Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Semih Pala anısına…

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2015 01:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2015 01:08

 

Hüzün ayı Eylülü geçmişe bırakıp Ekim ayına girerken Bayram sonu Kent Konseyi Başkanı M. Semih Pala ve eşi Hilal Pala'nın tatil dönüşü Isparta yakınlarında yaptıkları kaza sonucunda vefat haberlerini almak Bursa'yı acıya boğdu. Gazetemiz Bursa Haber'in internet sitesinde görünce inanmakta zorlandım ve çok üzüldüm. Bursa gerçek anlamda Demokrat olan ağabeyini kaybetmiştir. Aldığı siyasi terbiye ve tarz Adalet partisi gençlik kollarında maya tutarak sonraki yıllar için yansımıştı. Ulu Cami’deki cenazeye Bursa'nın isim yapmış siyasilerinin neredeyse tamamı parti ayırmaksızın oradaydı Devlet eski bakanı Cavit Çağlar, Eğitim ve Savunma bakanı Turhan Tayan, CHP Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, DP Eski il başkanlarından Ahmet Yıldırım, İlker Özarslan BŞB Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kalabalıkta gözümüze çarpanlardı.

Geçen yıl 2 Eylül 2014 günü DP Osmangazi yönetimi ve Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı olarak ziyaretine gittik Yetiştiği siyasi misyonun günümüz temsilcileri olarak yaptığımız ziyaret Semih Pala'yı bir hayli memnun etmişti Merhum Semih Pala ve eşi Hilal Pala'yı Rahmet ile anarken Semih Pala anısına geçen yıl yazdığım yazının bir bölümünü siz okurlarımız ile yeniden paylaşmak istedim ve iyi ki bu yazıyı geçen yıl Semih Pala'nın hakkını vererek ve sağlığında yazmış olduğum için bu gün daha mutluyum bazı değerlerin hakkını sağlığında verebilmek en güzelidir.

 

***

 

4 Eylül 2014…

Cuma günü görüşmeye gittiğimiz Mehmet Semih Pala'ya gidiş amacımız Demokrasi gereği ikinci kez seçildiği Bursa Kent Konseyi Başkanlığının hayırlı olsun kutlamasıydı.

Semih Pala Bursa'mıza inşaat mühendisi, siyasetçi ve esnaf olarak yıllarca hizmet edip emek vermiş bir isim kimi zaman şartlar uygun olmaz yolunuz açıkken bir anda kapanabilir veya kapatılabilir. Belki de Semih Pala 37 yaşındayken Türkiye'nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı hak ederken yalnızca genç olması sebebiyle bir dönem bekletilmeye alınmış bir isim. Geldiği siyasi ekolün terbiyesine uyarak kırgınlığını dışa vurmadan partisi için çalışmalarına devam ederek kendisinin yerine getirilmiş adayın seçilmesine ciddi manada katkı koyabilme erdemine de erişebilmiş bir değerdir. Yerine gelen isim ise merhum kurucu Büyükşehir Belediye Başkanımız Teoman Özalp'tır.

Yazılarımızı daha önce belirtmiş olduğum gibi üç farklı kişilik ve düşünceyle analiz ederek objektif yazmaya çalışıyorum siyasetçi, köşe yazarı ve vatandaş olarak hepsinin ötesinde insanız ve dürüstçe toplum yararına hizmet eden kişilerin hakkını vermeliyiz. Uzun zamandır tanıdığımız Semih Pala aldığı görevin hakkını fazlasıyla veriyor ve bir çok şehrimize, ilçelerimize örnek olup pilot bölge vazifesi görüyor bir çok şehirden davet alıyor nasıl ve ne şekilde olması, kurulması gerektiği hakkında kendisinden bilgi ve yardım isteniyor. Türkiye'nin en büyük Kent Konsey'inin Bursa olduğunu mutlulukla ifade edebiliriz.

Yapısını incelediğimizde Kent konseyinin Dört Meclisi var ve hepsi kendi branşlarına göre çalışıyor güzel işler yapıyorlar Halk ile Belediyeyi kucaklaştıran bir çalışma şekline sahipler.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi

Ve bu meclislerin haricinde 6 Ofis ve 30 Çalışma gurubu var Sosyal Paylaşım sitelerine hitaben profesyonelce hazırlanmış Bursa Kent Konseyi Siteleri var Ziyaretçi sayısı 3,504,711 kişiye ulaşmış donanımlı bir çalışma programları oluşturulmuş beğendiğimi ve takdir ettiğimi açıkça söyleyebilirim.

Semih Pala aldığı işin hakkını fazlasıyla vermiş ve bu kutsal görevi severek yapıyor. Bursa Kent Konseyini asla siyasi düşünmemek gerekiyor zaten buna da müsaade etmiyor daha çok toplumsal hizmet ve kültürel alan olarak çalışmalar yapılırken siyasi bir ayırım yapmadıklarını da özellikle vurguluyor Kent Konseyinde her siyasi görüş ve guruptan ve her şehirden insanımız var bizlerin özlediği Türkiye modeli adeta Önce insan diyebilmemiz tezini savunan devasa bir toplum ve guruba dönüşmüş olması bir hayli memnunluk verici. Kent konseyi bu çalışmaları ile aslında Büyükşehir belediyesinin yükünü de azaltıp rahatlatıyor diyebiliriz. Ziyaretimiz esnasında Orhangazi'den gelen misafirleri vardı Semih Palanın onlara hizmet manasında yapmaları gereken bilgileri aktarıyordu ve genel söyleminde bu çalışmaların partiler üstü yapılması insan ayırımı yapılmadan kırmadan küstürmeden olması gerektiği vurgusu vardı bizlerinde felsefesi bu olduğuna göre takdir etmekten başka bir şey söyleyemeyiz. Dediğimiz gibi Bursa Türkiye için çok çok önemli bir şehir adeta Demokrasinin kalesi 1961 Anayasasına Tunceli ile birlikte hayır diyen iki şehirden biri kime ne zaman dur demesini çok iyi bilen bir şehirdir bu gün bir çok yerden göç almış olsa da demokrat kimliğini hala koruyabilen güzide şehrimize Semih Pala başkanlığındaki Kent Konseyi bence çok uygundur siyasetin her kademesinde çalışmış tabandan gençlik kollarından siyasete başlayıp sindire, sindire bir nevi tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş bir siyaset emekçisidir farklı renkleri ve görüşleri Demokrat kişiliği ile dinleyip analiz yapan insanları bulmak zordur bulunca da kıymetini bilmeliyiz.

Mehmet Semih Pala'ya bu kutsal görevde geçen yıl başarı dilemiştik, bugün ise rahmet diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olur inşallah…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.