak.

 Saygılar: Sevgi TUNA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.