Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SBM Başkan’ını seçti

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2017 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 00:03
Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin Genel Kurul Toplantısı, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü gerçekleşti yeni Başkanı  Can Akın Çağlar seçildi. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği’nin Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü Hilton İstanbul Kozyatağı Otel’de gerçekleştirildi. Eureko Sigorta Genel Müdürü Can Akın Çağlar Birlik Başkanı seçildi.

Birlik üyesi 63 şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı seçim sonrasında bir konuşma yapan Can Akın Çağlar, seçilen kişinin kimliğinin tek başına bir anlamının olmadığının altını çizerek, başkanlığın makam değil görevlendirme olduğunu ve görevin üstesinden hep birlikte gelmeye çalışacaklarını söyledi.

Sigortacılık Kanunu uyarınca yapılan seçimde ayrıca boşalan Hayat Dışı Yönetim Komitesi Üyesi de belirlendi. Yeni Hayat Dışı Yönetim Komitesi Üyesi Axa Sigorta’dan Ali Erlat oldu.

Seçimi takip eden 2 gün içinde Seçim Kurulu’na herhangi bir itiraz yapılmadığı takdirde, yukarıda belirtilen sonuçlar resmi olarak kabul edilecektir.

Bu seçim sonuçları sektörümüz adına hayırlı olmasını diler,

 yeni seçilen Başkan ve yönetim kuruluna başarılar dilerim.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği'nin Görevi Nedir ?

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği, 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca kurulmuş tüzel kişiliği haiz bir kamu kurumudur. Sigortacılık mevzuatına göre ülkemizde faaliyete bulunan bütün sigorta ve reasürans şirketlerinin, bu kuruma üye olmaları zorunludur. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin merkezi İstanbul’dadır ve Birliğin başka bir yerde şubesi yoktur.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin üyeleri ülkemizde faaliyet gösteren sigorta ve reasürans şirketlerinden seçilir. Sigorta acenteleri bu kuruma üye gönderemezler.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin kuruluş ve görev ve yetkileri 5684 sayılı Sigortacılık Kanunu’nun Mesleki Örgütlenmeler başlığını taşıyan altıncı bölümünde açıklanmıştır. Sigortacılık Kanunu’nun 2012 yılında yeniden düzenlenen Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği başlıklı 24. maddesine göre, sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri, Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğine giriş aidatını ödeyerek üye olmak zorundadırlar.

Sigorta şirketleri ve reasürans şirketleri sigortacılık ruhsatını aldıkları tarihten itibaren, emeklilik şirketleri ise emeklilik ruhsatını aldıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde bu zorunluluğa uymak durumundadırlar.

Birlik, biri sigorta şirketleri ve reasürans şirketleri için, diğeri emeklilik şirketleri için iki ayrı Levha tutmaktadır. Bu Levhaya kayıtlı olmayan sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketleri Genel Kurul’da seçme ve seçilme hakkına sahip olamazlar.

Sigortacılık Kanunu’nun bu maddesi, sigorta şirketleri, reasürans şirketleri ve emeklilik şirketlerinin hangi durumlarda levhadan silineceklerini ve hangi durumlarda Birlik üyeliklerinin düşeceğini açıklamıştır.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin amacı kanunda şu şekilde açıklanmıştır:

Sigortacılık mesleğinin gelişmesine katkı sağlamak Birlik üyelerinin dayanışma ve birlik içinde çalışmasını sağlamak Sigortacılık mesleğinin gerektirdiği olgunluk ve disiplin ortamını kurmak Haksız rekabeti önlemek için gerekli önlemleri almak ve uygulamak

Sigortacılık Kanunu’nun aynı maddesi ayrıca Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin görev ve yetkilerini de şu şekilde saymıştır:

Sigortacılık mesleğinin gelişmesini sağlamak için önlemler almak, bu amaçla araştırma kuruluşları kurmak ve bu konudaki araştırma ve çalışmaları desteklemek Ülkemizdeki sigortacılığı ve bireysel emeklilik tasarruf sistemini temsil etmek ve tanıtmak için gerekli çabayı göstermek, ülke içinde ve dışında ilgili kuruluşlara üye olmak ve temsilci göndermek Yeri geldiğinde sigorta sözleşmelerine ilişkin rehber tarifeleri hazırlamak ve sektörün kullanımına sunmak Sigortacılık ve bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi mevzuatı ile kendisine düşen görevleri yapmak ve aldığı kararların ve önlemlerin uygulanmasını takip etmek Sektörde uyulması zorunlu meslek kurallarını tespit etmek, üyelerinin mesleğin gerektirdiği disiplin içinde çalışmalarını sağlamak, üyeler arasında olabilecek haksız rekabeti önlemek için gerekli önlemleri almak ve uygulamak Sigortacılık ve bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi konusunda eğitim çalışmaları kapsamında ilgili kuruluş ve derneklerle işbirliği yapmak, konferanslar ve seminerler düzenlemek, basılı dokümanlar yayımlamak Sigorta ve bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemine ilişkin olarak gerekli sayı ve nitelikte araştırma komiteleri kurmak ve bunların görev, yetki ve çalışma şekillerini düzenlemek Birlik üyelerinin yıllık faaliyet sonuçlarını gösteren yıllık raporlar hazırlamak ve bu raporları dağıtmak Sigortacılıkta tahkimin işleyişini ve çalışmalarını düzenlemek, sigorta hakemlerinin listesini tutmak. Tüm okurlarımıza hayırlı pazarlar dilerim…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.