Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SEVİNÇ ÇELEBİ İLE VATANDAŞ HATTI

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 10:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 10:28

Göz göre göre…

Bursa’da 152 Evler Mahallesi’nde bulunan eski fabrika semt sakinlerinin iddiasına göre felakete davetiye çıkarıyor…

Bursa’da 152 Evler Mahallesinde bulunan eski fabrikadaki pislik evlerin kalitesini düşürdüğü yetmiyormuş gibi ciddi anlamda yaşam sıkıntısı da yaratmaya devam ediyor. Her yer farelerle doldu.  Ayrıca sabah erken saatlerde büyük gürültü ve tahtalar atılıyor.

FELAKET GELİYORUM DİYOR

Yetmezmiş gibi üstüne üstelik fabrikanın duvarları da yıkılmaya başladı ki bu durum çok yakında bir felakete neden olacak gibi duruyor… Çünkü  her yerde çocuklar oynuyor!  Özetle: Göz göre göre felaket geliyorum dediği halde kimse oralı olmuyor! Bize gelince: Tek duamız ve ümidimiz; Umarız duvarlar kimsenin üzerine yıkılmaz.  

152 Evler Mahalle Sakinleri

***

Gelişim için hareket şart

Bursa’da 2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın, Kent Meydanı’nda süren çalışmalara ilişkin önerilerde bulundu…

 

Kent Meydanı Gazcılar Caddesi arasında kalan ve çöküntü alanına dönüşen ada, kamulaştırma marifetiyle bölgenin araç ve insan yoğunluğunu açısından rahatlaması mümkün olacak T1 ve T2 tramvay hatlarının ortaya çıkaracağı olumsuzlukları en aza indirip ve gerçek bir meydanın ortaya çıkacaktır.

DEVASA ALANLARA KAVUŞMA İMKANI

Aynı zamanda hemen batı kısmında Osmangazi Belediye Başkanlığı tarafından proje ve yapımına başlanan meydan ile entegre edildiğinde devasa bir meydan ve sosyal donatı alanlarına kavuşma imkanı olacaktır.

ADIM ATILDI LAKİN…

2007 yılında kamulaştırma için adım atılan fakat daha sonra somut bir gelişme olmayan bölge için yerel yönetim erklerinin harekete geçmesi günümüz şartlarında elzemdir.

---

Çöp Toplama Kutusu Eksikliği El Birliği ile Giderilmelidir

Bursa’da 2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada “Çöp Toplama Kutusu Eksikliği El Birliği ile Giderilmelidir” dedi. 

2009-2014, 2014-2019 Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil AYDIN 15 Eylül Dünya Çöp Toplama Günü münasebetiyle açıklama yaptı.

Aydın “Ağaç diplerine bırakılan çöp torbaları ve atılan sigara izmaritleri hem kötü görüntüye sebep olmakta hem de ağaç köklerine zarar vermektedir. Ağaçların kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalması vatandaşlarımız tarafından kaygıyla karşılanmaktadır.

Bursa'nın birçok ana arterinde ve ara caddelerinde bu olumsuz tabloya rastlanmaktadır.

Büyükşehir ve İlçe belediye başkanlıkları muhtarlıklar aracılığıyla apartman yönetimlerini bilgilendirmeye ve netice itibariyle çöp konteynerlerini temin etmeye tarafların işbirliği ile başlamalıdır.

Bu esnada vatandaşlarımız daha bilinçli davranarak çöplerini ağaç diplerine, gelişi güzel kaldırımlara bırakmamalıdır.

Ulubatlı Hasan Bulvarı, İzmir Yolu Caddesi, Bursalı Tahir Caddesi, Gazcılar, Uluyol, Darmstad ve Çekirge Caddesi üzerinde tespit ettiklerimiz çektiğimiz fotoğraflarda açık ve net bir şekilde görülmektedir” dedi.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.