Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon Galatasaray

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2018 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2018 00:04

Süper lig 2017-18 İlhan Cavcav sezonu acı tatlı hatıralarıyla  cumartesi günü oynanan son karşılaşmalarla bitti taraftarı olduğum Galatasaray mutlu sona 21. kez ulaştı. Sezonun en acı durumu ise Gençlerbirliği’ni amatör ligden alıp Süper Lig’e taşıyan ve ekonomisini düzeltip borçsuz bir kulüp haline getirerek ülke futboluna alt yapıdan bir çok futbolcu kazandıran İlhan Cavcav'ın vefatından hemen sonra Gençlerbirliği nin ligden düşmesi oldu üstelik ligden düşme sebebi ise yine takıma yıllarca kaptanlık yapan teknik direktör Ümit Özat'ın yönetimiyle olması daha da acı oldu bana göre.

Sezona ilk sekiz maçında yedi galibiyet bir beraberlik ile giren Galatasaray sezonu müthiş bir başlangıç yaptı fakat teknik direktör İgor Tudar ben dahil hiç bir Galatasaray taraftarına güven vermiyordu ve haklı olduğumuzu şampiyon olmuş takımlar ve son sezonlarda şampiyonluğa oynayan takımlar ile oynadığı maçlarda haklı olduğumuzu gördük ilk yenilgisini kötü giden Trabzonspor’dan aldı ardından Başakşehir’den beş Beşiktaş  tan üç gol yiyerek yenildi Galatasaray Tudor ise bu maçlarda takır takır oynayan takımı frenleyerek korkak futbola dönmesi ile eleştirilere haklı olarak maruz kalıyordu Galatasaray taraftarı yenilgiye bir şey demez ama korkak futbolu asla kabul etmezdi.!

Fatih Terim bu süreçte Milli takımda sıkıntılar yaşıyordu buna rağmen Dünya kupası grup elemelerinde milli takımı iddialı bir şekilde finallere taşıma şansını yakalamış ve büyük bir avantajı ele geçirmişti rakibi ile İstanbul'da oynayacaktı yendiğimiz takdirde öne geçecektik fakat Fatih Terim Alaçatı da bir olaya karışmış olay ise basın ve medya da olduğundan farklı gösterilerek adeta bir linç operasyonu başlamıştı. Olayın iç yüzü ise malum kişinin Fatih Terim'in damadının ablasını rahatsız etmekten kaynaklandığını hiç kimse söylemiyor ve yazmıyordu, Fatih Terim futbol federasyonuna istifa etmeyi teklif eder fakat federasyon kabul etmez ''hocam biz seninle devam etmek istiyoruz'' der, demesine rağmen iki gün sonra görevden alındığını açıklar işte bu ikili oynama sebebiyle Fatih Terim yasal haklarını kullanır ve bana göre de sonuna kadar haklıdır. Federasyonun yaptığı bu hata Dünya kupasına gitmemize de engel olur.

İgor Tudor ilk yarının sonlarına doğru Yeni Malatyaspor  deplasmanında mağlup olunca görevine son verilir ve bu süreçte yükselen Fatih Terim sesleri ile kamuoyu ve sosyal medya yı ayağa kaldıran Galatasaray taraftarı gücünü gösterir iki sevgilinin buluşması gibi Fatih Terim ve Galatasaray bir araya gelir ve hemen ilk yarının son maçı olan Göztepe maçına takımın başına geçip ilk galibiyetini alır, devre arası çalışmaları sürdürüp kendi sistemini kademeli olarak uygulamaya koyar, Taraftar rahat bir nefes almıştır Tudor dönemi yenildiği Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş'ı yenerek rövanşları alır Fenerbahçe il deplasmanda berabere kalır ve Fatih Terim ile Galatasaray büyük maçları kazanma ruhunu yeniden elde eder.

Fatih Terim Göztepe maçında başladığı sezonu yine Göztepe maçı ile bitirerek mutlu sona ulaşıp şampiyon olur kariyerinde ki yedinci Galatasaray şampiyonluğunu kazanır Galatasaray 21. kez şampiyon oldu yani her ğç şampiyonluktan birin de Fatih Terim imzası var demek. Galatasaray taraftarı Adana'ya gidip Fatih Terim'i Galatasaray'a kazandıran Metin Oktay'ı rahmet ile anmalıdır ne kadar doğru bir iş yaptığını bu gün net olarak görüyoruz ruhu şad olsun büyük kaptanın.

Galatasaray bu sezon yepyeni ve toplama bir kadro ile başarılı oldu sezon başı kimse şans tanımasa da  Fatih Terim etkisi stresi kaldırdı ve son haftalarda akıllı oynayan bir takım yarattı. Gomis Türkiye liglerinde en çok gol atan yabancı futbolcu oldu 29 gol ve resmi maçlarda bir sezonda en çok gol atma rekorunu elinde bulunduran yine Galatasaray lı Mario Jardel'i yakalayıp rekora ortak oldu 32 gol ile Galatasaray en çok galip gelen ve en az berabere kalan takım oldu lig tarihimizde ilk kez yedi maç yenilip ilk kez bu kadar yenilgiyle şampiyon olan bir takım oldu.

Galatasaray özlediği şampiyonlar ligine UEFA engellemez ise direk gruplardan başlayacak bu sezon Beşiktaş gruplarda büyük başarı yakaladı umarız Avrupa da mücadele edecek takımlarımız çıtayı yükseltir ve başarılı olur ve son olarak Bursaspor'un artık taraftarına çile çektirmesini istemiyoruz geçen sezon zor kurtuldu fakat bu sezon yine ders alınmadığını üzülerek gördük umuyoruz ki gereken tedbirler bu sezon alınmış olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.