Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçmen listeleri ve YSK açıklaması

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 00:06

Yüksek seçim kurulu Cumartesi günü bir açıklama yaptı, Kamuoyun da derin bir rahatsızlığın sosyal medya, basın ve medya ya yansıması ile, açıklama yapmak zorunda kalan Yüksek seçim kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

YSK, seçmenin beyan ettiği yerde oturmadığı belirlenen kişilerin kaydı dondurulacağını açıkladı. Açıklamada, "4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında muhtarlık bölgesi askı listeleri güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılmıştır. Yapılan tahkikat sonucunda beyan edilen yerleşim yerinde oturmadığı belirlenen seçmenlerin kayıtları dondurulacak olup, bu durumda olan seçmenler askı süresi içinde gerçek yerleşim yerlerine kayıtlarını aldırmadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacaklardır. Bu nedenle; seçmenlerimizin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmaları, oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluktur" denildi.

Sosyal paylaşım sitelerinde daha özgürce yapılan paylaşım ve listeler inanın insanı şok ediyor özellikle İstanbul Üsküdar ilçesinde Ak partili meclis üyesi Süleyman Gedikoğlu nun adresinde kendileri dışında 40 kişinin daha olması şaşkınlık yarattı, meclis üyesine soru soran muhabirin paylaştığı video yu izleyince daha da şaşırdık. Meclis üyesi ''adresimde görülen 20 kişi akrabamdır semtteki spor salonundan faydalanmak için benim adresimde göründüler bunda bir problem yok.!'' deyince muhabir ''peki diğer 20 kişi kim?''diye sorunca, aldığı cevap ise ''adresimde görülen diğer 20 kişiyi tanımıyorum.!'' oldu. 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise aynı adreste üç kişi kayıtlı görülüyordu. Diğer meclis üyesinin adresinde ise 64 seçmen görünüyor, Üsküdar ilçesi son yerel seçimlerde Ak parti CHP den yalnızca yüzde iki civarı bir farkla seçimi kazanmıştı, konum itibarı ile Üsküdar ilçesi kazanma riski olan bir ilçe durumundadır.

Siirt'te; Bir Apartmanda kayıtlı seçmen sayısı

1 Nolu dairede 677, Seçmen

2 Nolu dairede 820, Seçmen

3 Nolu dairede 923 Seçmen.

İşte bu tarz bilgiler gelince vatandaşların sandığa itimatı kalmıyor, Bu listenin yayınlanması hangi aklın ürünü acaba diye merak etmeden kendimi alamıyorum, Acaba YSK liste düzenlemesinde hata mı yapıyor? yoksa kasıt mı var? Bu durumlarda muhtarları suçlamamak lazım çünkü seçmen listelerini onlar hazırlamıyor, sadece YSK tarafından verilen seçmen listelerini askıya çıkarmak ve seçim öncesi seçmen kağıtlarını dağıtmak ile mükellefler.

Diğer şüphe uyandıran bir meselede @ devlet şifreniz den girip baktığınız soyağacı kütüğü, işte bu listelerde yüz, yüzelli yaşında olan dedeleriniz ninelerinizin bir kısmı sağ görünüyor. Bizzat ben kendim de incelediğim de babamın dedesi 1865 doğumlu Resul Koç sağ görünüyor yani bu gün Resul Koç 154 yaşında ve yaşıyor olması mümkün değil, üstelik bu gün yaşayan yaşlılar içinde kendisini tanıyan ve görmüş olan da yok. Benzeri durumları bir çok kişiden duyuyoruz kimileri ise daha genç olmalarına rağmen ebediye intikal etmiş amca, dayı, teyze ve halalarının dahi sağ göründüğünü ısrarla söylüyor.

Yüksek seçim kurulunun ortada bir şaibe bırakmayacak bir şekilde kapsamlı bir çalışma yaparak kamuoyunu ikna edip rahatlatmak zorunda, hakkı ile seçilecek kişilerin üstünde asla bir şaibe kalmamalı ve herkesin başkanı olarak görevlerini ifa etmeleri gerekir, hangi partinin veya hangi adayın sempatizanı olursanız olun sonuçta bir kişi seçilecek ve sandık iradesi diye yıllardır demokrasi vurgusu yapan bizler işte bu iradenin zarar görmemesi için bu şaibelerin ortadan kaldırılarak seçime gidilmesini istiyor ve umuyoruz.. Esenkalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.