Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim takvimi

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2015 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 10:29

 

7 Haziran 2015 genel seçimlerine doğru takvim yaprakları birer birer eksilirken gündemi aday adayları meşgul etmekte. Her aday adayının bir hayli iddialı göründüğü ve kesinlikle asil listeye gireceğine emin olması şaşırtıcı. Herkesin bir bağlantısı, tanıdığı ve iddiası var ancak ortaya pek proje koyan fikir adamlarını pek göremiyoruz iddialı olan bu arkadaşların birçoğunun hevesinin kırılma günü 7 Nisan olacaktır. Seçim takvimini incelediğimizde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Takvimindeki önemli tarihler şöyle açıklanmıştır. 7 Haziran seçiminin 90 gün öncesinden seçim çalışmaları başlar ve bu da 10 Mart tarihine tekabül eder ve milletvekilliği seçim çalışmaları başlar. Bize göre en önemli tarihler şunlardır:

10 MART (SEÇİMİN BAŞLANGIÇ TARİHİ) (2839/6)

Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanılması, milletvekili genel seçimine ait parametrelerin SEÇSİS’ten tanımlanması, tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin kimlik bilgilerini içeren listelerin Cumhuriyet başsavcılıklarından istenerek SEÇSİS'e girilmeye başlanması ve listelerin düzenlenmesi, oy kullanılacak gümrük kapılarının ve yurt dışı temsilciliklerin ilan edilmesi.

7 NİSAN

Siyasi partilerin genel merkez yetkilileri ile Seçmen Kütüğü Genel Müdürünün; 298 sayılı Kanun'un 122, 123 ve 124. maddesinde yazılı şikayet ve itirazlar üzerine verilen kesin kararların, Yüksek Seçim Kurulunca incelenip karara bağlanmasını istemelerinin son günü (Saat 17.00).

Siyasi partilerin genel merkez yetkilileri ile Seçmen Kütüğü Genel Müdürünün; 298 sayılı Kanun'un 122, 123 ve 124. maddesinde yazılı şikayet ve itirazlar üzerine verilen kesin kararların, Yüksek Seçim Kurulunca incelenip karara bağlanmasını istemelerinin son günü (Saat17.00).

Yukarıdaki madde uyarınca yapılacak itirazların Yüksek Seçim Kurulunca karara bağlanmasının son günü (Saat 23.59).

Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına alındı belgesi karşılığında DVD ve kağıt ortamında en geç saat 17.00’ye kadar vermelerinin son günü (2839/20).

Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvurunun son günü (Adaylar, emaneten yatırdıkları para makbuzlarını başvurularına eklemek zorundadırlar.) (Saat 17.00) (2839/21).

İl seçim kurullarınca bağımsız milletvekili adaylarının Yüksek Seçim Kuruluna bildirilmesinin son günü.

Yüksek Seçim Kurulunca, siyasi partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesine başlanması.

Tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerinin, Cumhuriyet başsavcılığından istenilen ikinci liste ile karşılaştırılarak değişikliklerin SEÇSİS’e işlenmesi işlemlerinin bitirilmesi ve askıya çıkarılması.

16 NİSAN

Geçici aday listelerine karşı ilgili il seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü (298/125; 2839/22), 2- Sandık kurullarının teşkiline karşı ilçe seçim kuruluna yapılacak şikâyetin son günü (298/119-1).

24 NİSAN

Siyasi partilerin seçim çevreleri itibariyle milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adayların radyo, televizyon, Resmî Gazete ve illerde ilânı (2839/24).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.