Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon pasta şefi!

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 00:02

Bursa'nın köklü firmalarından Rıhtım Pastaneleri'nin Uluslararası Ödül'lü pasta şefi Metin Taşçı, Lüksemburg'ta katıldığı Dünya Gastronomi Olimpiyatı'nda altın madalyanın sahibi olarak Türkiye'yi ve Bursa'yı gururlandırdı. Mesleğe ilk adımını attığı ve 24 yıldır aynı adreste çalışmalarını sürdüren Metin Taşçı, 40’ı aşkın ülkeden 200’den fazla sektör temsilcisinin canlı performans gösterdiği yarışmada ‘Rıhtım Patisseria’ isimli eseriyle altın madalyanın yanı sıra 100 tam puan alıp ‘Jüri Özel Ödülü’ne de layık görülerek, Türkiye adına bir ilke imza attı.

Biz de sayın Metin Taşçı'nın bu muhteşem eserini görmek için meslektaşlarımla beraber soluğu FSM'deki Rıhtım Pastaneleri'nde aldık. Pastane sahipleri Ali, Ömür ve Özlem Genç'in de Metin Taşçı'yı onurlandırmak için düzenlendikleri basın toplantısında önce olimpiyat şampiyonu pastayı da gördük. Pastane sahipleri Ali, Ömür ve Özlem Genç'in örnek ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada gördük ki gerçekten hakkıyla alınan bir ödül. Müthiş bir alın teri ve yetenek örneği. Beğenmezsek taş oluruz vallahi.

Rıhtım Pastanelerinin sahiplerinden Ali Genç ise kazanılan ödülün haklı gururunu yaşıyordu. Metin Taşçı'ya her türlü desteği verdiklerini söyleyen Genç, "Göğsümüzü kabartan derecelerle onurlanıyoruz" dedi. Gerçekten çok güzel ifadeler. Türkiye'yi gururlandıran Rıhtım Pastaneleri'nin şefi Metin Taşçı, düzenlenen tanıtım toplantısında Genç ailesi tarafından kendisine özel olarak hazırlanan pastayı kesti. Taşçı’nın ödüllü eseri Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki pastanede izlenime sunuluyor. Pasta izleyiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Gidip görmenizi tavsiye ediyorum.

Bu arada Metin Taşçı'nın tam bir ödül avcısı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Daha önce de 2016 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen 'Cake Show'da ikinci olarak gümüş madalya, 2017 yılında yine İstanbul’da yapılan ‘Gastronomi Festivali’nde birinci olarak altın madalya, aynı yıl İngiltere’nin Birmingham kentindeki ‘Cake International’ etkinliğinde ise 2 ayrı ürünle bir birincilik ve bir de ikincilik derecesiyle bir altın ve bir gümüş madalyanın sahibi.

Ee ne diyelim tebrikler Metin Avcı ve başarıya tam destek veren Genç ailesine.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.