Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim sonrası anekdotları...

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 00:00

Türkiye genelinde değerlendirdiğimiz hatta bire bir heyecanını yaşadığımız yerel seçimlerin Bursa yansımalarını iyi okumak zorundayız. Sandık'ın Bursa'ya dair başlıklarında ekonomi, siyaset, teşkilatlar, kulisler, kumpaslar, liste kavgaları, yönetimler, örgüt kavgaları, teşkilat değişimleri veyahut dirsekleri gibi birçok hususu değerlendirmek mümkün. Oysa en önemli hususa dair tüm söylemleri mazbatasını alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ifade etti. Mazbata töreninde konuşan Aktaş, "ben yalnız başıma bir hiçim. Derdimiz, heyecanımız Bursa ve Bursa'nın sorunları. Tatile vaktimiz yok, ortam da müsait değil. Oy veren, vermeyen herkesin belediye başkanıyım. Bu can bizde oldukça Bursa'ya daha fazla değer katmak için çabalayacağız. Canla başla çalışacağımızdan hiçbir kardeşimizin şüphesi olmasın. Milletin hayır duasına mazhar olacak şekilde, bu gemiyi limana yanaştırmayı Allah bizlere nasip etsin. Şehre dair ufku, derdi, heyecanı olan kim varsa parti ayrımı yapmaksızın görüşürüz, hasbihal ederiz. Ancak herkes bilmeli ki, vaktimiz yok, daha fazla hızlanmak zorundayız" diyerek aslında seçim sonrasında Bursa'yı rahatlatan, kucaklayan ve Bursa ile kucaklaşan samimi bir gönül portresi çizdi.  

Seçim sürecinde gördük ki, Ak Parti teşkilatları adına en fazla çalışan mahalle Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi oldu. Öyle ki, Ak Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü bile Esentepe Mahallesi sosyal medya paylaşımlarının altına, "Esentepe candır" demekten kendini alamadı. Yine en sağlam çalışan kadın ve gençlik kolları olarak Ak Parti Osmangazi teşkilatlarını örnek gösterebiliriz. CHP'nin sahaya yansıyan güçlü bir örgüt yapılanması olmamasına rağmen, Millet ittifakı adayı Mustafa Bozbey için yoğun bir çalışma temposu yürüten güçlü bir ekip olduğunu da ifade etmekte fayda var. Yine seçim döneminde göze çarpan en etkin Belediye Başkanı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban oldu. Ak Parti'nin veyahut Bursa'nın bu dönem siyasetten uzak durduğu yönünde eleştirilerine de maruz kalan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın politize olmaksızın kent adına ürettiği pozitif enerjiyi de takdir etmek lazım. Seçim sathında 6 ayrı Bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibi, yine seçimlere günler kala Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek halkı sandığa gitmeye ve oy vermeye teşvik eden açıklamalarda bulundu. Elbette Ak Parti'nin ve Alinur Aktaş'ın Bursa'da kazanması yönünde bir başka yükü de Ak Parti Bursa İl Seçim Koordinasyon Merkezi yürüttü. Hem seçim sürecinde hem de saha çalışmalarında başarılı bir ivme çizen İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nin en başarılı yol arkadaşı ise, Osmangazi ilçe SKM oldu diyebiliriz.

İş dünyasının ötesinde 3600 sorununa rağmen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ve bağlı bütün teşkilatların güçlü bir seçim süreci güvenliğine imza attığını ifade etmek lazım. Yine İl Jandarma Komutanlığı'nın gerçekleştirdiği huzur operasyonları ile de güvenlik güçlerinin koordinasyonu arttırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın yeni görev sürecinde olsa bile kentle barışık ve yine kenti dinleyen, kentle dinamikleşen bir seçim dönemi geçirdiğini ifade edebiliriz. Elbette Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu ile Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş seçim sürecinde başarılı saha çalışmaları ile öne çıkan bürokratlar arasında yerlerini aldılar. Bu seçimde Başkanlık sistemi ile birlikte yeniden yapılandırılan ve adı İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü olarak düzenlenen dernekler il müdürlüğünün de sivil toplumun kaosa girmeden süreci yönetmesindeki etkinliğini es geçmemek gerekiyor. Bursa siyasetinde renkli isimler arasında yer alan Necati Şahin ile birlikte adeta bir seçim savaşı veren Hayri Türkyılmaz'da sempatik ve halkı kucaklayan tavırlarıyla ilgi odağı oldular.

Bursa siyasetinde elbette Gürsu'da Funda Türkcoş Pekiner'in ilkeli belediye başkanlığı mücadelesi, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır'ın gönül alma merkezli genç ve dinamik yürüyüşü, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın tevazusu, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt ile Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz'ın ilçeleri ile kurdukları sinerji bağları ve Nilüfer Belediye Başkanlığı personelinin ilçeleri ile olan güçlü birlikteliği gözlerden kaçmayan detaylar arasında yer aldı.

Bursa'dan seçimi izleyenlerin veyahut seçime dahil olanların izlenimlerini incelediğimizde; daha fazla sivil toplum kuruluşları ile diyalog kurulması gereken, esnaf ile iletişimi daha güçlü kılan, her kesimi kucaklarken aynı zamanda her kesim ile kucaklaşan bir siyaset üslubunu yeniden kazanmalıyız telkinlerine kulak verdik. Ve herşeyden ötesi Bursalılar artık beton ve gri renkli bir Bursa değil, yeşil ve istihdamı yüksek bir Bursa istiyor. Yaşayanların istediği Bursa, aslında yaşatan bir Bursa'da diyebiliriz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.