Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savunma tamam, ya hücum!

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2017 02:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2017 02:39

Bursaspor, sezonun açılış maçında deplasmanda Medipol Başakşehir’e 1-0 yenilmekten kurulamadı.

Dün akşamki 90 dakikada bir kez daha gördük ki; bu takıma iki tane kanat ve bir tane de golcü bir oyuncu lazım. Bunu çok ama çok açık bir şekilde dün gece bir kez daha gördük.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başladı, hatta yenilen gole kadar zaman zaman da olsa Bursaspor daha böyle biraz ağırlığını ortaya koydu desek abartmış olmayız herhalde.

Maçtan önce kağıt üzerinde baktığımızda sanıyorum ilgili ilgisiz herkes Medipol Başakşehir’i kesinlikle bu maçta favori olarak gösterirdi. Bu nedenle Teknik Direktör Paul Le Guen’in de dediği gibi ‘haddimizi bilerek ama mücadeleci’ bir oyun ortaya koymalıydık. Nitekim de maç öyle başladı. Savunma kurgusu göbekte Ekong ve Titi’nin katılımı ile daha bir güven verici pozisyonda. Orta alanda Agu ve Badu da bu mevki için bir hareket geçtirmiş ancak, her iki oyuncunun da sadece savunmayı düşünmesi, ya da top rakipte daha çok kaldığı için ‘mecburen’ buna yönelmesi yeşil beyazlı ekibin hücum gücünü azalttı. Birde buna Batalla’nın top almak için çok geriye gelmesi, hücumda Stancuya yeteri kadar destek verememesi, Timsah’ın rakip ceza alanındaki etkinliğini oldukça alt seviyeye indirdi.

Özelikle Badu’nun biraz daha hücuma dönük organizasyonların içinde daha fazla olması lazım. İkinci yarıda Jorquera ve Furkan’ın oyuna girmesiyle bunu daha net bir şekilde gördük.

Teknik patron Le Guen ikinci yarıya da aynı kadro ile başladı. 53’te Harun’un kalesini riskli bir biçimde terk etmesi yürekleri ağza getirdi ama Allah’tan Ekong topu çizgiden çıkarttı da gol gelmedi.

Bu yarıda kanatlar daha fazla kullanılmaya başlandı ancak sağ kanatta John, ortaları sürekli rakibe ya da kimsenin olmadığı noktalara yaptılar.

64’te oyuna giren Kubilay, 66’da Deniz’in soldan ortasında kale sahasında topa dokunamayarak net bir fırsattan yararlanamadı.

88’de genç Furkan ceza alanı dışından çok sert ve düzgün vurdu ancak kaleci Volkan iyi uzanarak topu kornere çeldi ve Timsah’a beraberlik şansı tanımadı.

Uzatma dakikalarındaki baskı da gol getirmeyince yeşil beyazlı ekip, sezona puansız start vermiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.