Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim çalışmaları

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2015 00:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 00:37


 

1 Mayıs İşçi Bayramı ve Doğum günüm olması nedeniyle farklı duygular yaşadığım bir gündü Yıllar sonra 1 Mayıs’ı ilk kez Bursa dışında geçirdim Demokrat Parti Bölgesel Milletvekili aday tanıtım programı için Eskişehir’e adaylarımız ile birlikte gittik. Bursa ile birlikte Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyon, Isparta ve Burdur adayları bir araya gelmişti Genel Başkan Gültekin Uysal yine enerjisini kürsüde dinleyenlere yansıtarak yaklaşık bir saat ezberden konuşarak nokta atışları yaparak izleyenleri coşturdu. Önemli bir cümlesi ise: Yeni Türkiye diye diye, Türkiye’ye Deli gömleği giydirecekler! Bu cümleyi duyunca gülümsedim fakat etraflıca düşünürseniz cümlenin günümüz Türkiye’sini yansıttığı aşikar. Adaylar Eskişehir Atatürk Kapalı Spor Salonu’nu dolduran Demokrat Partililer, adayların şehir şehir anons edilmesiyle sahneye çıkmaya başladılar. Bursa’da yaşayan biri olarak saydığımız diğer iller arasında Bursa’nın büyüklüğünü fark edince mutlu olduk. 1977 yılında Polatlı’dan Bursa’ya taşındığımızda, takriben Bursa ve Eskişehir aynı seviyelerde gibiydi. Aradan geçen yıllarda Demokrat Parti politikalarının Bursa’ya ne kadar önem verip geliştirdiğini net olarak görebiliyorsunuz. Türkiye’de yapılan ilk organize sanayi temeli, dönemin Milletvekili Hüseyin Suat Sungur tarafından, Gaziantep devre dışı bırakılarak Bursa’ya kazandırılmıştı. Bu gün 13 adet organize sanayi, otomobil fabrikaları, tekstil ve yan sanayileri varsa Bursa bunu Demokrat partililere borçludur.

Pazar günü Mudanya’ya bağlı Mürsel köyünde kutlu doğum haftası münasebetiyle yapılan hayır gününe katıldık Demokrat Parti il ve ilçe başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra Milletvekili Adayları Hülya Kara, Tayfun Kırgöz, Selahattin Ekinci ile katılım sağladı. Köye girişte Bursa'nın Süleyman Demirel’i Turhan Tayan ile karşılaştık. Sohbet ederek köy alanına geçtik. Aslında Turhan Tayan gibi marka olmuş hem devlet hem halk adamı olmuş siyasilerin TBMM’de bulunması gerekir. Kendisine neden bir dönem daha aday olmadınız diye sorduğumda, ‘Artık yeter yerimizi gençlere bırakalım’ dedi. Turhan Tayan gibi bir değeri Bursa halkı ve TBMM çok arayacaktır. Birçok vekile ulaşılamazken Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı yapmış Turhan Tayan’a her saatte ulaşabilirdiniz. Siyasete Gençlik kolları döneminde başladığım 1993 yılından bugüne kadar geçen 22 yılda kendisini örnek bir siyasetçi ve taban adamı olarak gördüm. Bu tarz siyasetçilerin pek az yetiştiği ülkemizde Bursa'da merhum Mehmet Gedik, Feridun Pehlivan ve son dönemlerde Faruk Çelik sayılabilir. Fakat Turhan Tayan taban siyasetinde daima zirvede olmuştur siyasete veda etmesi bence kayıptır ve üzülme sebebi olmalıdır.

Seçim çalışmalarının giderek hızlandığı bu günlerde pek heyecan göremiyoruz adeta seçmenlerde kararsızlık had safhaya ulaşmış durumda. Her türlü sonuca hazır olmamız gereken ve sürprizlere gebe bir 7 Haziran göreceğiz gibi düşünenler yüksek oranda kendini lanse ediyor. Seçim dönemleri Bursa'ya yetişmek her parti açısından bir hayli zor. Çünkü Bursa, hakikaten devasa bir şehir bu sebeple sınır olan 18 sayısını mutlaka aşıp 19 milletvekilliğine hak kazandığında otomatikman 2 bölgeye bölünmek zorunda ve bölünmesi Bursa'nın ve siyasi partilerin hayrına olacaktır. Her siyasi kendi bölgesinde yani günümüz Bursa'sının yarısında çalışma alanına sahip olacak ve işi daha kolaylaşacaktır.

Son olarak 6 Mayıs çarşamba günü siyasi partilerin Osmangazi ilçe başkanları Osmangazi Kaymakam Necdet Türker ile Toplantıya katılacaklar. Toplantı amacı; seçimlerin birlik, beraberlik ve huzur içinde geçmesi için yapılması gereken çalışmaların anlatılması ve sağlanması olacaktır daima savunduğumuz gibi bu toplantıya da bu şekilde katkı koyacağız. Esen kalın

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.