Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sevdik bu sistemi!

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2017 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2017 00:14

Bursaspor için Antalyaspor maçı kritik bir eşikti. Hem evinde kazanma geleneğini sürdürmek, hem de Paul Le Guen’in dediği gibi puan cetvelinin ilk penceresinde yer almak adına 3 puan önemliydi.

Fransız teknik adam son haftalarda tutan sistem 3-5-2’yi yine bozmadı. Sakatlığı geçen Badu takıma dönerken, cezası sona eren Kembo da yerini alan bir diğer isimdi.

Kembo tribünleri ayağa kaldırmaya, futbolu ile keyif vermeye başladı. Dün akşam inanılmaz işler yaptı yine. Daha maçın başında ceza alanı çizgisinden dönerek sert şutunu kaleci son anda çıkartırken, 23’te ise nefis çalımlar sonrasında Badu’ya ‘al da at’ dedi ama Badu 2 metreden topu dışarıya attı ve nefis bir asisti heba etti..

Ah Kembo ahh.. Bir de kondisyonun 90 dakikaya yeterli olsa..

Bu iştahlı başlayış Timsah’a 37’de golü getirdi. Batalla’nın kornerinde bomboş kalan Agu takımını rahatlatırken, ilk yarı biterken konuk takımda Cordeiro’nun orta sahada sert müdahalesi ile kırmızı kart görmesi Antalya’nın adeta kolunu kanadını kırdı.

İlk yarıda gelen bir gol, ardından rakibin 10 kişi kalması yeşil beyazlı ekibi hem rahatlatmış, hem de daha bir özgüven getirmişti. Bunun sonucunda da ikinci yarıya golle başlanıldı. Yine Batalla’nın kornerinde arkaya seken topa ceza yayı üzerinde Aziz öyle bir vurdu ki, kaleci Boffin topu ancak çataldan aşağıya düşerken görebildi.

İyi futbol, gelen goller tribünleri ateşlerken, sahadaki yeşil beyazlı oyunculara da ayrı bir şevk verdi. Üst üste geliştirilen yeni gollerin habercisi gibiydi. Nitekim gecen en iyilerinden biri olan Kembo, sağ kanattan Stancu’nun ortasında ceza sahası içinde düzeltti, baktı, kaleciyi ters köşeyle yatırarak kendisine yakışan bir gol attı.

Dün akşam tribünler de ayrı bir güzeldi. Maçın başında 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle tribünler kırmızı beyaza bürünmüştü. Bayramı coşku ile kutladı tüm tribünler. Onun ardından takıma verilen müthiş destek, gelen farklı galibiyet Bursa’ya ikinci bayramı yaşattı.

Gelinen noktada Timsah 3-5-2 sistemini sevmişe benziyor. Oyunculara ayrı bir özgüven gelmiş, hücum gücümüz daha da artmış, tek eksik kulübe.. Bir de yeterli hamle oyuncumuz olsa tadından yenmeyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.